Friday, 03 November 2017 13:40

Πανικόβλητη η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής αποχωρεί μετά τις αποκαλύψεις του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πανικόβλητη η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής αποχωρεί μετά τις αποκαλύψεις του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα

Είναι προφανές ότι ο μάρτυρας ξεσκεπάζει όλο το ναζιστικό εγκληματικό χαραχτήρα της Χρυσής Αυγής και η υπεράσπιση πανικόβλητη καταγγέλλει την δικαιοσύνη και την διαδικασία την οποία είχε ζητήσει η ίδια!

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Αλεξάνδρα Κοσμά και η πταισματοδίκης Ξανθούλα Νουλέλλη είναι η εισαγγελική και δικαστική αντίστοιχα λειτουργοί που θα επιβλέπουν τη διαδικασία. Οι λειτουργοί διαβεβαίωσαν το δικαστήριο ότι ο μάρτυρας Α βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του, με κύριο χαρακτηριστικό της την επιβεβαίωση των εικόνων που είχουν έρθει στο δικαστήριο τα τελευταία 2 χρόνια για τις επιθέσεις και τη δομή των ταγμάτων εφόδου και τη σύνδεσή τους με την ηγεσία.

Έχοντας υπάρξει μέλος της ΧΑ από τις αρχές του 2012 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, ο μάρτυρας Α περιέγραψε καταρχάς τις εκπαιδεύσεις. Έχει πάει σε τρεις “στρατιωτικού τύπου” εκπαιδεύσεις πίσω από το στρατόπεδο της Μαλακάσας, στις οποίες τα μέλη ασκούνταν στην αντοχή και στην ανθεκτικότητα στον πόνο. Χαρακτηριστικά είπε ότι κάνανε ασκήσεις που κάνουν οι κομάντο. Σε δύο από αυτές έχει δει τον Ρουπακιά που ήταν υπεύθυνος της ομάδας και είχε δικαιοδοσία να μιλάει με τα στελέχη. Σε μια εκπαίδευση έχει δει τον Κασιδιάρη για τον οποίο τόνισε ότι ειδικεύεται στις πολεμικές τέχνες.

Δεύτερο, περιέγραψε τη μορφή και τη δράση των ταγμάτων εφόδου: 15 με 30 άτομα με συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας, στρατιωτικό παντελόνι, μπλούζα ΧΑ, μπότες. Οπλίζονται με στυλιάρια 80 εκατοστών. Κινούνται με μηχανάκια, δύο άτομα ανά μηχανάκι. Πάντα υπάρχει επικεφαλής που δίνει το σύνθημα για επίθεση.

Ο μάρτυρας Α έχει συμμετάσχει σε δύο τέτοιες επιθέσεις μηχανοκίνητων ταγμάτων, μία στο Ρέντη και μία στον Πειραιά. Ο επικεφαλής στην πρώτη ήταν 20-22 ετών, άγνωστος στον μάρτυρα, ενώ στη δεύτερη ο επικεφαλής σύμφωνα με το μάρτυρα λέγεται Μάκης (Θωμάς Μπαρέκας – κατηγορούμενος).

Ρωτηθείς για το αν οι επιθέσεις ήταν τυχαίες είπε επανειλημμένα ότι ήταν προγραμματισμένες και καθοδηγούμενες, ενώ απορρέουν πάντα από την ηγεσία. Τόνισε πολλές φορές ότι πάντα οι εντολές έρχονται “από πάνω”, ότι η ηγεσία τελεί σε πλήρη γνώση. Οι τοπικές δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες. Οι πυρηνάρχες μιλάνε με τους τομεάρχες και τους περιφερειάρχες και οι περιφερειάρχες με τον Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Ο μάρτυρας προσπάθησε να αραιώσει τη συμμετοχή του και τις επαφές του με την τοπική. Επικαλούταν ασθένεια και άλλες δικαιολογίες για να μη συμμετάσχει σε άλλες τέτοιες ενέργειες. Όταν έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποφάσισε να αποχωρήσει. Εκείνες τις μέρες και πριν σχηματιστεί ακόμα η δικογραφία της δίκης της ΧΑ, έμαθε ότι οι καταθέσεις των φίλων και γνωστών του Παύλου Φύσσα έχουν φωτοτυπηθεί και είναι στη διάθεση των τοπικών της Νίκαιας και του Πειραια, πράγμα που επιβεβαιώνει άλλη μια εικόνα των προηγούμενων μαρτύρων, την καλή σχέση των τοπικών οργανώσεων της ΧΑ με την αστυνομία.

Μόλις έκανε γνωστό στην οργάνωση ότι αποχωρεί άρχισε να δέχεται απειλές. Δύο άτομα με μηχανάκι σταμάτησαν μπροστά από τη γυναίκα του στο δρόμο και της είπαν ότι θα τους κάψουν ζωντανούς έτσι και ο μαρτυρας Α μιλήσει, ενώ το επόμενο διάστημα τους έπαιρναν τηλέφωνο λέγοντας “θα σε καταστρέψουμε και θα σκοτώσουμε την οικογένειά σου”. Αναγκάστηκαν να αλλάξουν τηλέφωνα και σπίτι.

Τέλος ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι η ΧΑ έχει στη διάθεσή της όπλα: στις τοπικές υπάρχουν μαχαίρια και στυλιάρια, ενώ στα σπίτια των στελεχών υπάρχουν ακόμη και περίστροφα. Ο πυρηνάρχης Πατέλης, σύμφωνα με το μάρτυρα έχει δύο περίστροφα, το ένα 45ρι.

Η υπεράσπιση δια στόματος Γιώργου Μιχαλόλια δεν παρέλειψε κατά την εξέταση του μάρτυρα να τον απειλήσει υπενθυμίζοντάς του ότι τον ξέρει.

Μετα την προγραμματισμένη διακοπή μισής ώρας

Η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής επικαλούμενη ότι υπάρχει υποβολέας στο δωμάτιο του προστατευόμενου μάρτυρα αποχώρησε και έκανε γραπτή δήλωση στο δικαστήριο ότι δεν εμπιστεύονται τη δικαστική και την εισαγγελική λειτουργό. Νωρίτερα και οι δυο διαβεβαίωσαν ρητά και απερίφραστα την έδρα και όλους τους διάδικους ότι στη διαδικασία δεν υπάρχει ούτε υπήρξε κατά τη διάρκεια της εξέτασης τρίτο άτομο.

Η επομένη συνεδρίαση είναι στο Κορυδαλλό στις 8 Νοέμβρη.

Την ίδια μέρα θα δικαστεί στο Εφετείο, ο Χ.Ζέρβας για την επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και θα γίνει αντιφασιστική συγκέντρωση στην Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της Πρωτοβουλίας για το κλείσιμο των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΚΕΕΡΦΑ και συλλογικοτήτων.

Read 5568 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ