Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 22:18

Τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

Στην εργασία αυτή, επιχειρούμε τη συγκέντρωση του δημοσιευμένου υλικού (από ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και δημοσιεύματα στον τύπο) που αφορά τα όπλα των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” (Χ.Α.). Κι αυτό γιατί αν και πολύς λόγος γίνεται για τα “κρυμμένα οπλοστάσια”, οι ήδη δημοσιευμένες πληροφορίες δίνουν μια πρώτη εικόνα του εύρους και της συχνότητας της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ως κεντρικών φυσιογνωμικών στοιχείων της οργάνωσης.

Οι διαδοχικές ανακαλύψεις οπλοστασίων από την αστυνομία, τα οποία διατηρούσαν μέλη, πολιτευτές και βουλευτές της Χ.Α., έλαβαν κατά κύριο λόγο χώρα ύστερα από τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις μελών της ηγετικής της ομάδας. Οπλοστάσια βέβαια είχαν βρεθεί και στο παρελθόν αλλά ως ειδήσεις δεν έπαιρναν μεγάλη δημοσιότητα και αντιμετωπίζονταν ως μεμονωμένα περιστατικά που δεν αφορούν συνολικά τη Χ.Α. Στην παρoύσα εργασία επιχειρείται μια καταγραφή των ανακοινώσεων της αστυνομίας και των αναφορών στον τύπο για την κατοχή όπλων από μέλη, πολιτευτές και βουλευτές της Χ.Α. Στην εργασία μας συμπεριλαμβάνονται και οπλοστάσια που βρέθηκαν στην κατοχή αστυνομικών που συνδέονται με τη δράση της Χ.Α. Οι περιπτώσεις παρατίθενται με χρονολογική σειρά από τον Ιούνιο του 2012 ως και σήμερα.

H συνέχεια εδω...

http://jailgoldendawn.wordpress.com/2013/12/06/%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82/

Read 3666 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ