Print this page
Monday, 14 November 2022 11:52

Nα σταματήσουμε τις εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

FOTO ASYLO PAIDIA

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
Nα σταματήσουμε τις εξώσεις προσφύγων από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια βάρβαρη επίθεση κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων με τη διακοπή της φιλοξενίας σε σπίτια μέσα στις πόλεις, αφού καταργεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, στις 31 του Δεκέμβρη. Αυτό σημαίνει την αναγκαστική μεταφορά σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις και μαζί με το σχέδιο ρατσιστικής εκκένωσης της δομής του Ελαιώνα αφήνουν τις πόλεις χωρίς δομές στέγασης για τους πρόσφυγες.
Άνθρωποι που έχουν βρει δουλειά και έχουν δεθεί με τους γείτονες τους ειδοποιούνται προφορικά ότι πρέπει να φύγουν από τα σπίτια και να επιλέξουν να μείνουν στο δρόμο ή να ξεριζωθούν για άλλη μια φορά και να θάψουν τα όνειρα τους σε ένα στρατόπεδο-γκέτο έξω από τον αστικό ιστό.
Ήδη μητέρες με παιδιά κοιμούνται στο δρόμο. Γυναίκες μόνες με πολλά παιδιά, ανάπηροι και ευάλωτοι που έχουν ανάγκη από ειδικές θεραπείες εξοστρακίζονται στη βάση των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης.
Παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, μαθαίνουν γράμματα και αποκτούν φίλους ξαφνικά τιμωρούνται και υποχρεώνονται να αλλάξουν περιβάλλον για χάρη των κυβερνητικών επιλογών του ρατσισμού και του εκτοπισμού των προσφύγων έξω από τις πόλεις ως ανεπιθύμητων.
Οι πρόσφυγες δε χωράνε στις πόλεις της ανάπτυξης, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ περισσεύουν ο εξευγενισμός, η τουριστικοποίηση, η εμπορευματοποίηση της κατοικίας προς όφελος των κερδοσκόπων του real estate, του AirBnB και των Τραπεζιτών που καραδοκούν για να αποσπάσουν από κάθε δανειολήπτη, ακόμη και την πρώτη του κατοικία.


Είναι η άλλη όψη της πολιτικής που κλείνει τα σύνορα με φράχτες και την FRONTEX, πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και φυλακίζει χιλιάδες στις Αμυγδαλέζες.
Η κυβέρνηση προχωρά στην νομιμοποίηση της Μελόνι, αρχηγού του φασιστικού κόμματος των νοσταλγών του Μουσολίνι και υπογράφει συμφωνία για την καταδίωξη των προσφύγων στην Μεσόγειο και την απαγόρευση να δένουν τα καράβια που τους διασώζουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια. Με αυτές στις επιλογές, ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες και στους νοσταλγούς της χούντας που ματοκύλισαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973.
Καλούμε τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να υψώσουν ασπίδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών να μην επιτρέψουν τη βίαιη μετακίνηση μαθητών.
Απαιτούμε την παράταση του προγράμματος φιλοξενίας ΕΣΤΙΑ με τη διακοπή των εξώσεων και του εκτοπισμού έξω από τις πόλεις. Άσυλο και στέγη μέσα στις γειτονιές, όχι στα στρατόπεδα γκέτο και φυλακές. Απαιτούμε οι Δήμοι να εξασφαλίσουν δομές φιλοξενίας και προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για όλους τους άστεγους, πρόσφυγες και ντόπιους χωρίς διακρίσεις.

Στείλτε τις αποφάσεις σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read 194 times Last modified on Wednesday, 16 November 2022 11:00

Latest from ΚΕΕΡΦΑ