Wednesday, 16 July 2014 08:24

15/7/14: Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας για τις δίκες της Μανωλάδας και φωτορεπορτάζ από την μεγάλη διαδήλωση Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Μανωλάδας. Πάνω από 300 άτομα πήραν μέρος στη συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου και στην πορεία προς τα δικαστήρια παρά τη βροχή. Την συγκέντρωση καλούσαν 16 σωματεία και η ΚΕΕΡΦΑ.

Στην αρχή της συγκέντρωσης χαιρετισμούς απεύθυναν ο Νίκος Μούσιος εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ, ο Δημήτρης Πέππας από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η Μαρία Κανελλοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρών στην συγκέντρωση πέρα από τους ίδιούς τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδας έδωσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Μπαγκλαντεσιανή Κοινότητα, οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ σε Πάτρα, Πύργο και Αμαλιάδα, η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Μεταναστών-τριών, Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, οι τ.ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και Πύργου, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, το ΕΕΚ, το ΕΑΜ και τα αυτοδιοικητικά σχήματα «Αριστερή Παρέμβαση- Αντικαπιταλιστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα» και «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»

Ο παλμός της διαδήλωσης ήταν συγκλονιστικός. Οι εργάτες της Μανωλάδας ξεσήκωσαν ολόκληρη την πόλη διεκδικώντας χαρτιά  τα δεδουλευμένα τους και την τιμωρία των ενόχων ενώ συνεχώς ακουγόταν το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι». Για δεύτερη φορά μετά την Πανδημοσιουπαλληλική απεργία στις 9 του μήνα ντόπιοι και μετανάστες εργάτες  διαδήλωσαν μαζί αποδεικνύοντας ότι αυτό το σύνθημα μπορεί να γίνει πράξη.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Πάτρας θα συνεχίσουν να δίνουν το παρών στα δικαστήρια σε όλες τις επόμενες δικάσιμους για να στείλουμε τον Βαγγελάτο και την συμμορία του στην φυλακή, να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ από τα χρωστούμενα και να πάρουν οι εργάτες της Μανωλάδας χαρτιά. Η μάχη αυτή είναι κομμάτι της συνολικής μάχης για να σπάσουμε την τρομοκρατία των αφεντικών, να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και να οργανωθούν στα συνδικάτα. Για να μπορούν ντόπιοι και μετανάστες εργάτες να παλεύουν μαζί και να κερδίζουν.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

ΚΕΕΡΦΑ ΠΑΤΡΑΣ

Read 2355 times