Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες. Στην Ευρώπη, συμμαχούν με την άκρα δεξιά κανονικοποιώντας τη φασίστρια Μελόνι. Άφησαν τον περασμένο Αύγουστο τα τάγματα εφόδου των Κροατών ναζί να διασχίσουν ανενόχλητα τη χώρα και να δολοφονήσουν στη Ν.Φιλαδέλφεια τον Μιχάλη Κατσουρή. Λίγες μέρες μετά, στη Ριζούπολη, ο Σιζάρ Σαφτάρ δολοφονήθηκε, όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, με μαχαιριά στην καρδιά. Τάγμα εφόδου των φασιστών εισέβαλε στο σταθμό στο Μοναστηράκι και χτύπησε αντιφασίστες, ενώ η ΕΛΑΣ απαγόρευε αποτυχημένα τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Ν. Ηράκλειο κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης.
Η κυβέρνηση της ακρίβειας και του πολέμου στο πλευρό των σφαγέων της Γάζας, των ιδωτικοποιήσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και του ΕΣΥ είναι αδίστακτη και προκαλεί μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα, με το πνίξιμο των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, όπου το Λιμενικό αντί για διάσωση πραγματοποιούσε αποτροπή και με την απανθράκωση των 27 προσφύγων στην Δαδιά. Οι σφαίρες των αστυνομικών συνεχίζουν τις δολοφονίες νεαρών Ρομά σε καταδιώξεις.
Η πρόσφατη ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση μεταναστών για να εισαχθούν φτηνά εργατικά χέρια στις Μανωλάδες και στη βιομηχανία τουρισμού. Δε μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που γέμισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα με χιλιάδες εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά που τους προορίζουν για απέλαση.
Παράλληλα, έχουν πυκνώσει τα κρούσματα ρατσιστικής εργοδοτικής βίας, ιδιαίτερα σε βάρος διανομέων.
Είναι ώρα να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, της ισλαμοφοβίας, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε καμπ-φυλακές, απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς. Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου και να αθωωθούν οι 9 κρατούμενοι πρόσφυγες.
Δυναμώνουμε την καμπάνια για την απομόνωση των ορφανών της Χρυσής Αυγής ,των Κασιδιάρηδων, των Λαγών και των Μιχαλολιάκων, στηρίζοντας τη μάχη στο Εφετείο για πιο σκληρές ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η θέση των ναζί του Κασιδιάρη δεν είναι ούτε στη Βουλή, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά βαθιά στη φυλακή.
KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
26 Δεκεμβρίου 2023

