Thursday, 02 November 2017 17:59

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ 

Παρακάτω επισυνάπτουμε την αναφορά του συναδέλφου Αλοντάτ Μούσσα, επικουρικού γιατρού Γαστρεντερολογίας στον νοσοκομείο ΓΟΝΚ οι Άγιοι Ανάργυροι. Η παρακάτω αναφορά πρωτοκολλήθηκε και κοινοποιήθηκε στο νοσοκομείο του συναδέλφου μας την Τετάρτη 1 Νοέμβρη.  Η αναφορά αυτή αφορά στις συνεχόμενες ρατσιστικού περιεχομένου επιθέσεις που δέχεται ο σ. Μούσσα από συγκεκριμένο διευθυντή της κλινικής του.

Ο καταγγέλων συμβασιούχος ιατρός επιμελητής Β', ιορδανικής καταγωγής και απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Αθηνών, την Παρασκευή 27/10/17 ,θεωρώντας ότι πλέον "το ποτήρι ξεχείλησε" μετά από νέα σωματική και λεκτική βία που του ασκήθηκε την προηγούμενη ημέρα από τον συγκεκριμένο διευθυντή, επικοινώνησε με την αντιρατσιστική -αντιφασιστική κίνηση ΚΕΕΡΦΑ ( κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή ), ζητώντας βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται. Η ΚΕΕΡΦΑ άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με συναδέλφους -συνδικαλιστές γιατρούς από το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και αγωνιστών των νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον καταγγέλοντα. 

Από την συνάντηση μας μαζί του συμφωνήθηκε να ζητηθεί από όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες της υγείας (πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) καθώς και από την ΑΔΕΔΥ η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη του συναδέλφου καθώς και μία κινητοποίηση υπέρ του, όταν αυτό θεωρηθεί σκόπιμο.  Θεωρούμε ότι οι πλέον αρμόδιοι για να αντιμετωπίσουν κρούσματα ρατσισμού και φασιστικών συμπεριφορών είναι οι εργαζόμενοι μέσα στα νοσοκομεία μαζί με τα σωματεία τους. Και αυτό γιατί ήδη το κάνουμε με επιτυχία μέσα από τους αγώνες για ελεύθερη πρόσβαση ΟΛΩΝ των ασθενών ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή ταυτόχρονα με τον αγώνα μας ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια. 

Εμείς λοιπόν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, που στη συντριπτική μας πλειοψηφία αγκαλιάζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες,δεν πρόκειται να δεχτούμε ρατσιστικές επιθέσεις ούτε και στους λειτουργούς της Υγείας όταν αυτοί τυχαίνει να είναι μετανάστες, αλλόθρησκοι ή διαφορετικού χρώματος και καταγωγής.

Αργύρης Χρίστος ,γιατρός, μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ και Δ.Σ. Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Α. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Read 3894 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ