Print this page
Tuesday, 15 November 2022 13:52

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022 ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Written by
Rate this item
(1 Vote)

17N 2022ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2022
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΟΝΙ
ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Ανοιχτά σύνορα, στοπ στις δολοφονίες στα σύνορα
Οχι στις επαναπροωθήσεις, Ασυλο και στέγη για όλους
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, τσακίστε τους φασίστες
   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 17/11, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 3ΠΜ
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 με σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία ήταν η κορύφωση της πάλης για την ανατροπή της χούντας των συνταγματαρχών που με τα τανκς κατέλαβαν την εξουσία το 1973 καταργώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και αντιμετωπίζοντας τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της εργατικής τάξης και της νεολαίας με τις φυλακές, τις εξορίες στα ξερονήσια και τις δολοφονίες και τα βασανιστήρια της ΕΣΑ.
Διαδηλώνουμε στις 17 Νοέμβρη πιάνοντας την σκυτάλη της μεγαλειώδους Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη, απαιτώντας να πέσει η κυβέρνηση της ακρίβειας, του σεξισμού, του ρατσισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε το θράσος να στείλει συγχαρητήρια στην φασίστρια Μελόνι της Ιταλίας την ώρα που η φασιστοκυβέρνηση της εμπόδιζε τα καράβια με θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες να δέσουν σε Ιταλικά λιμάνια. Το κίνημα αλληλεγγύης τους οδήγησε σε ταπεινωτική ήττα, με καταλήψεις υπουργείων, σχολών και σχολείων, και τους ανάγκασε να αφήσουν τους πρόσφυγες να αποβιβαστούν! Ο Μητσοτάκης είναι δολοφόνος προσφύγων, ένοχος για κάθε πνιγμένο πρόσφυγα , προσφύγισσα και παιδί στα ναυάγια στο Αιγαίο όταν επιμένει να κλείνει τα σύνορα και να κάνει ανοικτά επαναπροωθήσεις με την βία του Λιμενικού προς την Τουρκία.


Οι επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις είναι χυδαίες. Η Αστυνομία γεμίζει την Αμυγδαλέζα με εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά και ο Μηταράκης προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, της φιλοξενίας σε σπίτια, με εξώσεις σε πάνω από 6000 πρόσφυγες, με τα παιδιά τους να πετιούνται έξω από τα σχολεία. Προχώρησαν στην ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα. Με τα ΜΑΤ και τους εκβιασμούς
Αυτές οι άθλιες ρατσιστικές πολιτικές μαζί με την επίθεση κατά των κατακτήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεταπολίτευσης, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, με την πανεπιστημιακή Αστυνομία, την επίθεση στα συνδικάτα και στις διαδηλώσεις, άνοιξαν ξανά την όρεξη στους φασίστες για νέες επιθέσεις στις γειτονιές κατά μεταναστών, μαθητών και αγωνιστών.
Η κυβέρνηση και η Αστυνομία κάνει πλάτη στους φασίστες, ακόμη και όταν ο Πλεύρης προκαλεί με ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Επιτρέπει στον Κασιδιάρη να κάνει εκπομπές μέσα από την φυλακή, στη Χρυσή Αυγή να έχει ακόμη ανοικτά γραφεία στη Θεσσαλονίκη.
Από το Μαρούσι μέχρι την Θεσσαλονίκη δώσαμε μάχες ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις σε σχολεία και γειτονιές και θα συνεχίσουμε.
Το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχουν να στηριχτούν στην δύναμη των εργαζόμενων και των συνδικάτων που βγήκε στους δρόμους στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού που κάνει πλάτη στους φασίστες.
Να διεκδικήσουμε ανοιχτά σύνορα για να μπει τέλος στους πνιγμούς προσφύγων, άσυλο και στέγη για όλους. Να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες. Για να σταματήσουν οι εξώσεις και οι εκτοπισμοί προσφύγων.
Να καταδικαστούν ξανά οι ναζί της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, να μείνουν για πάντα στη φυλακή. Καμιά κανονικοποίηση του φασισμού με την νομιμοποίηση της Μελόνι. Να την απομονώσουμε μέχρι την ανατροπή της.
Στο δρόμο του Νοέμβρη, τσακίζουμε το φασισμό, ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φασισμό, ρατσισμό, σεξισμό!

Read 276 times Last modified on Wednesday, 16 November 2022 10:59

Latest from ΚΕΕΡΦΑ