Print this page
Thursday, 09 May 2024 13:51

Αποχαιρετισμός στην αντιφασίστρια δημοσιογράφο Αντζελίκ Κουρούνη

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας για το θάνατο της μαχόμενης δημοσιογράφου Αντζελίκ Κουρούνη στους συγγενείς της και ιδιαίτερα στον σύντροφο της Θωμά Τζακόμπι. Η Αντζελίκ Κουρούνη στάθηκε στο πλευρό του αντιφασιστικού κινήματος με αποφασιστικότητα και με κίνδυνο της ζωής της στη μάχη για να τσακιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η συμβολή της με τα ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή ήταν κρίσιμη καθώς αποκάλυπτε με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα, τι ήταν πραγματικά η Χρυσή Αυγή: μια ναζιστική δολοφονική μηχανή νοσταλγών του Χίτλερ.
Θα τη θυμόμαστε πάντα στις δύσκολες στιγμές της ανόδου των νεοναζί να θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με το πώς μπορούσε το κίνημα να τους σταματήσει, όταν από μια συμμορία μαχαιροβγαλτών φόρεσε το μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος με την ανοχή του πολιτικού συστήματος και των θεσμών του συστήματος, με την Αστυνομία να καλύπτει τα εγκλήματα τους.
Έζησε όμως μαζί μας την κορυφαία στιγμή της ήττας και της συντριβής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τη φυλάκισή τους, την ώρα που μια λαοθάλασσα πανηγύριζε έξω από το Εφετείο στις 7/10/2020.
Η Αντζελίκ ήταν για πολλά χρόνια ο άνθρωπος που δε σώπαινε μπροστά στα μεγάλα εγκλήματα κατά των μεταναστών στην Ελλάδα.

Καλό ταξίδι Αντζελίκ. Θα μείνεις στη μνήμη κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστριας σαν το φως της αλήθειας που έσβησε τα σκοτάδια των ναζί της Χρυσής Αυγής και των εγκλημάτων τους.
7 Mάη 2024

Read 625 times Last modified on Thursday, 09 May 2024 13:54

Latest from ΚΕΕΡΦΑ