Print this page
Thursday, 28 October 2021 12:56

Δεν είναι δικαιοσύνη να αφήνουν ελεύθερους τους 7 αστυνομικούς εκτελεστές του Νίκου Σαμπάνη, είναι ανοχή στο ρατσισμό

Written by
Rate this item
(0 votes)

roma sabanis

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν είναι δικαιοσύνη να αφήνουν ελεύθερους τους 7 αστυνομικούς εκτελεστές του Νίκου Σαμπάνη, είναι ανοχή στο ρατσισμό.

Η απελευθέρωση των 7 αστυνομικών, που άδειασαν τα όπλα τους στο σώμα του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, είναι μια ανοιχτή πρόκληση, είναι ένα σκάνδαλο. Είναι πρόκληση  για ολόκληρη την εργατική τάξη και τη νεολαία, που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες απέναντι σε μια κυβέρνηση που κλιμακώνει τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε εργατικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις.
Τέτοιες αποφάσεις  δείχνουν το βάθος της ανοχής των θεσμών στο ρατσισμό στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ζωές των Ρομά δεν μετράνε. Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά την ωμή παρέμβαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκου στη δικαιοσύνη με την επίσκεψη του στους συλληφθέντες αστυνομικούς.
Είναι μια πολιτική επιλογή συγκάλυψης των ευθυνών της Αστυνομίας για το φιάσκο της καταδίωξης ανήλικων που κατέληξε στην δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη. Πυροβόλησαν κατά παιδιών που σήκωσαν τα χέρια αλλά ανι να συλληφθούν δέχτηκαν 36 σφαίρες.
Η προοπτική ότι η Αστυνομία θα πυροβολεί για ψύλλου πήδημα με την βούλα της δικαιοσύνης είναι ανατριχιαστική και δεν θα την αφήσουμε να επιβληθεί.
Απαιτούμε τώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκος να θέσει σε διαθεσιμότητα, όπως είναι υποχρεωμένος, τους 7 αστυνομικούς οι οποίοι διώκονται για κακούργημα.
Η απόφαση απελευθέρωσης των 7 αστυνομικών-σερίφηδων έρχεται την ίδια περίοδο που απελευθερώνεται ο νεοναζί Πατέλης. Αυτό τον κατήφορο ανοχής στο ρατσισμό και τους νεοναζί είναι ώρα να τον σταματήσουμε. Πρόκειται για μαχαιριές για τις οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας.
Είναι ώρα το εργατικό κίνημα, οι φοιτητικοί σύλλογοι να μπουν μπροστά για να σπάσουμε τις μεθοδεύσεις νομιμοποίησης της χρήσης των περιστρόφων από αστυνομικούς σερίφηδες που μπορούν να επιβάλλουν την θανατική ποινή ό,τι ώρα και για όποιον δεν τους αρέσει με βάση την εθνικότητα, το χρώμα,τον σεξουαλικό προσανατολισμό η απλά τις πεποιθήσεις του.  Είναι ωμή καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών ότι αντί για σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη προχώρησαν σε εκτέλεση ενώ είχαν εντολή να αποσυρθούν. Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των Ρομά που καταπατώνται βάναυσα οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην εξαθλίωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσα σε καταυλισμούς εξόντωσης.
Είναι ώρα, δυνατά και καθαρά, να απαιτήσουμε δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη, όχι να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι. Να πάνε φυλακή!
Το φετινό Πολυτεχνείο με την πορεία στις 17 Νοέμβρη χρειάζεται να γίνει σταθμός στον αγώνα ενάντια στη κυβέρνηση της καταστολής, του ρατσισμού, στην κυβέρνηση που κάνει πλάτη στους φασίστες, δίνει το πράσινο φως για εκτελέσεις από αστυνομικούς και είναι ένοχη για τους πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο με το κλείσιμο των συνόρων.

Read 450 times Last modified on Thursday, 28 October 2021 15:58

Latest from ΚΕΕΡΦΑ