


Η απόφαση του Εφετείου να καταδικάσει τελεσίδικα τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, επιβεβαιώνοντας την πρωτόδικη καταδίκη, είναι μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Δώσαμε τη μάχη μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, της νεολαίας, των μεταναστών και με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής να αποδομούν τα ψέματα των ναζιστών δολοφόνων.
Η ενωτική δράση κατά του φασισμού έφερε τη νίκη και ήταν το στήριγμα στη Μάγδα Φύσσα, τον Χαντίμ Χουσεϊν και τη Σουκράν Μπίμπι, που έχασαν τα αγαπημένα τους παιδιά από τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής, τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Ήταν στήριγμα στον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους αγωνιστές των κινημάτων που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις.
Είμαστε υπερήφανοι γι αυτή τη νίκη. Πάνω από 30 χρόνια, από το 1990 πολεμάμε τη Χρυσή Αυγή και τα τάγματα εφόδου. Χαιρόμαστε που φτάσαμε, επιτέλους, να τσακίζουμε την εγκληματική αυτή συμμορία και να υπάρχει πλέον τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.
Δεν εφησυχάζουμε! Η κυβέρνηση με τη ρατσιστική εκστρατεία και τον σοβινισμό ανοίγουν ξανά διάπλατα τον δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες. Η στήριξη και η εμπλοκή στον βρόμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Τραμπ και του Νετανιάχου κατά του Ιράν ενισχύει όλη την ισλαμοφοβική υστερία κατά των μεταναστών και θρέφει τον αχαλίνωτο σοβινισμό, λίπασμα για την εκτροφή των παράσιτων του φασισμού ξανά.
Δεν ξεχνάμε, ότι η ΝΔ είχε ανοικτή επικοινωνία όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή. Ο Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη και ο Πλεύρης του έσφιγγε το χέρι στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.
Η φασιστική απειλή και η ακροδεξιά έχουν σηκώσει κεφάλι παγκόσμια. Η νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα με το τσάκισμα των ναζί της Χρυσής Αυγής δείχνει τον δρόμο!
Με αυτή τη δυναμική καλούμε στα επόμενα βήματα δράσης για να μπει τέλος στις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των 600 προσφύγων της Πύλου και των 15 της Χίου, να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράν και να ανοίξουν τα σύνορα για την προσφυγιά. Για να μην απελαθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ, η ασυμβίβαστη φωνή της Πακιστανικής Κοινότητας.
Επόμενο βήμα το συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη, με συγκέντρωση, στην πλ.Κλαυθμώνος, στις 1μμ.
Ο μεγάλος σταθμός είναι στις 28 Μάρτη, η παγκόσμια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού, του φασισμού και του πολέμου με συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 3μμ.
Αθήνα 4/3/2026
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1329653985871191&set=pcb.1329654802537776
Βίντεο: https://www.facebook.com/reel/2653377835042573
===========================================
Ενισχύστε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ, ενισχύστε την καμπάνια για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, για να μην απελαθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65, IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA
=======================================