Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 09 June 2014 13:56

Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας για τη δίκη της Μανωλάδας Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

Την Παρασκευή 6/6 οι δρόμοι γύρω από τα δικαστήρια της Πάτρας πλημύρισαν αντιρατσιστική και εργατική οργή. Η συγκέντρωση είχε οριστεί για τις 9 πμ. Οι μετανάστες εργάτες που ταξίδεψαν από τη Μανωλάδα είχαν φτάσει από πολύ νωρίτερα. Στη συνέχεια έφτασαν και πλήθος ντόπιων διαδηλωτών. Στο αποκορύφωμά της, στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα. Εκτός απ τους εργάτες της Μανωλάδας το παρόν έδωσαν και η ΚΕΕΡΦΑ που οργάνωνε την κινητοποίηση, μέλη της Πακιστανικής και της Μπαγκλαντεσιανής κοινότητας, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Πάτρα», η νεολαία Σύριζα, το ΕΕΚ και κόσμος από τον αναρχικό χώρο. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ακούγονταν συνθήματα όπως «Από τη Μανωλάδα μέχρι τις Σκουριές, αντίσταση σε μπράβους και καπιταλιστές», «Εργάτες ενωμένοι , ποτέ νικημένοι», «Χαρτιά χαρτιά για την εργατιά!».

Μέσα στο δικαστήριο, ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του, έκαναν ότι μπορούσανε για ν’ αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εναντίον τους. Μπήκαν από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν την κατακραυγή, ενώ είχαν γεμίσει την αίθουσα με δικούς του μάρτυρες (40 στον αριθμό και αμφιβόλου φερεγγυότητας), για να αποτρέψουν την είσοδο άλλου κόσμου. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δεν είχε προβλέψει την παρουσία διερμηνέα, ενώ όταν έφερε, αυτός δε μιλούσε τη γλώσσα των Μπαγκλαντεσιανών μαρτύρων. Φυσικά την υπεράσπιση του φραουλά είχε αναλάβει ο γνωστός υπερασπιστής φονιάδων Κούγιας που είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει στην αγόρευσή του το παράδειγμα της δίκης Κορκονέα ενώ ζήτησε και την αποβολή της πολιτικής αγωγής χωρίς καμία επιχειρηματολογία. Το αφεντικό και οι μπράβοι του ακολούθησαν μια χυδαία υπερασπιστική γραμμή που υποστηρίζει ότι δεν σκόπευαν να σκοτώσουν αλλά μόνο να τραυματίσουν «τα εξαγριωμένα πλήθη που τους απειλούσαν». Από τη μεριά της, η πολιτική αγωγή, που εκπροσωπούσαν ο Μωυσής Καραμπείδης από την ελληνική ένωση για τα δικαιώματα των προσφύγων με την ύπατη αρμοστία του ΟΗΕ και ο Βασίλης Κερασιώτης από το Εθνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, προσπάθησε να αποδείξει τις δολοφονικές προθέσεις των δραστών καθώς και το γεγονός ότι η απλήρωτη εργασία των εργατών σε συνδυασμό με το έγκλημα στοιχειοθετεί εμπορία ανθρώπων (έγκλημα που για πρώτη φορά δικάζεται στην Ελλάδα). Εκτός από τα θύματα της επίθεσης μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αμαλιάδας έχουν καταθέσει 120 άτομα που κινδύνεψαν κατά τους πυροβολισμούς, που όμως έχει μείνει στο συρτάρι, αποδεικνύοντας «την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

Με τη λήξη της πρώτης μέρας της δίκης, η συγκέντρωση υποδέχτηκε τα θύματα και τους μάρτυρες με ενθουσιασμό και αγωνιστικότητα, φωνάζοντας «Νίκη στους εργάτες της Μανωλάδας, χαρτιά στους μετανάστες όλης της Ελλάδας» και «Από τον Κορκονέα μέχρι τον Βαγγελάτο, Κούγια θα σε ρίξουμε στου πηγαδιού τον πάτο». Ακολούθησαν ομιλίες από την πολιτική αγωγή, την Πακιστανική Κοινότητα, την ΚΕΕΡΦΑ και τους ίδιους τους εργάτες γης. Σε αυτές, τονίστηκε ότι όλη η εργατική τάξη πρέπει να βρεθεί στο πλευρό των μεταναστών, ότι ο αγώνας τους θα είναι νικηφόρος και ότι η μάχη τους θα λήξει με τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την Πέμπτη 12/6 στις 9 πμ στα δικαστήρια, τη μέρα όπου θα συνεχιστεί στην Πάτρα η δίκη του Βαγγελάτου και στην Αθήνα  θα δικάζεται η Εργατική Αλληλεγγύη. Θα δώσουμε μαζικό παρόν για να τιμωρηθούν οι ένοχοι των ρατσιστικών εγκλημάτων και να μην τολμήσει κανένας φασίστας να φιμώσει την φωνή του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού.

ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1958 times