Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 01 October 2012 13:19

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου: Η επίθεση κατά του ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας και η φασιστική επίθεση στην Ελευσίνα με βαριά τραυματία μετανάστη

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου:

Η επίθεση κατά του ιμάμη της Πακιστανικής Κοινότητας και η φασιστική επίθεση στην Ελευσίνα με βαριά τραυματία μετανάστη

Ο ιμάμης Σαχμάζ Σιντικί δήλωσε πώς είναι δυνατό να μην συλλαμβάνονται αυτοί που κάνουν εισβολή σε σπίτι και το καταστρέφουν και συλλαμβάνονται τα θύματα οι μετανάστες. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι μου δεν ασχολήθηκαν να βρουν αυτούς που μπήκαν μέσα αλλά έψαχνα να βρούν μετανάστες να συλλάβουν. Αυτό είναι δικαιοσύνη. Ο ένας μάλιστα είναι τραυματισμένος από την επίθεση με ρόπαλα και κρατείται. Αυτό είναι δικαιοσύνη;»

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Π.Κωνσταντίνου δήλωσε: «Αυτές τις μέρες που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να βγουν ξανά σε αγώνες για να ανατρέψουν τα Μνημόνια της φτώχειας η συγκυβέρνηση συνεργάζεται με τους νεοναζί για να αποπροσανατολίσουν την οργή παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού. Θα πάρουν μαζική απάντηση για τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις με την μεγάλη κινητοποίηση τη Κυριακή 14 Οκτώβρη στο Γκάζι. Με τη συναυλία και τη πανελλαδική συνέλευση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.»


Το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη τα μεσάνυχτα, τάγμα εφόδου φασιστών  επιτέθηκε στο σπίτι του Σαχμπάζ  Σιντικί, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα ιμάμη της Πακιστανικής  Κοινότητας. Το σπίτι βρίσκεται στα Σεπόλια στο οδό Κόντογλου 6. Μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει πώς καθοδηγήθηκαν και εντόπισαν το σπίτι του ιμάμη.
Δέκα-δώδεκα φασίστες αναστάτωσαν την γειτονιά  φωνάζοντας  υβριστικά συνθήματα κατά των μεταναστών και απειλώντας. Έσπασαν την εξωτερική πόρτα του σπιτιού και το παράθυρο. Μετά γκρέμισαν την εσωτερική πόρτα. Τραυμάτισαν με χτυπήματα με ρόπαλο τον  Ναβίτ, 28 ετών.
Από τη γειτονιά κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία. Ήρθε στην αρχή η ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό της Αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δύναμη της  Αστυνομίας που κατέφθασε αμέσως  να καταδιώξει και να συλλάβει τους τραμπούκους, οι οποίοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και δεν είχαν ακόμη απομακρυνθεί. Η Αστυνομία παρέμεινε στο χώρο και προσήγαγε δύο θύματα, ο ένας τραυματίας , για έλεγχο χαρτιών στον Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα!
Οι αστυνομικοί ζήτησαν να έρθει στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα  «όποιος έχει μισθωτήριο». Ο Ιμάμης πήγε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα στις 1πμ για να κάνει μήνυση και στις 4πμ τον έδιωξαν λέγοντας του «δεν έχουμε χρόνο, να έρθεις  άλλη ώρα.»
Για άλλη μια φορά, μια φασιστική τρομοκρατική επίθεση επιχειρείται να κουκουλωθεί με την άρνηση παραλαβής μήνυσης, με την «κωλυσιεργία» την ώρα του εγκλήματος. Έχει γίνει πλέον επιστήμη η παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών από την ΕΛΑΣ. Τόσο πολύ αξία είχαν οι διακηρύξεις ότι θα πατάξουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ώστε έχει γίνει ρουτίνα η συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων με «άψογο» διοικητικό τρόπο, δηλαδή με προσαγωγές μεταναστών από τον τόπο του εγκλήματος.

Τη Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 4μμ στην Ελευσίνα στην οδό Αδελφών Κυπραίου και Θριασείου ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε αναίτια σε δύο Πακιστανούς μετανάστες που επέβαιναν σε μηχανάκι. Ένας από αυτούς οδηγούσε αυτοκίνητο και τους πλησίασε βρίζοντας «να πάτε στη χώρα σας». Μετά τους έκοψε τον δρόμο με το αυτοκίνητο του και τους σταμάτησε σε σημείο όπου εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις. Ο οδηγός τους αυτοκινήτου βγήκε και χτύπησε με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι τον Χουσειν Αμπάς, 34 ετών. Από τα χτυπήματα δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.
Στο ΑΤ Ελευσίνας προσήχθησαν δύο από τους φασίστες και κρατούνταν μέχρι αργά το βράδυ. Ο δεύτερος μετανάστης που δέχθηκε την επίθεση προσπαθούσε από τη πρώτη στιγμή να υποβάλει μήνυση και μέχρι τις 11.30μμ οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν την παραλάμβαναν. Νωρίς το πρωί παρέλαβαν τη μήνυση και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο. Η δίκη θα γίνει αύριο.


Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2065 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ