Sunday, 10 September 2023 16:28

Bίντεο: Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα», στη χτεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα ενάντια στην επίσκεψη της φα

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
https://www.facebook.com/ergatiki/videos/321844613552278
"Φίλες και φίλοι,
Η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» είναι εδώ !
Και βρισκόμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την επίσκεψη της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζιας Μελόνι και τη συνεργασία της με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ μαζί της στον πόλεμο κατά των προσφύγων και των μεταναστών σημαίνει ατέλειωτους πνιγμούς και ναυάγια από το Αιγαίο μέχρι το Λιβυκό.
Θρηνήσαμε πρόσφατα τους 600 πρόσφυγες στη Πύλο στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Ιταλίας σε ένα έγκλημα με ένοχη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνένοχη την Μελόνι. Πάνω από 1.000 πρόσφυγες πνιγμένοι στη Μεσόγειο μέχρι τώρα μέσα το 2023, αθροίζονται στους 23.350 που με στοιχεία του ΟΗΕ χάθηκαν η αγνοούνται στη Λαμπεντούζα, το Φαρμακονήσι και όλους τους υγρούς τάφους που οι δύο κυβερνήσεις μαζί με τα πολιτικά επιτελεία της Ε.Ε. επιφυλάσσουν σε ανθρώπους που φεύγουν κυνηγημένοι από πολεμικές και περιβαλλοντικές καταστροφές για να επιβιώσουν. Και από φέτος προστέθηκαν εκτός από τους πρόσφυγες που πνίγουν στη θάλασσα και αυτοί που τους καίνε στα δάση και ύστερα τους βαφτίζουν και εμπρηστές, δημιουργούν κοινωνικό κανιβαλισμό και εξαπολύουν ένα ακόμα κύμα επικίνδυνου ποινικού λαϊκισμού και αυστηροποίησης των ποινών.

Βρισκόμαστε εδώ γιατί τρέμουμε στη σκέψη ποια τύχη θα έχουν 700.000.000 πρόσφυγες που μόνο από την έλλειψη νερού στις χώρες τους θα αναγκασθούν να μεταναστεύσιουν τα επόμενα έξι χρόνια αν αφήσουμε την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις της να τους δολοφονούν.
Γιατί αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Γιατί η νοσταλγός του Μουσολίνι Τζόρτζια Μελόνι έρχεται στην Αθήνα μετά από δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βέμπερ που πρότεινε να ενταχθεί στη δύναμη του το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, το κόμμα των νοσταλγών του φασισμού. Η ακροδεξιά εξελίσσεται σε συστημική κυβερνητική δύναμη, όπου δεν έχει γίνει συστημική αντιπολίτευση και τώρα ένα το κόμμα της Μελόνι με τη βοήθεια του Μητσοτάκη προορίζεται για την ένταξή της στο κεντρικό πολιτικό διευθυντήριο της Ε.Ε.
Το άνοιγμα στην ακροδεξιά έρχεται να επικυρώσει τις επιλογές της ΕΕ-φρούριο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τη κλιματική κρίση να κατακαίει τα δάση και την στροφή στις πιο ακραίες ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων. Τις πολιτικές των συμφωνιών με Τουρκία, Λιβύη και Μαρόκο για να γίνουν ακόμη πιο φονικά και αδιάβατα τα συνοριακά περάσματα για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο που σκορπάνε οι επεμβάσεις και οι πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ στις χώρες τους για να έρθουν στην Ευρώπη. Τα σύνορα βλέπετε, χερσαία και θαλάσσια, είναι κλειστά με φράχτες, Frontex, λιμενικές περιπολίες και ειδικά συνοριακά σώματα ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά ορθάνοιχτα και σε Ιταλία και σε Ελλάδα απέναντι στους Κροάτες ναζιστές που έρχονται πράγματι για να εγκληματήσουν μαζί με εγχώριους συνεργούς τους.
Φίλες και φίλοι,
Δεν ξεχνάμε ότι η πρώτη απόφαση της "μεταφασιστικής" κυβέρνησης Μελόνι ήταν ο αποκλεισμός των καραβιών των οργανώσεων των αλληλέγγυων που διασώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο.
Αγωνιζόμαστε μαζί με τους Ιταλούς αντιφασίστες ενάντια στις απαγορεύσεις τους.
Καταγγέλλουμε την επίσκεψη Μελόνι και την κοινή επίθεση δεξιάς και ακροδεξιάς στην Ελλάδα και την Ε.Ε. ενάντια στους πρόσφυγες, στους λαούς και τα δικαιώματά τους.
Εξακολουθούμε τη μάχη μέσα και έξω από τα δικαστήρια ενάντια στην εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής και των επίδοξων συνεχιστών της.
Αντιπαλεύουμε τις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο και τον ρατσισμό σε κάθε γειτονιά.
Ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά !"
 1 Σεπτεμβρίου 2023

Read 342 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ