Sunday, 28 August 2011 13:51

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου μια ομάδα 30-40 φασιστών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον γνωστό φασίστα Παναγιώταρο έσπερναν το ρατσιστικό τους δηλητήριο το απόγευμα στο Μετρό του Αγ.Αντωνίου. Προκαλούσαν τον κόσμο της γειτονιάς που τους έλεγε να φύγουν και μετά από λίγη ώρα η συμμορία χτύπησε νεολαίους αντιφασίστες που έφτασαν στην περιοχή. Ένας απ'αυτούς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι σε όλο του το σώμα. Οι φασίστες συνέχισαν να φωνάζουν εμετικά συνθήματα ενάντια στους αγωνιστές, την αριστερά και τους μετανάστες, μέχρι την πλατεία Μπουρναζίου όπου κάθισαν μαζί με αστυνομικές δυνάμεις της Δέλτα. Φυσικά η αστυνομία όχι μόνο δεν συνέλαβε κανένα από τη συμμορία, αντίθετα συνέχιζαν μαζί να προκαλούν στην πλατεία.
Την άλλη μέρα το πρωί του Σαββάτου ξανά μέλη της Χρυσής Αυγής μαχαίρωσαν ένα μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην πλατεία του Ιλίου.
Είναι πρόκληση να γίνονται αυτές  οι επιθέσεις την ώρα που τα μέτρα του Μνημονίου έχουν σημάνει για όλους εμάς φτώχεια, ανεργία και που το μεσοπρόθεσμο μας φέρνει πιο κοντά στην εξαθλίωση. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα οι φασίστες και οι ομογάλακτοι του Χίτλερ και του Μεταξά, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών βρίσκουν την ευκαιρία να διαιρέσουν, να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν το φόβο στις γειτονιές. Μισούν τη δημοκρατία, τα συνδικάτα, τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι απομονωμένη εξαιτίας των αντιστάσεων των εργαζόμενων και στηρίζεται στο ακροδεξιό δεκανίκι του ΛΑΟΣ. Η ψήφιση του νέου νόμου πλαισίου για τα Α.Ε.Ι από την τρόικα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, το ακροδεξιό παραλήρημα ενάντια στους αγωνιστές μέσα από τη Βουλή οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής, τα σωματεία, οι οργανώσεις, οι σύλλογοι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις επιθέσεις. Η Νορβηγία προειδοποιεί- Καμία ανοχή για τους Νεοναζί.
Δεν πριμένουμε. Αντιστεκόμαστε με απεργίες, καταλήψεις, με το Σύνταγμα και τις πλατείες. Ενωμένοι και αποφασισμένοι να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή και ταυτόχρονα τις επιθέσεις της κυβέρνησης - Ε.Ε -Δ.Ν.Τ.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Read 3580 times