Wednesday, 18 February 2015 09:44

Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, Πέμπτη 19 Φλεβάρη, 5μμ, Καμάρα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

kamara.jpg

Κλείστε τώρα την Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες    

Δικαιοσύνη για τον Ναντίμ Μοχάμεντ και τον Φάτα Αμπντούλ

 

Η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα μπαίνοντας στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μας έφερε στο νου εικόνες από τους τόπους εξορίας και βασανισμού χιλιάδων κρατουμένων στα ξερονήσια, όπως στην Μακρόνησο. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, κακοντυμένοι, με σαντάλια μέσα στο κρύο αλλά και γεμάτη ελπίδα ότι τώρα πρέπει να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για αυτό και φώναζαν μια λέξη: FREEDOM! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Το κοντέινερ στη πτέρυγα Α1, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ναντίμ Μοχάμεντ, μαρτυρούσε την απανθρωπιά της κράτησης σε ευρωπαϊκό έδαφος προσφύγων στον 21ο αιώνα. Άραγε, εκείνοι που οργάνωσαν αυτά τα κολαστήρια θα τιμωρηθούν; Θα ριχτεί φως στις δεκάδες καταγγελίες που πήγαν στο αρχείο για τους θανάτους, την κακομεταχείριση και τους βασανισμούς μεταναστών; Οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ που έδιναν εντολές «κάντε τους το βίο αβίωτο» θα εξακολουθήσουν να έχουν ασυλία;

Οι υποσχέσεις του κ. Γ.Πανούση ότι «η Αμυγδαλέζα θα κλείσει σύντομα», μία μέρα μετά την αυτοκτονία και τέσσερις μετά το θάνατο  του Αφγανού πρόσφυγα Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί, δεν μας καθησυχάζουν.

 

Η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έπρεπε να είχαν κλείσει από χθες. Κάθε μέρα παράτασης της ζωής των στρατοπέδων βάζει σε κίνδυνο ζωές διότι η δεξαμενή της απελπισίας που έχουν δημιουργήσει εξ αιτίας της μακρόχρονης κράτησης τροφοδοτεί ενέργειες όπως την αυτοκτονία του Ναντίμ Μοχάμεντ και του 23χρονου μετανάστη από την Υεμένη, Fata Abdul, ο οποίος αυτοκτόνησε το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου αφού βρισκόταν για τουλάχιστον ένα μήνα στην απομόνωση στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Οι άθλιες συνθήκες έχουν φέρει ακόμη και κρούσματα κεχροειδούς φυματίωσης που αποτελούν άκρως επικίνδυνες συνθήκες για τις ζωές εκατοντάδων κρατουμένων.

 

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εντολή στις Αστυνομικές Αρχές για το άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και απελευθέρωσης όλων των άδικα κρατούμενων προσφύγων. Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, πρόσβαση σε υγεία και παιδεία για όλους.

Καλούμε την αριστερά, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις να δώσουμε τώρα αταλάντευτα την μάχη για να κλείσουν  αμέσως τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς «ναι μεν,  αλλά χρειαζόμαστε νέα νομοθεσία». 


Κατάργηση της παλιάς νομοθεσίας που κληρονόμησε η ρατσιστική πολιτική της  συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλουμε, τερματισμό του Ξένιο Δία και των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα, γκρέμισμα του φράχτη στον Εβρο και διώξιμο της FRONTEX. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες δεκάδες πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά πνίγονται από το Αιγαίο μέχρι την Λαμπεντούζα.

 

Από την Ελλάδα, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα που ετοιμάζεται για την διεθνή μέρα δράσης στις 21 Μάρτη, στέλνει το δικό μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με το ρατσισμό που δολοφονεί και στρώνει το έδαφος στους νεοναζί και το φασισμό. Ξηλώνουμε τα μνημόνια της φτώχειας και μαζί τους τα μνημόνια του ρατσισμού, την άθλια κληρονομιά Σαμαρά και Βενιζέλου!

Read 5459 times