Saturday, 21 December 2013 06:15

Video: Μνημόσυνο στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Σεχζάτ Λουκμάν απο χρυσαυγίτες. Μemorial service at the point that Shehzad Luqman was murdered by Golden Dawn neonazis Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤE BINTEO TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΣΠΙΩΤΗ: http://www.youtube.com/watch?v=lyT8U555sXc&feature=youtu.be

 A memorial service was organized tonight, at the point that the 26 year old Pakistani migrant Shehzad Luqman was stabbed to death in a racially motivated murder on January 16th 2013 in Athens, as he was on his bicycle going to work, by two members of the neo-nazi Golden Dawn party. Parents of the victim who have visited Greece on the occasion of the trial of their son's murderers, attend the memorial with pain and dignity. Athens, Greece, December 20, 2013.

Μνημόσυνο στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Σεχζάτ Λουκμάν. Ο πόνος περίσσευε σήμερα στη γωνία Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών 60 στα Πετράλωνα. Με αυτό τον ασίγαστο πόνο στα μάτια και με ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ η μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, Σουγκράν Μπίμπι και ο πατέρας του Χαντίμ Χουσείν έφτασαν σήμερα το απόγευμα να προσκυνήσουν στο σημείο που οι ρατσιστικά υποκινούμενοι δολοφόνοι, άνανδρα, με 7 μαχαιριές σκοτώσαν το παιδί τους τον περασμένο Ιανουάριο. Γονάτισαν στην γωνία του δρόμου εκεί που ξεψύχησε ο μικρός τους γιος...

Οι γονείς του Σεχζάτ Λουκμάν, που ενδεχομένως δεν έχουν ξανα-ταξιδέψει στην ζωή τους, ξεκίνησαν από το Πακιστάν και ήρθαν στην Αθήνα για την δίκη των δολοφόνων του γιου τους που ξεκίνησε πριν δυο μέρες και θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου 2014.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΝΟΣ, εφημερίδα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.581888988547994.1073741963.365222226881339&type=1

Ο πόνος περίσσευε σήμερα στη γωνία Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών 60 στα Πετράλωνα. Με αυτό τον ασίγαστο πόνο στα μάτια και με ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ η μητέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, Σουγκράν Μπίμπι και ο πατέρας του Χαντίμ Χουσείν έφτασαν σήμερα το απόγευμα να προσκυνήσουν στο σημείο που οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, έτσι άνανδρα, με 7 μαχαιριές σκοτώσαν το παιδί τους.

Γονάτισαν στην γωνία του δρόμου εκεί που ξεψύχησε ο μικρός τους γιος. Απαρηγόρητη η Σούκραν Μπίμπι, αγκάλιαζε όλα τα παιδιά που ήταν εκεί σαν δικά της παιδιά. Ο Χαντίμ με υπόκωφη αξιοπρέπεια ψιθύρισε, "Δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα θύματα".
Πακιστανοί και Έλληνες αφήσαμε στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Σεχζάτ, ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, από ένα ροζ λουλούδι, σύμβολο της νιότης. 

Σε αυτό το σημείο κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια ταμπέλα που να υπενθυμίζει το περιστατικό. "Αμήν", επαναλαμβανόταν από όλους για όση ώρα πραγματοποιήθηκε ένα μικρό μνημόσυνο από τους δυο Ιμάμηδες.

Ήταν ένα μνημόσυνο γεμάτο θλίψη αλλά και οργή. Χωρίς συνθήματα αλλά με την ορμή και τη δύναμη που δίνει η συλλογική παρουσία της Πακιστανικής Κοινότητας. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ματζίκ Μαλίντ, ο εκπρόσωπος Τζαβέντ Ασλάμ, δεκάδες μέλη της κοινότητας και φίλοι του Σαχζάτ βρέθηκαν και σήμερα και όλες αυτές τις μέρες στο πλευρό της οικογένειας. Μαζί τους και ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, η Τάνια Βρυζάκη διαμερισματική σύμβουλος, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Οι γονείς του Σεχζάτ Λουκμάν θα παραμείνουν στην Ελλάδα, αφού είναι μάρτυρες στη δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του γιού τους που συνεχίζεται στις 8 Γενάρη. Μάλιστα στις 3 Γενάρη θα επισκεφτούν το σημείο που δολοφονήθηκε και θα τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την απόλυτη συμπαράσταση τους στην οικογένεια του Παύλου αλλά και να δείξουν ότι ο πόνος δεν έχει χρώμα, πατρίδα, θρησκεία ή γλώσσα.

Ο αγώνας για να μην επιτρέψουμε στους δολοφόνους να ξανασηκώσουν κεφάλι συνεχίζεται. Ο ζωγραφισμένος πόνος στα μάτια της Σουγκράν Μπίμπι και του Χαντίμ Χουσείν είναι μια μαύρη υπενθύμιση του τι σημαίνει να σηκώνουν κεφάλι οι ναζί. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Read 3362 times