Συνεντεύξεις Τύπου
Συνεντεύξεις Τύπου

Συνεντεύξεις Τύπου (40)

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η “ΕΝΟΤΗΤΑ”

Συνέντευξη-ενημέρωση, Πέμπτη 12 Απρίλη, 1μμ
Γραφεία Πακιστανικής Κοινότητας, Κρατίνου 7, 8ος όροφος.

Ο πρέσβης του Πακιστάν εκβιάζει με μαύρη λίστα όλη τη Πακιστανική Κοινότητα και με διεθνή εντάλματα σύλληψης!Με μαύρη λίστα και διεθνές ένταλμα σύλληψης εκβιάζει ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα Χαλέντ Οσμάν τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα” αλλά και όλα τα μέλη του νόμιμου σωματείου.

Το σωματείο μετέχει και στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας από το 2010, με εκπρόσωπο τον Τζαβέντ Ασλάμ.
Με ανακοίνωση του ο πρέσβης καταλογίζει συλλογική ευθύνη για όσους μετέχουν στο σωματείο και τους απειλεί με ένταξη στη μαύρη λίστα, δηλαδή με στέρηση διαβατηρίου! Έφτασε να απειλεί με ένταξη στη μαύρη λίστα και τον Αμίρ Κάας, έναν άνθρωπο που εργάζεται ως γραμματέας τύπου της κοινότητας, επιδιώκοντας να επιβάλει λογοκρισία. Πρόκειται για κλιμάκωση των ανοικτών παρεμβάσεων που ξεκίνησε ο πρέσβης εδώ και ένα χρόνο, όταν δεν κατάφερε να αποσπάσει την υποταγή του Τζαβέντ Ασλάμ στις εντολές της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα.          Την ίδια περίοδο ο πρέσβης προσκάλεσε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην πρεσβεία και συναντήθηκε με το Μιχαλολιάκο.

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Aιόλου 47,5ος όροφος. Τηλ.2103232871, 6932828964 www.antiarcismfascism.org

Συνέντευξη τύπου για τα συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη,

τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Πέμπτη 5 Mάρτη, 12μμ

Αίθουσα Δ.Σ. Ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84, Γκάζι, Πειραιώς 100, 1ος όροφος

Οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στις 27 Μάρτη μετά την εκπνοή του 18μηνου της προφυλάκισης και με την δικαιοσύνη να έχει καθυστερήσει στον ορισμό της δίκης. Η φασιστική απειλή θα κλιμακωθεί και ήδη έχουν εκδηλωθεί επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, με τραυματισμούς μεταναστών και βεβήλωση με σβάστικα του μνημείου του Παύλου Φύσσα.

Ο αριθμός των νεκρών μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαρκώς μεγαλώνει φτάνοντας τους τέσσερις τον τελευταίο μήνα.

Ένα ολόκληρο κίνημα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη.

Στην Αθήνα δεκάδες φορείς, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, δημοτικά συμβούλια, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών καλούν σε  μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια 2μμ και τη συναυλία στο Σύνταγμα 4μμ.

Συμμετέχουν:

Θανάσης Καμπαγιάννης, Δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

Παύλος Αντωνόπουλος ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,

Γιάννης Λευκιμιάτης, ΠΟΣΠΕΡΤ

Γιάννης Νηφάκος, «Δεν ξεχνάμε», (φίλοι και οικογένεια Παύλου Φύσσα),

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, πρόεδρος Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας

Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης-ηθοποιός,

Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η ΕΝΟΤΗΤΑ

Λαμίν Καμπά, Κοινότητα Γουϊνέας

Τζαβίτ Αλιζαντά, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Αντιρατσιστική Διαμαρτυρία-Συνέντευξη Τύπου καλεί η Ένωση Μεταναστών εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 4μμ Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, με στόχο να ακουστεί η φωνή των μεταναστών και των προσφύγων προβάλλοντας τα αιτήματά τους.

Θα συμμετέχουν μετανάστες πρώην έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετανάστες από τη Μανωλάδα, εργαζόμενοι της Γενικής Ανακύκλωσης, μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πέτρος Κωνσταντίνου, 6932828962

Τζαβέντ Ασλάμ, 6955225329

 

Δείτε τα βίντο από την συνέντευξη τύπου που δώθηκε την Πέμπτη 20/11 -μιλώντας για τις συνθήκες κράτησης, τον άδικο θάνατο του Μοχάμεντ Ασφάκ και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει- οι κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού έκλεισαν 24 μήνες στο ελληνικό Γκουαντάναμο.

Την συνέντευξη άνοιξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, Τζαβέντ Ασλάμ ο οποίος βοήθησε και στην μετάφραση. Τέλος συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες του Σεντζάντ Ουσμάνι που μόλις βγήκε από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. 

20/11/14 - Μαρτυρίες από την Αμυγδαλέζα - Συνέντευξη ΚΕΕΡΦΑ - Π. Κωνσταντίνου (Μέρος Α')

20/11/14 - Μαρτυρίες από την Αμυγδαλέζα - Συνέντευξη ΚΕΕΡΦΑ - Τζ.Ασλάμ, Σετζάντ Ουσμάνι (Μέρος Β')

20/11/14 - Μαρτυρίες από την Αμυγδαλέζα - Συνέντευξη ΚΕΕΡΦΑ - Σετζάντ Ουσμάνι, Τζ.Ασλάμ (Μέρος Γ')

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Τηλ. 2103232871, 6932828964,6955295322

Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 20/11/2014, 1μμ, Αιόλου 47, 5ος

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 28/9, 12.30, Αιόλου 47, 5ος όροφος

ΟΧΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Θα μιλήσουν: 

-Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας , συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

-Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

-Σαφράζ Αχμέτ, ο οποίος  δολοφονική επίθεση στα Πατήσια και εγχειρίστηκε στη γνάθο

Η άδεια για ορκωμοσία στο Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια σκανδαλώδης ενέργεια νομιμοποίησης της δράσης της  νεοναζιστικής  συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Μέσα στο καλοκαίρι ξεκίνησαν ξανά τις δολοφονικές ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.

Αντί να προχωρήσουν στην διερεύνηση των ευθυνών του για το πογκρόμ στην Αθήνα το Μάη του 2011 τον συνοδεύουν για να τον «ορκίσουν» σύμβουλο!

Το κίνημα που ετοιμάζεται για να τιμήσει το ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και απαιτεί αν γίνει επιτέλους η δίκη ώστε να πάνε φυλακή οι εγκληματίες της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής θα δώσει τη δικιά του απάντηση με την αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 29/8 στις 4μμ στο Κτίριο του 9.84 στο Γκάζι όπου γίνεται η ορκωμοσία του 

Συγκλονιστικές καταγγελίες των απεργών μεταναστών της Σκάλας Λακωνίας κατά αστυνομίας και Δημάρχου Γ.Γρυπιώτη

Θα μιλήσουν:

οι απεργοί από τη Σκάλα Λακωνίας  και θύματα της κακομεταχείρισης, ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ-δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

 

Στα πλαίσια της απεργίας που κήρυξαν οι εργάτες Γης στην Σκάλα Λακωνίας με τη στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών κατά των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπα της Αστυνομίας και της κακομεταχείρισης μεταναστών από αστυνομικά όργανα και το Δήμαρχο, πραγματοποιήθηκε χθες μαζική συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων απεργών από το Δημαρχείο προς το Αστυνομικό Τμήμα.

Εντύπωση προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη και ρατσιστική συμπεριφορά του Δημάρχου Σκάλας  Λακωνίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης όπου δεν σεβάστηκε τους απεργούς, την εκλεγμένη επιτροπή τους καθώς και την δικηγόρο που τους παραστάθηκε στην συνάντηση στο Αστυνομικό Τμήμα. Φανερά εκτός ελέγχου, έβρισε χυδαία την Λ.Φωτάκου, δικηγόρο με εκφράσεις σεξιστικές και ανοιχτά ρατσιστικές τις οποίες μάλιστα η ίδια κατήγγειλε στον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης.  Εμφανίστηκε μαινόμενος μέσα στους απεργούς(!) να τους προτρέπει να επιτεθούν στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ λίγα λεπτά μετά καταφερόταν κατά της Αστυνομίας «γιατί δεν προχωρούσε σε συλλήψεις όλων για παράνομη διαδήλωση»!!! Κινήθηκε επιθετικά κατά των μεταναστών για να διαλυθούν και τον σταμάτησε η Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν αντιπροσωπεία των απεργών μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλή της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ  Ασλάμ και τη δικηγόρο Λ.Φωτάκου.

Κατήγγειλαν δύο αστυνομικούς και τον ίδιο το Δήμαρχο για κακομεταχείρηση σε βάρος μεταναστών. Θα κατατεθούν σχετικές μηνύσεις.

Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας  και στις «Μανωλάδες» στον αγροτικό χώρο με τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

 

 

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ομιλητές:

Τίπου Τσόντρυ, βασικός μάρτυρας  στη δίκη για τις δολοφονικές επιθέσεις των μπράβων της Βαγγελάτος ΑΕ στα φραουλοχώρα της  Ν.Μανωλάδας όπου πυροβολήθηκαν 35 εργάτες που ζητούσαν τη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωση μεταναστών Εργατών

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η δίωξη σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου, του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη της Εργατικής Αλληλεγγύης και Πάνου Γκαργκάνα διευθυντή της Εργατικής Αλληλεγγύης για άρθρο στήριξης του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών είναι σκάνδαλο. Μηνυτής είναι ο Ι.Ανδριόπουλος, έμμισθος συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στοχεύει στην φίμωση μιας φωνής της αριστεράς που στηρίζει τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας.

Στη δίκη θα παραστούν ως μάρτυρες οι εξής:  Σαββίδης πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, Ψαράς Δημήτρης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Δημήτρης Τρίμης, ΕΣΗΕΑ, Ντρίβαλας Οδυσσέας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Φωτόπουλος Νίκος, συνδικαλιστής ΔΕΗ, Καλφαγιάννης Παναγιώτης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, Παπαστράτης Προκόπης, πανεπιστημιακός-ιστορικός, Τσουκαλάς Δημήτρης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μπράτσος Νάσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Μανώλης Αφολάνι, μουσικός, Μαΐστρος Γιάννης, πανεπιστημιακός, Χάγιος Αγγελος, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αναγνωστόπουλος Γιώργος, Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Πάνο Γκαργκάνα, Εργατική Αλληλεγγύη, 2105241001

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Πακιστανική  Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα

Θα μιλήσουν:

-Αποφυλακισμένοι μετανάστες που κατήγγειλαν βασανισμούς με ηλεκτροσόκ,

-Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν,

-Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότατης Ελλάδος,

-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να σταματήσει κάθε κάλυψη από τη μεριά της Αστυνομίας και των κρατικών μηχανισμών σε ρατσιστικές πρακτικές. Είναι απαράδεκτο ο Δένδιας να απειλεί όσους καταγγέλλουν την αθλιότητα και τους βασανισμούς μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Είναι απαράδεκτη η κράτηση για δεκαοκτώ μήνες , είναι βαρβαρότητα η παράταση της, με μόνο στόχο « να γίνει ο βίος αβίωτος» των μεταναστών , σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου στελέχους της ΕΛΑΣ.

Στη συνέντευξη μα μιλήσουν οι βασανισθέντες μετανάστες που είχαν καταγγείλει αστυνομικά  όργανα ότι χρησιμοποίησαν ακόμη και εργαλεία με ηλεκτρισμό για να τους εξαναγκάζουν αν αποδεχτούν την «οικειοθελή» αποχώρηση τους από την χώρα.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964

Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότατης Ελλάδος, 6955295322

 

Page 1 of 3