Print this page
Wednesday, 23 February 2022 20:18

Stop στο κυβερνητικό πογκρόμ κατά των προσφύγων με τις μαζικές εξώσεις Μηταράκη-Μπακογιάννη

Written by
Rate this item
(0 votes)

eleonas camp demoStop στο κυβερνητικό πογκρόμ κατά των προσφύγων με τις μαζικές εξώσεις Μηταράκη-Μπακογιάννη
Ο Μηταράκης και ο Μπακογιάννης προχωράνε στο πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων προσφύγων, ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων, γυναικών μοναχικών με μικρά παιδιά και βρέφη, πολύτεκνων οικογενειών,  αναπήρων και ατόμων με ψυχικά νοσήματα, με την συρρίκνωση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ και την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα. Επιχειρούν να διώξουν μαζικά τους πρόσφυγες από την Αθήνα.
Ο Μηταράκης προχωρά στην διάλυση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ μειώνοντας τις θέσεις σε κατοικίες από τις 27.000 στις 10.000, εκκενώνοντας κατοικίες στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων Δήμων της χώρας.
Την ίδια ώρα χέρι-χέρι Μηταράκης και Μπακογιάννης προωθούν την εκκαθάριση της πόλης από χιλιάδες πρόσφυγες με την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα  ώστε να τον παραδώσουν στους πλούσιους φίλους τους για αξιοποίηση στα πλαίσια της δήθεν ανάπλασης αλλά στη πράξη δωρεάς γηπέδου εκατομμυρίων στην ΠΑΕ ΠΑΟ.
Ανακοίνωσαν ότι ξεκινά η εκκένωση του στρατοπέδου του Ελαιώνα με την έξωση μέχρι τις 15 Μαρτίου εκατοντάδων προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στέγασης. Αφήνει σαν μοναδική διέξοδο να μεταναστεύσουν ξανά για πολλοστή φορά σε άλλη περιοχή της χώρας όσοι είναι αιτούντες ασύλου, κόβοντας δεσμούς με την γειτονιά και των παιδιών τους με τα σχολεία. Για τους αιτούντες άσυλο λοιπόν ετοιμάζονται να τους ξεριζώσουν για να τους μεταφέρουν σε άλλα στρατόπεδα όπου φρόντισαν να βάλουν συρματοπλέγματα και ελεγχόμενες περιστρεφόμενες πόρτες. Όσοι έχουν απόρριψη καλούνται απλά να εξαφανιστούν για να μην βρεθούν στην Αμυγδαλέζα.
Θα τους στείλουν να τριγυρνάνε στη Πλατεία Βικτωρίας και πολύ πιθανά θα ξανακόψουν τα παγκάκια. Εκεί  θα κάνουν τα στραβά μάτια στους διακινητές που θα τους πολιορκούν για ένα πανάκριβο ταξίδι στα αμπάρια πλοίων της γραμμής προς την Ιταλία η σαπιοκάραβων με αντάλλαγμα να το ξεπληρώσουν δουλεύοντας σαν σκλάβοι κάπου στην Ιταλία η την Ισπανία.
Αυτή η απάνθρωπη, άκαρδη, ρατσιστική πολιτική του Μηταράκη και του Μπακογιάννη έχει σαν μεγάλα θύματα τα προσφυγόπουλα που θα χάσουν την ξεκινημένη διαδρομή στην μόρφωση, με πολύ κόπο και προσπάθεια των εκπαιδευτικών που τα αγκάλιασαν στα σχολεία. Αλήθεια θα μετακινήσουν μαθητές στη μέση της χρονιάς η απλά θα τους διακόψουν την φοίτηση; Ποιο από τα δύο είναι πιο εγκληματικό άραγε;
Το ξήλωμα του προγράμματος εγκατάστασης σε κατοικίες μέσα στις γειτονιές είναι μια πολιτική που χαϊδεύει τους ακροδεξιούς και τους φασίστες και τους ανοίγει το δρόμο για νέες επιθέσεις.
Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών, όλα τα συνδικάτα, να βάλουν φρένο στην ρατσιστική εκστρατεία μιας κυβέρνησης που άφησε 25000 να χαθούν από την πανδημία διαλύοντας το ΕΣΥ, μια κυβέρνηση που σπαταλά δισεκατομμύρια για ραφάλ για να πλασαριστεί στους ανταγωνισμούς και μας ζητάει να στηρίξουμε πογκρόμ και φυλακίσεις προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να στηρίξουν το συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια 3μμ και να μην αφήσουν να φύγει ούτε ένα προσφυγόπουλο από το σχολείο του, ούτε ένας πρόσφυγας από το σπίτι του.

Read 498 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ