Ο Α.Ρ. βγήκε έξω, έφυγε και τηλεφώνησε στην Αστυνομία η οποία πήρε την μαρτυρία και τον άφησε να φύγει λέγοντας ότι όταν αποκτήσει χαρτιά θα μπορεί να κάνει μήνυση.
Η εργοδοτική βία κατά των μεταναστών τροφοδοτείται από την πολιτική της ίδιας της κυβέρνησης που κάνει τους εργοδότες ασύδοτους και τους μετανάστες να εξαρτώνται από τα κέφια τους για τον αν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για νομιμοποίηση με βάση τη νέα ρύθμιση Καιρίδη. Είναι η ίδια πολιτική που έπνιξε τους 600 πρόσφυγες στο ναυάγια της Πύλου και έκαψε τους 27 στην Δαδιά.
Τα ατιμώρητα αφεντικά της Ν.Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες είναι το πρότυπο για κάθε αφεντικό που προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη του με άγρια εκμετάλλευση δεν διστάζει να απαιτεί την μετατροπή των μεταναστών εργατών σε δούλους με δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί το ΕΚΑ και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής να στηρίξει τον μετανάστη εργάτη ώστε να πάρει όλα τα δεδουλευμένα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του αλλά και χαρτιά για τη νομιμοποίηση του. Απαιτούμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, εργασία με πλήρη δικαιώματα και σεβασμό στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Απαιτούμε την τιμωρία του ρατσιστή εργοδότη. Καλούμε όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ.
11 Μάρτη 2024