Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα
Εδώ και 20 χρόνια ο Javed Aslam είναι Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και εξέχων υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μεταναστριών/μεταναστών και των εργαζομένων.
Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να αρθεί το δικαίωμα διαμονής του στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές ανακάλεσαν το προσφυγικό του καθεστώς τον Μάρτιο του 2026.
Η απόφαση, η οποία φαίνεται να στοχεύει το έργο του Javed Aslam με την κοινότητα και πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, αποτυγχάνει να αποδείξει ότι ο Javed δεν θα εκτεθεί σε κίνδυνο στο Πακιστάν και δεν λαμβάνει υπόψη την μακρόχρονη διαμονή του στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποκαταστήσουν το προσφυγικό καθεστώς του Javed Aslam και να αναστείλουν κάθε διαδικασία απέλασης.