Tuesday, 09 April 2013 15:40

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 9/4 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 9/4 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Χτες το βράδυ 9/4 μέλη της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής μετά το πέρας εκδήλωσης που πραγματοποίησαν στο γραφεία τους παρουσία του βουλευτή τους του νομού Αχαίας  Μ.Αρβανίτη προσπάθησε να σπείρει τον τρόμο στους δρόμους της Πάτρας επιτιθέμενοι υπό την προστασία των ΜΑΤ στην κατάληψη Μαραγκοπούλιου (στην Γούναρη).  Οι δολοφονικές τους διαθέσεις μπλοκαρίστηκαν από την μαζική κινητοποίηση κόσμου του αντιφασιστικού κινήματος, αναρχικών, μελών της ΚΕΕΡΦΑ και της αριστεράς που δεν δείλιασαν ούτε από τις απειλές των συμμοριτών χρυσαυγιτών που απειλούσαν, έβριζαν και επιδείκνυαν τον οπλισμό τους ούτε από τα χημικά της αστυνομίας.

Τα σημερινά γεγονότα είναι χαρακτηριστικά της υπόστασης και του ρόλου των φασιστών. Πρωτίστως καταδεικνύουν το γεγονός ότι τα γραφεία της χρυσής αυγής στην πόλη μας (όπως και παντού) δεν είναι τίποτα άλλο από ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις, πογκρόμ και εξορμήσεις τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτά είναι τα πραγματικά κέντρα ανομίας που φυσικά η κυβέρνηση δεν επιλέγει να χτυπήσει. Οι Κομαντατούρ που προσπαθούν να ανοίξουν σε κάθε πόλη δεν είναι τίποτα άλλο από μία διαρκή απειλή απέναντι στους εργαζόμενους τους ανέργους και τους νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες.
Ακόμα οι φασίστες αποφάσισαν να επιτεθούν ανοιχτά στον αγωνιζόμενο κόσμο. Επιτιθέμενοι στην κατάληψη Μαραγκοπούλειου προσπαθούν να στοχοποιήσουν το κίνημα σε πλήρη σύμπλευση με την εκστρατεία που έχει εξαπολύσει ο Δένδιας. Αυτοί που βγάζουν λάδι τα αφεντικά αφού μας είπαν ότι για την ανεργία την φτώχεια και την εξαθλίωση δεν φταίνε οι απολύσεις, τα κλεισίματα και τα διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία αλλά οι μετανάστες, τώρα βάζουν στο στόχαστρο απροκάλυπτα πλέον τον κόσμο που αγωνίζεται. Η κατάληψη του Μαραγκοπούλειου δεν είναι εστία ανομίας όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και οι νεοναζί αλλά ένας χώρος πολιτικής και πολιτιστικής δράσης με ρίζες στην γειτονία και την εκτίμηση της τελευταίας. Ακόμα χτυπώντας της καταλήψεις προετοιμάζουν το έδαφος ιδεολογικά και πρακτικά για να δοκιμάσουν να τσακίσουν συνολικά το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, πράγμα που αποτελεί και μοναδικό τον λόγο ύπαρξης των φασιστών της χρυσής αυγής.

Τέλος, για μία ακόμα φορά η ελληνική αστυνομία παρουσίασε τους χιλιάδες δεσμούς που την συνδέουν με τους παρακρατικούς. Καθ’ όλη τη βραδιά οι φασίστες λειτουργούσαν υπό την απροκάλυπτη προστασία και αρωγή της αστυνομίας του Δένδια. Οι “αντισυστημικοί” χρυσαυγίτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χτυπούν από κοινού με τους ένστολους συναγωνιστές τους μετανάστες, απεργούς, αναρχικούς και αριστερούς. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χαίρεται να υποθάλπει τους νεοναζί από την στιγμή που και οι δύο λειτουργούν για τα συμφέροντα των αφεντικών. Η υποστήριξη που δίνει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι η λογική συνέχεια της ακραίας ρατσιστικής  πολιτικής της καθώς και της λιτότητας που προσπαθεί να επιβάλει.

Στην πόλη του Τεμπονέρα οι σημερινοί Καλαμποκαίοι δεν χωράνε. Όλοι εμείς που δώσαμε τη μάχη ενάντια στην λιτότητα μέσα στις φοιτητικές καταλήψεις και στο απεργιακό κίνημα, εμείς που σταθήκαμε ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και διεκδικήσαμε την ενότητα ντόπιων και μεταναστών εργατών, εμείς που διεκδικήσαμε ιθαγένεια για όλα τα παιδία χωρίς αποκλεισμούς, εμείς που δώσαμε το παρών στα μεγαλειώδη αντιφασιστικά συλλαλητήρια δεν θα αφήσουμε τους φασίστες της χρυσής αυγής να σπείρουν τον τρόμο ποτέ ξανά στην Πάτρα.

Η αντιφασιστική παράδοση της Πάτρας είναι τόσο ισχυρή που δεν σβήνεται με τίποτα. Ο σύντροφος Τεμπονέρας ήταν και θα είναι ο τελευταίος δολοφονημένος από ναζί που θα θρηνήσει η πόλη. Δεν θα επιτρέψουμε στους ομογάλακτους του Χίτλερ να πάρουν τον έλεγχο της πόλης. Η εργατική τάξη και η νεολαία θα τους σταματήσει. Η μάχη για να κλείσουμε τα γραφεία-ορμητήρια του φασισμού είναι μπροστά μας. Η ΚΕΕΡΦΑ θα είναι εκεί για να οργανώσει την συνέχεια.



ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας

Read 2408 times