Friday, 23 April 2010 15:08

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ 23 ΑΠΡΙΛΗ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΟΜΙΛΗΤΈΣ: Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος,
Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος
Πέτρος Κωνσταντίνου , Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή,
Γιάννης Σηφακάκης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο,
Ζαχιρ Αμπάς και Ραφάκατ Ράτζα, απαχθέντες Πακιστανοί

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος: «Οι απαγωγές αποδείχθηκαν. Εμείς ζητάμε δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε. Είχαμε την στήριξη όλου του ελληνικού λαού, της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ όταν καταγγείλαμε τις απαγωγές και τώρα μας λένε ότι δεν έγινε τίποτα. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε»

Πέτρος Κωνσταντίνου ,Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή συμπλήρωσε: «Αντί για δικαιοσύνη στο σκάνδαλο των απαγωγών έχουμε μπροστά μας μια δικαιοσύνη-σκάνδαλο που αθωώνει τους θύτες και ενοχοποιεί τα θύματα..Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο βωμό της συναίνεσης με τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ για τα αντεργατικά μέτρα θυσιάζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και κουκουλώνουν το σκάνδαλο των απαγωγών. Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με συμμετοχή της Ένωσης Μεταναστών Εργατών στην εργατική Πρωτομαγιά στο Μουσείο στις 10.30 το πρωί».

Ραφάκατ Ράτζα: «Εμείς που απαχθήκαμε δεν σταμάτησαν να μας καταδιώκουν ακόμη και εκεί που ζητούσαμε δουλειά ενώ 300 μπήκαμε στη μαύρη λίστα και χάσαμε διαβατήρια. Έγιναν προσπάθειες δωροδοκίας για να στραφούμε ενάντια στον Τζαβέντ Ασλάμ από τη πρεσβεία μας και τώρα μας λένε ότι δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει.»

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος στην υπόθεση της απαγωγής των 28 Πακιστανών από μυστικές υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2005 είπε ότι θα ζητήσει με αναφορά του την ανάσυρση της υπόθεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δήλωσε:  «Δεν θα δεχθούμε να συναινέσουν στον στραγγαλισμό της υπόθεσης αυτοί που είχαν ως σημαία τους την καταγγελία της αρπαγής των Πακιστανών» αναφερόμενος στην προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο Πεδίον του Άρεως.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ,ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σπουδή της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, στηριγμένη μάλιστα στις απόψεις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή και τώρα βουλευτή του ΛΑΟΣ, να αθωώσει τους μηχανισμούς της ΕΥΠ, οι οποίοι συμμετείχαν στις απαγωγές των Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και της Βρετανίας.
Η ηθική αυτουργία του Υπουργείου δήθεν Προστασίας του Πολίτη σε αυτή την επιχείρηση-πλυντήριο για το σκάνδαλο των απαγωγών δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς ο ίδιος ο Υπουργός φρόντισε να καλύψει τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΠ αναβαθμίζοντας τα με διορισμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Άλλωστε η ΕΥΠ είναι πλέον στην αρμοδιότητα του και η συνεργασία με το πρώην διοικητή Ι. Κοραντή φαίνεται ότι τίθεται στα πλαίσια της συνέχειας της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους που εξακολουθούν να συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν, στη Μ.Ανατολή, στη Σομαλία αναδεικνύοντας την ισλαμοφοβία σε εργαλείο προπαγάνδας για την αποδοχή των στόχων των βρόμικων πολέμων.
Δεν μας εντυπωσιάζει η εξέλιξη διότι η συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ για την «σωτηρία της οικονομίας», με την προσφυγή στο ΔΝΤ και την επιβολή των αντεργατικών μέτρων του Προγράμματος Σταθερότητας που κατακρεουργεί μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, πάει «πακέτο» με την επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας, ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων.
Τι είδους βούλευμα είναι αυτό που αμφισβητεί ακόμα και ότι έγιναν οι απαγωγές των 28 μεταναστών από το Πακιστάν, όταν ο ίδιος ο πρώην αξιωματικός της Γ’ Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ καθώς και άλλα στελέχη της επιβεβαίωναν επώνυμα τον Σεπτέμβρη του 2007 στο Βήμα ότι συμμετείχαν στις απαγωγές και δήλωναν μάλιστα πρόθυμοι να καταθέσουν αν κληθούν από τις δικαστικές αρχές. Τι είδους βούλευμα είναι αυτό που αναφέρεται στον Τζαβέντ Ασλάμ ως «φερόμενο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας»; Ενημερώθηκε άραγε η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη για το αδιάσειστο γεγονός ότι για δεύτερη φορά (το 2005 αλλά και το 2008) ο Τζαβέντ Ασλάμ εκλέχτηκε πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας σε ψηφοφορία με κάλπες στην οποία συμμετείχαν πάνω από 17.000  μέλη; Ή μήπως πάρθηκε απλά υπόψη το γνωστό τροπάρι της ΕΥΠ και της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ κατά του Τζαβέντ Ασλάμ που μπήκε στο στόχαστρο γιατί κατήγγειλε τις απαγωγές των συμπατριωτών του; Τι είδους έρευνα ήταν αυτή όπου για πάνω από ενάμιση χρόνο δεν κουνούσε φύλλο και ξαφνικά τα διερεύνησαν όλα; Τι είδους διπλωματικό άσυλο είχε ο βρετανός πράκτορας Λάνγκμαν και δεν κλήθηκε να καταθέσει;
Η υπόθεση των απαγωγών των Πακιστανών το καλοκαίρι του 2005 ήταν ένα σκάνδαλο ανάλογο με βρόμικες ενέργειες μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών και συνδεδεμένο με την εκστρατεία ισλαμοφοβίας στα πλαίσια του πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Με μυστικές πτήσεις της CIA κρατούμενοι βρέθηκαν στο Γκουαντάναμο ή αγνοούνται ακόμη. Αξιοποιήθηκαν μάλιστα εκείνη την περίοδο ελληνικά αεροδρόμια και η βάση της Σούδας.
Κι όμως οι ερευνώντες έκλεισαν την υπόθεση στην Ελλάδα κατά σκανδαλώδη τρόπο αφού δεν ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία εκείνα που με μαθηματικό τρόπο οδηγούσαν στους ενόχους.
Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση συνεργάστηκε με το κόμματα της Αριστεράς και απαίτησε να χυθεί φώς στο έγκλημα αυτό, ενώ τώρα ως κυβέρνηση ανέχεται το κουκούλωμα της υπόθεσης δίνοντας συγχωροχάρτι στους ενόχους. Μάλιστα ξανασερβίρουν την τότε εκδοχή της ΕΥΠ και της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν ότι επρόκειτο για ενδοπακιστανική διαμάχη»!!!
Θυμίζουμε ότι αυτά τα ψέματα χρησιμοποιήθηκαν με στόχο την πολιτική δίωξη του Τζαβέντ Ασλάμ, κατ’ επιθυμία της χούντας του Πακιστάν, η οποία απαιτούσε την έκδοσή  του γιατί είχε πρωτοστατήσει στις καταγγελίες για τις απαγωγές των Πακιστανών. Τότε, τόσο το Εφετείο όσο και ο Άρειος Πάγος είχαν απορρίψει το αίτημα απέλασης, ενώ οι κατηγορίες απλά αποδείχτηκαν ως συκοφαντικές και κατασκευασμένες. Η Πακιστανική Κοινότητα και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο μαζί με τα συνδικάτα και την ΓΣΕΕ (που κατέθεσε μάλιστα το ποσό των 30.000 ευρώ ως εγγύηση για την παύση της προσωρινής φυλάκισης του) πρωτοστάτησαν με μαζικές διαδηλώσεις και με μια διεθνή καμπάνια για την υπεράσπισή του. Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε επίσης την υπόθεση στοχοποίησης του Τζαβέντ Ασλάμ.
Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φώς στις απαγωγές των Πακιστανών!
Απαιτούμε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή της στάση τους!
Καλούμε τα κόμματα της Αριστεράς να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στο βωμό της συναίνεσης του ΛΑΟΣ και της ΝΔ ανοίγουν επικίνδυνο δρόμο για τις ελευθερίες όλων μας!
Θα μας βρούνε μπροστά στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιώματα για όλους, ιδιαίτερα για τους μετανάστες. Θα δώσουμε δυναμική απάντηση στο συνεχιζόμενο όργιο ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων, για την νομιμοποίηση όλων , για άσυλο και στέγη, για να σταματήσει η FRΟNTEX να δολοφονεί καθημερινά στα σύνορα, για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για να μην εξευτελίζονται καθημερινά οι μετανάστες στην Π.Ράλλη, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν μετανάστες προσπαθώντας να κάνουν αίτηση για άσυλο.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Σάββατο στις 10.30πμ στο Μουσείο μαζί με την Ένωση Μεταναστών Εργατών και τα εργατικά συνδικάτα. 

Read 6868 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ