ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (19)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Θράσος του αφεντικού της Κ.Γεωργίου ΑΕ! Ενω καταδικάστηκε για εξύβριση μετανάστη εργάτη ζητάει να δημοσιοποιήσουμε ότι αθωώθηκε!!  


Η εταιρεία Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ,  εξέδωσε δελτίου τύπου, σχετικά με  την  καταγγελία του  Πακιστανού εργάτη  Ασιφ   Μαχμούντ,  για τον προπηλακισμό και την εξύβριση ,   πού υπέστη την 30-05-2017, από την εργοδοσία  . Η ενέργεια αυτή   της εργοδοσίας  αποτέλεσε την αφορμή για την πολυήμερη  νικηφόρα απεργία    των  μεταναστών εργατών στην εταιρεία Γεωργία ΑΕ , με την στήριξη της Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος(ΟΕΧΒΕ), του ΕΚΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, του Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής , του ΠΑΜΕ, του Συντονισμού ενάντια στα μνημόνια, της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.


Η διοίκηση της Κ.Γεωργίου ΑΕ επέλεξε τις μέρες της ψήφισης του αντιαπεργιακού νόμου για να επιτεθεί κατά των συνδικάτων, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοσιογράφων, ότι τάχα συκοφαντήθηκε από τις δηλώσεις και αναρτήσεις τους με τις οποίες κατήγγειλαν την επίδειξη ρατσιτικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Είναι ένα δείγμα της ασυδοσίας που θα φέρει στην τάξη των επιχειρηματιών η ψήφιση του αντιαπεργιακού νόμου κατα της δράσης των εργατών στους τόπους δουλειάς.


Στο δελτίο τύπου της η εταιρεία ισχυρίζεται ότι  δήθεν :
1) «τηρεί  απαρέγκλιτα την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία»
2) «είχε παραδώσει στον  απολυμένο εργαζόμενο-μετανάστη όλα τα εργασιακά του έγγραφα»
3) «η εταιρεία  υπέβαλλε  πρώτη μήνυση στον εργαζόμενο»
4) «ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον εργαζόμενο και αθώωσε  την εργοδοσία»
Και καλεί  όλους όσοι  έχουν δημοσιεύσει  τα αντίθετα να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ¨:
Α)   Η εταιρεία  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕ, δεν τηρούσε την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία,  και σύμφωνα με την ανακοίνωση το Σωματείου πού  κάλυπτε την απεργία   ( ΟΕΧΒΕ 6-6-2017) οι εργαζόμενοι απεργούσαν  επειδή από την εταιρεία  :
« Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα.
Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας.
Δεν υπάρχουν υπερωρίες.
Δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας.
Δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Δεν υπάρχει πόσιμο νερό.
Δεν υπάρχει ώρα φαγητού.
Υπάρχει όμως γενική τρομοκρατία.»
Η απεργία έληξε επειδή  η εργοδοσία στην τριμερή  πού έγινε  στο υπουργείο εργασίας την 15-06-2017,  συντάχθηκε έγγραφο και η εταιρεία    δέχτηκε ,υπέγραψε    και   ανέλαβε «να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)»  ,αναγνωρίζοντας έτσι εγγράφως όλα τα αιτήματα των απεργών και  τις εκ μέρους  μέχρι τότε της παραβιάσεις  της εργατικής νομοθεσίας.
β)  Δεν είχε παραδώσει στον εργαζόμενο- μετανάστη το  ατομικό πιστοποιητικό υγείας του,  πού ήταν το πιο σημαντικό έγγραφο για να μπορεί να βρεί  δουλειά  στον κλάδο . Αλλωστε αυτός  ήταν και ο λόγος πού ο  μετανάστης –εργάτης είχε πάει εκείνη την ημέρα στο εργοστάσιο, όπου αντί για πιστοποιητικό , δέχτηκε προπηλακισμούς και ύβρεις από την εργοδοσία.
Γ)  Για τη μήνυση: η Αλήθεια  είναι ότι ο εργαζόμενος κάλεσε την αστυνομία  και μάλιστα πήγε μαζί με την αστυνομία στο εργοστάσιο, έκανε  πρώτος την μήνυση  για τους προπηλακισμούς και τις ρατσιστικές βρισιές  πού δέχτηκε  και επέμενε σ΄αυτήν ,παρά τις προσπάθειες  της εργοδοσίας να την αποσύρει  
Δ)   Για την απόφαση του δικαστηρίου   το δελτίου τύπου  της εργοδοσίας , υπερβαίνει τα εσκαμμένα και διαστρέφει όσα δέχτηκε το δικαστήριο .
 Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς  του μετανάστη –εργάτη για τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς πού   δέχθηκε από την εργοδοσία και καταδίκασε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας,  Κ Γεωργίου  σε δέκα μήνες φυλάκιση.
Είναι προφανής διαστροφή  της αλήθειας να αποκρύπτει το δελτίου τύπου της εργοδοσίας την καταδίκη  του προέδρου της και είναι θράσος να απαιτεί να δημοσιευτεί η « ψευδής είδηση» , ότι δήθεν αθωώθηκε στη σχετική δίκη  ο πρόεδρός της.   
Το δικαστήριο  ερμήνευσε την  δικαιολογημένη άμυνα του εργαζομένου  στην επίθεση πού δεχόταν , ως σωματική βλάβη και τον καταδίκασε, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν είναι τελεσίδικη. Ασκήθηκε έφεση .
Ας αναμένει λοιπόν η εργοδοσία την τελική κρίση της δικαιοσύνης, και μέχρι τότε να εφαρμόζει όσα η απεργία  των μεταναστών-εργατών της επέβαλε  και αυτή  αναγκάστηκε να δεχτεί  και να υπογράψει,  δηλαδή « να τηρήσει τις εκ του νόμου υποχρεώσεις της  για τα ζητήματα  Υ &Α ( υγιεινής και εργασίας ) όσο και για τα ζητήματα πού αναφέρονται στους όρους αμοιβής εργασίας ( λχ ωράριο, διαλλείματα, κλπ)» 

ΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των μεταναστών εργατών στα Φυτώρια Γαλαρά στον Μαραθώνα

Από το Σάββατο 22 Ιουλίου, 23 πακιστανοί εργάτες στα Φυτώρια Γαλαρά στο Κάτω Σούλι του Μαραθώνα, βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας να ξαναγυρίσουν στις δουλείες τους, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και δουλειά με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Η πλειοψηφία των εργατών, δουλεύουν πέντε, δέκα μέχρι και δεκατέσσερα χρόνια στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ


Μετά την ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επανεξέταση της υπόθεσης της Μανωλάδας διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο το ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προχώρησε σε αίτηση επανεξέτασης της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δικαίωνε την προσφυγή των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα και επέβαλε αποζημιώσεις άνω των 500.000 ευρώ από το κράτος. Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να προχωρήσει στην ανάκληση της αίτησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έφτασε μετά την κατακραυγή για την απαράδεκτη αίτηση ανάκλησης που λειτουργούσε σαν “κράχτης” για κλιμάκωση της ρατσιστικής εργοδοτικής τρομοκρατίας.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Πρόκληση για τα εργατικά δικαιώματα και τους μετανάστες η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει επανεξέταση της καταδίκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη Μανωλάδα.

ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 
Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης διαδήλωσαν μαχητικά το απόγευμα της Κυριακής, 12/6, στη Θήβα, διαμαρτυρόμενοι για το βαρύ τραυματισμό 15 εργατών, εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας του εργοδότη τους.
Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Αγ.Θεοδώρων με κεντρικό αίτημα «Δικαιώματα για τους εργάτες γης της Θήβας». Το συλλαλητήριο καλούσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος. Συμμετείχαν αγωνιστές από την αντιφασιστική κίνηση Σφήνα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ. Το σύνθημα «Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι» δεν σταμάτησε να ακούγεται σε όλη τη διάρκεια της πορείας η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
 
Δικαιοσύνη για τους εργάτες γης, όχι στις ρατσιστικές διακρίσεις
Όχι στις απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης
Όχι στην απλήρωτη εργασία, στη διαμονή σε κοτέτσια
Όχι στην εργολαβία και την καταλήστευση των μισθών των εργατών γης
Χαρτιά και ασφάλιση για όλους τώρα
Εγγραφή στα συνδικάτα
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το τραυματισμό τριάντα εργατών γης στην Θήβα
Την Παρασκευή 10/6, εργοδότης που απασχολεί εργάτες γης στη συγκομιδή κρεμμυδιών ανέβασε τριάντα άτομα σε καρότσα για να τους μεταφέρει στους αγρούς.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
 
Σήμερα το πρωί, στη Θήβα, εργοδότης που απασχολεί εργάτες γης στη συγκομιδή κρεμμυδιών ανέβασε τριάντα άτομα σε καρότσα για να τους μεταφέρει στους αγρούς.
Όπως, καταγγέλλουν οι ίδιοι έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργατών. Σε μια στροφή έφυγε από το δρόμο, ανατράπηκε η καρότσα και οι εργάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα κανάλι με νερό.
Δέκα εργάτες είναι στο νοσοκομείο με βαριά κατάγματα στα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο. Άλλοι, μεταφέρθηκαν άρον-άρον από την Αστυνομία στο Τμήμα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση τους!
Ζητάνε τη δίωξη του αφεντικού.

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 Συνέχιση κινητοποίησης παρά την ρατσιστική αστυνομική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Συγκέντρωση στη πρεσβεία του Πακιστάν και πορεία την Κυριακή 8 Νοέμβρη 1μμ στην Λουκιανού και Καρνεάδου

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Λουκάρεως, Δευτέρα 9 Νοέμβρη 9πμ

Όχι στα ρατσιστικά πρόστιμα σε βάρος της Πακιστανικής Κοινότητας

Να φύγει ο πρέσβης τώρα!

Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες. Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της Κοινότητας και επιβάλλουν βαριά πρόστιμα για χρήση ντουκούκας με στόχο να φιμώσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι καταγγέλλουν εδώ και εβδομήντα μέρες τον διεφθαρμένο πρέσβη με καθημερινή κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία.

Την Πέμπτη συνέλαβαν το πρόεδρο της κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, το παρέπεμψαν στο αυτόφωρο και η δίκη ο΄ριστηκε την επόμενη Τρίτη 10/11.

Την Δευτέρα 9/11 θα γίνει το δικαστήριο εξ αναβολής για άλλους πέντε που συνελήφθησαν την προηγούμενη βδομάδα.

Φαίνεται όμως ότι έχει πολιτική σκοπιμότητα αυτή η βιομηχανία διώξεων για χάρη του πρέσβη του Πακιστάν ο οποίος μετέτρεψε τη πρεσβεία σε προσωπική του επιχείρηση αποσπώντας τεράστια ποσά μαύρου χρήματος για ανανεώσεις διαβατηρίων και επικύρωση εγγράφων.

Θυμίζουμε ότι τα πρόστιμα ρατσιστικού χαραχτήρα για κινητοποιήσεις αντιμετώπισαν και οι εργάτες Γής της Ν.Μανωλάδας με την αίτηση να πληρώσουν δικαστικά έξοδα της δίκης –παρωδίας που έβγαλε λάδι τα αφεντικά και τους μπράβους που πυροβόλησαν τριάντα πέντε εργάτες στα φραουλοχώραφα. Τα πρόστιμα αυτά έφτασαν στους εργάτες Γης στη μεγάλη πλειοψηφία τους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν διεγράφησαν παρά τις υποσχέσεις στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την συνεργασία για να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι απελάσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά. Άλλωστε τα ποσά που εγκρίνει η ΕΕ για τον σκοπό αυτό είναι τεράστια. Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής των κυβερνήσεων Σαμαρά και Βενιζέλου που κλιμακώθηκαν με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα , τον Ξένιο Δία και το άνοιγμα της Αμυγδαλέζας που δεν κλείνει.

Η ρατσιστική αστυνόμευση και η καταστολή των κινητοποιήσεων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος είναι απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους τις οργανώσεις της αριστεράς να σταθούν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας και να απαιτήσουν τη διαγραφή των ρατσιστικών προστίμων.

Η εκστρατεία κυβέρνησης, με πρωτοστάτη τον Γ. Μουζάλα, για να σπάσει την απεργία των ναυτεργατών, με πρόσχημα την «ομαλή διακίνηση των προσφύγων» πρέπει να καταδικαστεί από κάθε εργαζόμενο και αλληλέγγυο στους πρόσφυγες.

Είναι σκάνδαλο μάλιστα ο Δήμαρχος της Λέσβου να καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την επιστράτευση, δηλαδή τις ίδιες μεθόδους καταστολής με την κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, για να περάσουν έτσι τα αντεργατικά μέτρα που σφαγιάζουν συντάξεις και δουλειές των ναυτικών. Την ώρα, που η κυβέρνηση βάζει στο πάγκο του χασάπη τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια όλων μας παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες.

Είναι απαράδεκτη παρέμβαση υπέρ των εφοπλιστών η στάση του Γ.Μουζάλα. Πρόκειται για τον ίδιο, που δήλωσε «ότι είναι επικίνδυνο να πέσει ο φράχτης στον Έβρο» τις μέρες που πνίγηκαν δεκάδες βρέφη, παιδιά και γυναίκες στο Αιγαίο!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Σε απαράδεκτη παρέμβαση υπέρ των εφοπλιστών προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης Γ.Μουζάλας ζητώντας να ανασταλεί η απεργία της ΠΝΟ με πρόσχημα την μεταφορά των προσφύγων! Και αυτά την ίδια μέρα που δηλώνει ότι είναι επικίνδυνο να πέσει ο φράχτης στον Έβρο όταν πνίγηκαν δεκάδες βρέφη, παιδιά και γυναίκες στο Αιγαίο!

Την ώρα που η κυβέρνηση βάζει στο πάγκο του χασάπη τις συντάξεις , τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια όλων μας, παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες.

Αλήθεια, ζήτησε ποτέ από τους εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν τους πρόσφυγες ή ναυλώνονται καράβια ακόμη και με πιο ακριβό εισιτήριο για τους πρόσφυγες;

Προχώρησε σε αίτημα προς τη Τουρκία για να παραλαμβάνουν τα καράβια από τα λιμάνια της και να μην αφήνονται στους θαλασσοπνίχτες διακινητές;

Γιατί άραγε τις μέρες που προηγήθηκαν της απεργία αραίωσαν τα δρομολόγια από τα νησιά που έχουν πολλούς πρόσφυγες σε αναμονή; Προφανώς για να παίξουν το χαρτί του εκβιασμού των απεργών!

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο αγώνα των ναυτεργατών μέχρι τη νίκη, μέχρι η κυβέρνηση των φραχτών και των μνημονίων να υποχωρήσει!

Page 1 of 2