Print this page
Monday, 15 March 2021 11:43

Να σώσουμε ζωές από τις δολοφονικές επιθέσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Σάββατο 20 Μάρτη, Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αθήνα: Οµόνοια, 3µµ

Written by
Rate this item
(0 votes)

KEEΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Να σώσουμε ζωές από τις δολοφονικές επιθέσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη
Σάββατο 20 Μάρτη Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Αθήνα: Οµόνοια 3µµ

Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουµε για να µπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ-φρούριο σε βάρος των προσφύγων και των µεταναστών. ∆εν ανεχόµαστε  χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά να πνίγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να φυλακίζονται σε στρατόπεδα-γκέτο, να βασανίζονται στο Παρανέστι από αστυνοµικούς, να επαναπροωθούνται παράνοµα από τα σύνορα, να πετάγονται στο δρόµο ως άστεγοι.   
Η κυβέρνηση µπροστά στη χρεοκοπία της διαχείρισης της πανδηµίας και της οικονοµίας, στέλνει την Αστυνοµία να χτυπά νέους και ηλικιωµένους στην Νέα Σµύρνη, βάζει τα ΜΑΤ µέσα στα πανεπιστήµια κατά των φοιτητών, αφήνει να οδηγείται στο θάνατο ο απεργός πείνας ∆ηµήτρης Κουφοντίνας, απολύει τον συνδικαλιστή γιατρό Κ. Καταραχιά από το νοσοκοµείο Άγιος Σάββας και ταυτόχρονα παίζει το χαρτί του ρατσισµού για να αποπροσανατολίσει την οργή από την πολιτική της. Είναι οι ίδιοι κουκουλοφόροι µπάτσοι που εισβάλλουν στις σχολές και επαναπροωθούν παράνοµα πρόσφυγες στα σύνορα. Να  τους σταµατήσουµε!

Σε ετούτη τη κυβέρνηση που καλύπτει Λιγνάδηδες και βιαστές δώσαµε µια µεγάλη απάντηση στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη, εργαζόµενοι/ες και φοιτητές/τριες µαζί µε πρόσφυγες και τα παιδιά τους από τα στρατόπεδα,  τους καλλιτέχνες του ΣΕΗ και τους σπουδαστές/στριες των σχολών θεάτρου. ∆ίνουµε την απάντηση µε τις διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνοµική βαρβαρότητα. Τώρα είναι η ώρα να αγκαλιάσουµε αποφασιστικά τα αιτήµατα των προσφύγων και των µεταναστών, για να σώσουµε ζωές από τις δολοφονικές επιθέσεις και την άθλια ρατσιστική εκστρατεία του Μητσοτάκη, του Μηταράκη και του Χρυσοχοΐδη. Είναι η πολιτική που στρώνει ξανά το έδαφος στους φασίστες µετά την νίκη της 7 Οκτώβρη, µε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληµατική οργάνωση.
Ενάντια στους φράχτες στον Έβρο και την FRONTEX, απαιτούµε ανοιχτά σύνορα! Είναι καλοδεχούµενοι οι κατατρεγµένοι των πολέµων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιµατκής καταστροφής. Να καταργηθεί η ρατσιστική συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ! Αυτό φωνάζει το διεθνές κίνηµα που ζητάει την ελεύθερη µετακίνηση από τα νησιά του Αιγαίου στην Γερµανία, την Αυστρία και αλλού!
Απαιτούµε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι Μόριες, το Παρανέστι.
Να πάρουν χαρτιά και άσυλο, όλα τα παιδιά των προσφύγων να γραφτούν στα σχολεία, όλα τα καµπ να µπουν στο πρόγραµµα των εµβολιασµών, να πάρουν ΑΜΚΑ. Να σταµατήσουν τώρα οι εξώσεις από τα ξενοδοχεία. Αντίθετα, επίταξη ξενοδοχείων για την στέγαση όλων των άστεγων, προσφύγων και Ροµά.   
Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουµε ενάντια στο ρατσισµό και τη φασιστική απειλή µε κινήµατα από όλο τον Πλανήτη, το Black lives matter στις ΗΠΑ, τις «6000 σαρδέλες» στην Ιταλία, το Stand Up to Racism στην Βρετανία, την Γερµανία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Τουρκία, την Ν.Ζηλανδία, την Ολλανδία και αλλού. Για ένα κόσµο χωρίς φράχτες, ρατσισµό και φασίστες!
Στις 20 Μάρτη, συνδικάτα και φοιτητές που συγκρούονται µε την κυβέρνηση, τον Χρυσοχοΐδη, την Κεραµέως, την Μενδώνη θα δώσουµε το παρών στο πλευρό των προσφύγων και των µεταναστών, στέλνοντας το µήνυµα στη κυβέρνηση ότι δεν περνάει ο ρατσισµός και η στοχοποίηση των προσφύγων ως εχθρών.
Το Σάββατο 20 Μάρτη µας καλούν οι πρόσφυγες για να στηρίξουµε την κραυγή τους για ζωή µέσα στις πόλεις και τις γειτονιές! Όλοι και όλες στην Οµόνοια στις 3µµ να τους υποδεχτούµε!
• Ανοίξτε τα σύνορα - κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!
• Άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους!
• Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία!
• Άμεσος εμβολιασμός όλων των προσφύγων στα καμπ!
KΑΛΟΥΝ: Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Προσφύγων, Κοινότητες Μεταναστών,
Άνθρωποι των Γραµµάτων και των Τεχνών, Κινήσεις Γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, ∆ηµοτικές Κινήσεις
ΚΕΕΡΦΑ
ΥΓ Με το καινούργιο αυτοκόλλητο στην τελική ευθεία για τις 20 Μάρτη. 'Ολες και όλοι 3μμ Ομόνοια!

Read 946 times Last modified on Monday, 15 March 2021 11:48

Latest from ΚΕΕΡΦΑ