Print this page
Tuesday, 27 April 2021 13:20

Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη, 10.30 πμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚEEΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη, 10.30 πμ Πλατεία Κλαυθμώνος
- Κλείστε τα στρατόπεδα θανάτου – ανοίξτε τα σύνορα!
- Να τιμωρηθούν Χρυσοχοϊδης – Μηταράκης για τις δολοφονίες μεταναστών στα στρατόπεδα
- Άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους
- Εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι
Στις 6 Μάη τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, τιμούμε τους αγώνες των εργατών όλης της γης που έδωσαν το αίμα τους για να κατοχυρωθεί το 8ωρο, για να έχουν οι εργάτες δικαιώματα, για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι η παγκόσμια μέρα των εργατών που γιορτάζεται με απεργίες και διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο και μας θυμίζει ότι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι ίδια ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο ή την καταγωγή.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τα συνδικάτα, στην Αθήνα στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες θα είμαστε εκεί για να καταγγείλουμε τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο Μάκι Ντιαμπάτε, 44 ετών από την Γουϊνέα, και ο Ιμπραήμ Εργκούν, 24 ετών, από το Κουρδιστάν, άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν λίγες μέρες στα στρατόπεδα – κολαστήρια της Κω και της Κορίνθου. Ο Μάκι Ντιαμπάτε, καλλιτέχνης μουσικός και πατέρας δύο παιδιών, πέθανε από αποφρακτικό ειλεό ενώ επί τρεις μέρες ούρλιαζε από τους πόνους, χωρίς να «συγκινήσει» τους σύγχρονους ανθρωποφύλακες. Ο Ιμπραήμ Εργκούν πέρασε θηλιά στο λαιμό του στη τουαλέτα και πέθανε αφού του ανακοίνωσαν ότι θα παρατείνονταν η κράτηση του και πέραν των 18 μηνών. Το «έγκλημα» του ήταν ότι ήθελε να περάσει στην Ευρώπη χωρίς χαρτιά κι έτσι βρέθηκε φυλακισμένος. Οι διορισμένοι διοικητές των σύγχρονων Νταχάου, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται, πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτές τις δολοφονίες. Και μαζί τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ο Μηταράκης, ο Χρυσοχοϊδης, η ρατσιστική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνολικά.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου – κλειστά και «ανοιχτά» - και να ανοίξουν τα σύνορα. Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Ελλάδας και Τουρκίας που οδηγεί σε πνιγμούς και παράνομες «επαναπροωθήσεις» στο Αιγαίο και τον φράχτη στον Έβρο. Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περιοχή για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια, παίζοντας κυνικά παιχνίδια με τις ζωές χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν να σπάσουν τα σύνορα της Ευρώπης φρούριο.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 6 Μάη, για άσυλο, στέγη, χαρτιά, για όλους. Για να ζουν πρόσφυγες και μετανάστες με αξιοπρέπεια μέσα στις πόλεις μας, για να έχουν ΑΜΚΑ και πρόσβαση στην Υγεία και τα εμβόλια τώρα, για να μπουν τα προσφυγόπουλα και πάλι στα σχολεία. Για να μην γίνονται οι μετανάστες εργάτες θύματα άγριας εκμετάλλευσης από τα αφεντικά που δημιουργούν Μανωλάδες.  Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη επιδιώκει να τσακίσει τις εργατικές κατακτήσεις αιώνων, όπως το 8ωρο και τον συνδικαλισμό, να επιβάλει συνθήκες Μανωλάδας σε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες.
Δεν θα την αφήσουμε! Όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, με την οργανωμένη εργατική τάξη και τα συνδικάτα στο κέντρο, έχουμε τη δύναμη να τσακίσουμε το ρατσισμό που έρχεται από τα πάνω για να μας διασπάσει και να μας αποπροσανατολίσει. Να ανατρέψουμε τη μισητή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που οι θανατερές επιλογές της με την διαχείριση της πανδημίας απειλούν τις ζωές όλων μας. Και να ανοίξουμε την προοπτική για να απαλλαγούμε συνολικά από τη βαρβαρότητα του συστήματος που καθώς βυθίζεται στην χειρότερη κρίση του ξερνάει καθημερινά φτώχεια, ρατσισμό, πολέμους, σεξισμό και περιβαλλοντική καταστροφή.
Στις 6 Μάη θα δείξουμε τη δύναμή μας κάνοντας πράξη το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι»!

Read 813 times Last modified on Tuesday, 27 April 2021 13:24

Latest from ΚΕΕΡΦΑ