Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Sunday, 24 July 2011 15:53

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,   
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΑΒΕΕΗ Γεννάδιος ΑΒΕΕ είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο της επεξεργασίας, τυποποίησης και παραγωγής κρέατος πουλερικών, έχοντας ως έδρα την Φελώνη Ξάνθης. Η συγκεκριμένη εταιρία απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό Πακιστανούς εργάτες υποχρεώνοντάς τους να ζούνε στον χώρο της πτηνοτροφικής μονάδας,  δουλεύοντας σε συνεχές ωράριο κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας, για πάνω από 12 ώρες καθημερινά. Απασχολούσε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους χωρίς καμία εργασιακή σύμβαση, δίδοντας τους στην καλύτερη περίπτωση 500 ευρώ το μήνα. Πριν λίγο καιρό έδιωξε δύο μετανάστες, οι οποίοι ως όφειλαν έκαναν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Η απάντηση της εταιρίας Γεννάδιος ΑΒΕΕ ήταν ακόμα πιο βρώμικη, με το καλέσει την αστυνομία και να παραδώσει-καταδώσει τους υπόλοιπους 7 εργαζόμενους, πρακτική συνήθης κυρίως σε αγροτικής φύσεως εργασίες όπου μετά το τέλος των εργασιών οι εργοδότες καταγγέλλουν στην αστυνομία τους μετανάστες ώστε να μην τους πληρώσουν τα δεδουλευμένα τους. Αυτή την στιγμή από τους τους 7 Πακιστανούς εργάτες, οι 3 είναι στα κρατητήρια της ασφάλειας Ξάνθης ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της ΒΕΝΝΑ στην Κομοτηνή, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της απέλασης.
Φαινόμενα και πρακτικές εκμετάλλευσης μεταναστών, που θυμίζουν αυτά της Μανωλάδας (με τις φράουλες) που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο δε μπορούμε και δε θα ανεχτούμε στην πόλη μας από κανέναν και καμία επιχείρηση. Η ανεργία, η φτώχεια και η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος και των κρίσεων που αυτό γεννάει μετατρέποντας ένα ολόκληρο μέρος του πλανήτη σε πεδίο σκληρής εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων.
Η αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της Ελλάδας εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της πολιτική ασφάλειας από την Ε.Ε μέχρι την Αμερική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης-κεφαλαίου-εταιριών-αφεντικών και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ο ευρωστρατός, η FRONTEX, η συνθήκη του Δουβλίνου και μια σειρά άλλων ρατσιστικών παρεμβάσεων είναι προς την κατεύθυνση αυτήν.
Ο ξεσηκωμός κατά του Μνημονίου με τις κινητοποιήσεις στις Πλατείες και τις απεργίες τρομάζει την κυβέρνηση που αναζητά τρόπους να εκτονώσει την οργή και να την αποπροσανατολίσει. Γι' αυτό παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της διάσπασης των εργαζόμενων σε ντόπιους και μετανάστες. Γι αυτό βγάζει στους δρόμους την Αστυνομία, με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα καλύπτοντας ακόμη και τα πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μοναδικός τους στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός του θυμού των εργαζομένων και της λαϊκής αγανάκτησης, στρέφοντάς τον όχι ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αλλά στους μετανάστες ως αποδιοπομπαίο τράγο. Στην κατεύθυνση αυτή χτίζεται από τον Παπουτσή και το ρατσιστικό τείχος στον Έβρο σ’ενα χωράφι που θέλουν να γίνει φυλακή, αναπολώντας τα τείχη του Βερολίνου και της Παλαιστίνης.
Επιπλέον η προσπάθεια του ΛΑ.Ο.Σ, δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ να παίξει το ρόλο του κυβερνητικού συνεταίρου για την επιβολή του Μνημονίου και η απαίτηση για σκληρά μέτρα κατά των μεταναστών χρειάζεται να βρει μπροστά της τη μαχητική αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας. Με το ρατσισμό ενισχύουν την πολιτική της κυβέρνησης και την καταστολή, με την κοινή μας δράση τους απομονώνουμε από παντού!


o    Άμεση απελευθέρωση των μεταναστών εργαζομένων που κρατούνται στο Α.Τ. Ξάνθης και στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη ΒΕΝΝΑ.

o    Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

o    Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ για την απάνθρωπη ακραία εκμετάλλευση εργαζομένων της.


ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
(ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ξάνθης, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή-ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Ανένταχτοι Αγωνιστές/τριες)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 1874 times