Wednesday, 06 September 2023 16:10

Ρατσιστικό δώρο της ΝΔ στον Ερντογάν και τους φασίστες ο εκτοπισμός των Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου.

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύοντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ειδικές δυνάμεις προχώρησε τα χαράματα στην εκκένωση της δομής φιλοξενίας των Κούρδων προσφύγων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Με αυτές τις πολιτικές Βορίδης, Καιρίδης και Μηταράκης στρώνουν το δρόμο στους φασίστες για να τους επαναπατρίσουν στην δεξιά πολυκατοικία.
Η επίδειξη βαρβαρότητας σε βάρος των Κούρδων προσφύγων είναι το πιο χειροπιαστό δείγμα της επιθετικής στροφής της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη στον αχαλίνωτο ρατσισμό προκειμένου να ρίξει καπνό και να κρύψει τις αντεργατικές επιθέσεις που ξεδιπλώνει όπως είναι η διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.
Η καταστολή των δικαιωμάτων των Κούρδων προσφύγων είναι δώρο στον Ερντογάν για να αρχίσουν τα παζάρια για τον έλεγχο στο Αιγαίο και τις ΑΟΖ. και έχουν το θράσος να αποκαλούν "πράκτορες του Ερντογάν" τους αλληλέγγυους που δίνουν τη μάχη για να σώζονται ανθρώπινες ζωές στα σύνορα από τις επαναπροωθήσεις στο Εβρο και το Αιγαίο.
Στο Λαύριο βρίσκονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι πρώτοι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, διωγμένοι τότε από τη χούντα της Τουρκίας. Τη συγκεκριμένη δομή στήριζαν με δράσεις αλληλεγγύης δεκάδες εργατικά σωματεία και κινήσεις αλληλεγγύης.
Ο Δήμαρχος του Λαυρίου όχι μόνο δεν φρόντισε να τους δοθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας αλλά τώρα συμμετέχοντας στο πάρτυ εξευγενισμού και τουριστικοποίησης της πόλης επιχειρεί να διώξει Κούρδους και φτωχούς για χάρι των επενδύσεων της τουριστικής βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση των δολοφόνων προσφύγων στη Πύλο εκτοπίζει σήμερα Κούρδους πρόσφυγες. Είναι ώρα να τους σταματήσουμε!
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Κούρδων προσφύγων και καλούμε στη σύσκεψη δράσης της ΚΕΕΡΦΑ στις 17/7, 7μμ στον Πολυχώρο ΡΟΜΑΤΖΟ Αναξαγόρα 3-5.
5 Ιουλίου

Read 114 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ