Print this page
Wednesday, 21 October 2020 16:34

Απελευθερώθηκε ο εργάτης γης Μπιλάλ Ουντίν που είχε δεχτεί άγριο ξυλοδαρμό από το γυιό του εργοδότη του στο Βαρθολομιό

Written by
Rate this item
(0 votes)


ΜΑΝΟΛΑΔΑΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απελευθερώθηκε ο εργάτης γης Μπιλάλ Ουντίν που είχε δεχτεί άγριο ξυλοδαρμό από το γυιό του εργοδότη του στο Βαρθολομιό

Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Ουντίν, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον γιό του εργοδότη του όταν ζήτησε τα απλήρωτα μεροκάματα, απελευθερώθηκε σήμερα το πρωί από το Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού όπου κρατήθηκε μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Κέντρο Υγείας Αμαλιάδας.
Χθες αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ με τον συντονιστή της Πέτρο Κωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδος κ.Ριπόν επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα όπου εκρατείτο ο Μπιλάλ Ουντίν και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του όπως επίσης την παραπομπή των δραστών για το ρατσιστικό έγκλημα σε βάρος. Το πρόσωπο του εργάτη ήταν εμφανώς κακοποιημένο ακόμη ενώ φαινόταν να υποφέρει.
Σε συνομιλία που είχαμε τηλεφωνικά με τον κρατούμενο μας σημείωσε ότι ο δράστης τον μετέφερε από το σπίτι όπου διαμένει, δίπλα στο σπίτι του αφεντικού, στο χωράφι όπου τον χτύπησε άγρια στο κεφάλι και το πρόσωπο. Όταν το έφερε πίσω πόναγε φρικτά και ο δράστης δεν τον άφηνε να πάει στο νοσοκομείο ενώ τον απειλούσε λέγοντας “δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, είσαι μετανάστης και δεν έχεις χαρτιά” . Μπροστά του ήταν άλλος ένας εργάτης που δουλεύουν μαζί και τον βοήθησε να ξεφύγει και να πάρει ταξί για να πάει στο νοσοκομείο.
Ο Μπιλάλ Ουντίν κατέθεσε μήνυση σε βάρος του δράστη.
Οι δικηγόροι του Μπιλάλ Ουντίν, Βασίλης Κερασιώτης και Δημήτρης Ζώτος ζητούν την δίωξη του ξυλοδαρμού ως αυτού που ήταν πράγματι δηλ.ένα ρατσιστικό έγκλημα.
Η αντιπροσωπεία μετά επισκέφθηκε εργάτες γης στις κοινότητες Λάππα και Ν.Μανωλάδας όπου οι συνθήκες διαμονής είναι άθλιες, όπως περίπου στην εποχή όταν τα φραουλοχώραφα είχαν βαφτεί με το αίμα των 32 μεταναστών εργατών που δέχτηκαν πυροβολισμούς όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα.
Διεκδικούμε δικαιοσύνη για το Μπιλάλ Ουντίν, να πάρει τα δεδουλευμένα του τώρα, να πάρει χαρτιά.
Ζητάμε νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα για να μπει τέλος στην άγρια εκμετάλλευση και την ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία.
ΥΓ. Η φωτό της ΚΕΕΡΦΑ από παράγκα στέγασης μεταναστών εργατών γης στη Ν.Μανωλάδα

Read 1413 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ