Monday, 04 March 2013 13:47

Ηχητικό ντοκουμέντο από τις εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 04.03.2013

Πλούσια συζήτηση έγινε την Κυριακή 03.03, το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή την 69η επέτειο από το Μπλόκο της Καλογρέζας, όπου οι ναζί εκτέλεσαν 21 Έλληνες και έναν Ιταλό αντιφασίστα, σαν αντίποινα για τις απεργίες στα λιγνιτορυχεία της περιοχής, αλλά και την συνεχή αντιστασιακή δράση που υπήρχε στην περιοχή.

Οι εισηγητές, Λέανδρος Μπόλαρης και Ιάσονας Χανδρινός, έδωσαν χρήσιμες ιστορικές πληροφορίες για το την αντιστασιακή ιστορία της Ν. Ιωνίας και έκαναν τους παραλληλισμούς με το σήμερα και ειδικά με την πολιτική ατζέντα που προωθεί η συγκυβέρνηση και την αξιοποιούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Αντίστοιχη ήταν και η συζήτηση που έγινε με παρουσία του δημάρχου Η. Γκότση, εκπαιδευτικών που ετοιμάζουν αντιρατσιστικές δράσεις στα σχολεία στις 21.03, εργαζομένων και νεολαίας αλλά πάνω από όλα συγκινητική ήταν η παρουσία και ομιλία του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Σ. Ζαμάνου, που αναφέρθηκε σε εκείνη την εποχή που υπήρξε πρωταγωνιστής.

Δείτε σχετικές φωτό και ακούστε τις εισηγήσεις στο : http://www.youtube.com/watch?v=YwYPAqcApTo&feature=share&list=UU0jSng97X9a--egdxxU2_uw

Συνεχίζουμε με αντιρατσιστικές δράσεις στα σχολεία με σύνθημα: "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" στις 21.03.

ΚΕΕΡΦΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Read 4526 times