Print this page
Wednesday, 05 January 2022 19:46

Ξεσηκωμός στην Χίο! Ο Μηταράκης στέλνει πλοίο με ΜΑΤ για την εγκατάσταση της υπερφυλακής προσφύγων στο Χίο

Written by
Rate this item
(0 votes)

tholos genaris 11Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Χίου ενάντια στην απόβαση Μηταράκη με ΜΑΤ και μηχανήματα για να στήσει την υπερφυλακή προσφύγων στο Θόλος. Την παραμονή των Φώτων,  ναύλωσε το πλοίο «Πελαγίτης» (Αειναύτης), στο οποίο φέρεται να έχουν φορτωθεί μηχανήματα, δύο μπουλντόζες και πέντε φορτηγά, για την έναρξη των εργασιών στο Θόλος.
Πρόκειται για την περιοχή όπου προορίζεται να κατασκευαστεί μια τεράστια φυλακή προσφύγων και μεταναστών υλοποιώντας την άθλια ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων και της αποτροπής των προσφύγων που φθάνουν στα νησιά κατατρεγμένοι από τους πολέμους.
Το πλοίο καταφθάνει στο λιμάνι των Μεστών ανήμερα των Φώτων, τα χαράματα στις 2.30πμ. Αμέσως μετά αναμένεται να κινηθούν τα μηχανήματα προς το Θόλος.
Η Αστυνομία ετοιμάζεται να εκκαθαρίσει τους αγωνιζόμενους κατοίκους και τους αιρετούς που τους στηρίζουν, οι οποίοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους απόψε και περιφρουρούν το Θόλος μέσα σε συνθήκες τσουχτερού κρύου.
Η Συντονιστική Επιτροπή αυτήν την ώρα(8.30μμ) συνεδριάζει για να καθορίσει τη τακτική της.
Η κυβέρνηση διαλέγει τώρα να στήσει ρατσιστικά στρατόπεδα στα νησιά, όπως αυτό τώρα στο Θόλος, για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από την δολοφονική διαχείριση  της πανδημίας που μετρά 21.000 νεκρούς. Δεν δίνει λεφτά για να φτιαχτούν ΜΕΘ, για να προσληφθεί προσωπικό στα νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για να σπάσουν τα τμήματα στα σχολεία και υποχρεώνει όλο τον κόσμο  να πληρώνει πανάκριβα τεστ για να γεμίζουν κέρδη οι πολυεθνικές εταιρίες. Σπαταλά όμως δισεκατομμύρια για να φτιαχτούν φυλακές προσφύγων στα νησιά, για φράχτες, για αγορές Ραφάλ και για φρεγάτες.
Η Χίος και τα άλλα νησιά είναι νησιά της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Στα νησιά εργάτες και εργάτριες, ψαράδες, αγρότες, εργαζόμενοι στο Τουρισμό δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στην πολιτική Μητσοτάκη που τα χαρίζει όλα στους μεγαλοκαρχαρίες του πλούτου και τους βαρώνους της τουριστικής βιομηχανίας. Τα νησιά δεν θα γίνουν  ορμητήρια ρατσισμού και μίσους κατά των προσφύγων του Μητσοτάκη και του Μηταράκη για να συσπειρώνει η ΝΔ το ακροδεξιό και φασιστικό ακροατήριο της Χρυσής Αυγής.  
Δεν θέλουμε να μετράμε άλλους νεκρούς ναυαγούς, γυναίκες και βρέφη στο βωμό της πολιτικής της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο. Στις μέρες των Χριστουγέννων τριάντα πρόσφυγες πνίγηκαν. Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική των κλειστών συνόρων και του ρατσισμού.
Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες, να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να έρθουν οι πρόσφυγες στις πόλεις και στις γειτονιές και όχι να εγκλωβίζονται στα νησιά. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
Αυτοί που πρέπει να τα μαζεύουν και να μας αδειάσουν την γωνιά είναι η ίδια η κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των εταιριών και των πλούσιων φίλων τους.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χίου, το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, τους ναυτεργάτες, τους μαθητές με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις να ματαιώσουν τα ρατσιστικά σχέδια του Μηταράκη.
Έξω τα ΜΑΤ από τη Χίο! Πάρτε τα μηχανήματα σας και φύγετε από το νησί. Όχι στο χτίσιμο του γιγαντιαίου στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Θόλος. Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

KEEΡΦΑ
https://www.facebook.com/watch/?v=243439141132444

Read 535 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ