Print this page
Friday, 06 January 2023 14:05

Η αλληλεγγύη ενάντια στην απανθρωπιά Μηταράκη Μπακογιάννη με τις πρωτοχρονιάτικες εξώσεις σε προσφύγισσες με παιδιά

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Εκδήλωση αλληλεγγύης στις υπό έξωση προσφύγισσες της πολυκατοικίας της οδού Αχαρνών 123 οργάνωσαν η ΚΕΕΡΦΑ Πατησίων-Κυψέλης-Γαλατσίου μαζί με το Μυρμήγκι-Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης την Πέμπτη 29/12. Οι προσφύγισσες μαγείρεψαν συλλογικά για όλους και όλες και μοιράστηκαν γλυκά και παιχνίδια.
Το δώρο μίσους του Μηταράκη και του Μπακογιάννη είναι η απάνθρωπη έξωση και η πίεση να εκτοπιστούν σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις κουβαλώντας τα παιδιά  τους μακριά από τα σχολεία της γειτονιάς όπου τα έχουν αγκαλιάσει εκπαιδευτικοί και συμμαθητές.
Οι προσφύγισσες δεν μπορούν να παρατήσουν δουλειές που τους δίνουν ένα εισόδημα και να πάνε να αποκλειστούν από την κοινωνία σε στρατόπεδα. Γι αυτό και δεν  αποχώρησαν από την πολυκατοικία παρά τις πρακτικές πιέσεων της ΜΚΟ HOPETEN με διακοπή ρεύματος και νερού(!) στα σπίτια.
Ευχαριστούμε όλες, όλους και όλα που στήριξαν την εκδήλωση αλληλεγγύης και ιδιαίτερα την γιατρό Μαρία Ντάσιου.
Καλούμε τα συνδικάτα, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, τα σωματεία των εκπαιδευτικών να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων ενάντια στις εξώσεις.
Διεκδικούμε την παράταση της φιλοξενίας των προσφύγων μέσα στις γειτονιές με προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους τους άστεγους χωρίς αποκλεισμούς και την συνέχιση της φοίτησης των παιδιών στα σχολεία.
Ενισχύστε τις δράσεις αλληλεγγύης ενάντια στις εξώσεις των προσφυγισσών και των παιδιών με κατάθεση στο λογαριασμό της ΚΕΕΡΦΑ στην Εθνική IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης-Πατησίων-Γαλατσίου
Φωτο ΚΕΕΡΦΑ
31 Δεκέμβρη 2022

Read 222 times Last modified on Friday, 06 January 2023 14:29

Latest from ΚΕΕΡΦΑ