Print this page
Friday, 06 January 2023 14:24

Λαθροχειρία της κυβέρνησης για δήθεν συγγνώμη του Σπίγκελ όταν το περιοδικό επιβεβαιώνει τις επαναπροωθήσεις.

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Η κυβέρνηση και τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της λίστας Πέτσα ξεσάλωσαν ξανά, με ένα ορυμαγδό ενορχηστρωμένων ψεμάτων, για δήθεν ανασκευή των δημοσιευμάτων του περιοδικού Der Spiegel, για την βάναυση μεταχείριση των 38 προσφύγων το περασμένο Αύγουστο, όταν αντί για την άμεση διάσωση, έγιναν μπαλάκι μέρες ολόκληρες ανάμεσα στο ελληνικό και το τουρκικό κράτος σε νησίδα του Εβρου, όταν η οικογένεια της μικρής Μαρίας δηλώνει ότι έχασε το παιδί της και αυτό επιβεβαιώνουν και άλλοι πρόσφυγες.
Δεν μπήκαν στο κόπο καν να αλλοιώσουν το non paper που τους μοίρασε η κυβέρνηση κάνοντας λόγο πανομ
οιότυπα για "συγγνώμη και ολική αναδίπλωση" αναφέροντας ακόμη ακόμη και αριθμούς πρωτοκόλλων υπουργείων...Τσίπα μηδεν!
Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση των πατριδοκάπηλων της ΝΔ ,που βρίσκεται στο τιμόνι ενός κράτους που εξοπλίζεται με ραφάλ , F35 και φρεγάτες χαρακτήριζε την νησίδα ότι ήταν ολόκληρη τουρκικό έδαφος  προκειμένου να αποδείξει ότι δεν όφειλε να διασώσει τους 38 πρόσφυγες. Το ελληνικό μέρος της νησίδας είναι τόσο υπαρκτό όσο και το ότι οι 38 πρόσφυγες έφτασαν σε αυτό για να περάσουν τελικά το ποτάμι.

Οσον δε για την μικρή Μαρία και την μη ύπαρξη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων για το θάνατο της (φωτογραφίες, πιστοποιητικά γέννησης από τη διαλυμένη Συρία και σωρό)  μας αρκούν οι καταγγελίες της μητέρας και των άλλων προσφύγων για το θάνατο της. Είναι πιο αξιόπιστοι από τους αρχιψεύτες της κυβέρνησης, εκείνους οι οποίοι επιμένουν να διαψεύδουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τις χιλιάδες επαναπροωθήσεις που οργανώνουν συστηματικά και τις αποκαλούν ξεδιάντροπα «αποτροπές». Αλήθεια, γιατί παραιτήθηκε ο κ. Λεγκέρι, επικεφαλής του FRONTEX, αν όχι για την συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων του Λιμενικού;
Είναι απύθμενο το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης και όλου του ρατσιστικού της επιτελείου που κατευθύνει την δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, με τις επαναπροωθήσεις χιλιάδων προσφύγων και τους πνιγμούς βρεφών, όπως έγινε ξανά στα ανοικτά της Κρήτης πρόσφατα, να πανηγυρίζει πάνω στις χαμένες ζωές στα νερά του Εβρου και του Αιγαίου. Να διατυμπανίζει μάλιστα ως επιτυχία την αποτροπή της «λαθροεισβολής» στα σύνορα ο Αδωνις Γεωργιάδης, γλύφοντας μέχρι τα πόδια τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, δίνοντάς το τόνο στην προεκλογική επιχείρηση ανασυγκόλλησης της δεξιάς πολυκατοικίας για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.
Συμπλήρωμα αυτής της άθλιας εκστρατείας είναι η επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης με τις διώξεις σε βάρος ακόμη και οργανώσεων θεσμικών όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και του Παναγιώτη Δημητρά και άλλων όπως του Aegean Boat Report και το Τόμυ Ολσεν διότι συμβάλουν στην διάσωση των ζωών των προσφύγων και στην υπεράσπιση του δικαιώματος των αιτούντων ασύλου απέναντι στην ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ που το καταργεί στην πράξη.
Η ΝΔ και η κυβέρνηση της έχει διαλέξει την μεριά της Μουσολινικής Μελόνι και του Ορμπαν κατά των κατατρεγμένων των πολέμων. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, να πέσουν οι φράχτες, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες για να μπεί τέλος στις επαναπροωθήσεις και τους πνιγμούς, για να μείνουν στην φυλακή οι ναζί, δέκα χρόνια μετα τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.
 Στις κινητοποιήσεις αυτές ξεκινάμε την χρονιά της αντίστασης στο ρατσισμό και τους φασίστες που τους κάνει  πλάτες η ΝΔ, την Παρασκευή 13/1 στις 8.30πμ στο Εφετείο και την Τρίτη 17/1 στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.
4 Γενάρη 2023

Read 232 times Last modified on Friday, 06 January 2023 14:27

Latest from ΚΕΕΡΦΑ