ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΤΙΝΟΥ 

                 

Θρηνούμε για τα δεκάδες θύματα του σχολείου παιδιών στρατιωτικών στη Πεσαβάρ μετά από επίθεση τρομοκρατών. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές μαθητών στο βωμό ενός παράλογου πολέμου. Καταδικάζουμε αυτή τρομοκρατική εγκληματική ενέργεια.

Πριν από αυτή την επίθεση, εκατοντάδες παιδιά δολοφονήθηκαν από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροπλάνων των αμερικάνων σε ένα πόλεμο που σκορπά το θάνατο, το πόνο, τα δάκρυα και το μίσος.

Σήμερα συγκεντρωνόμαστε στη Πλατεία Κοτζιά, στο πεζόδρομο της Κρατίνου, έξω από τα Γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας, για να θρηνήσουμε και να ζητήσουμε ειρήνη και ελπίδα, να σταματήσει ο πόλεμος και οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροπλάνα.

Κάθε ένας από εμάς σήμερα θα ανάψει ένα κερί στη μνήμη των μαθητών και σας καλούμε να ενωθείτε μαζί μας για να ανάψετε και εσείς ένα κερί για τα δικαιώματα, την ειρήνη και την ελπίδα.

 

Επικοινωνία με: Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής(chairman) Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος  η «ΕΝΟΤΗΤΑ», 6955295322, 6943003600

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΩΣ Α.Ε.

anakyklosi.jpg

Με την στήριξη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και της ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Απεργία για τη καταβολή δεδουλευμένων

Όχι άλλη «Μανωλάδα»!

Σε απεργία και οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία  των συνδικάτων προχωρήσαμε σήμερα δεκάδες εργαζόμενοι της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ του Δημήτρη Λαζόπουλου. Το πρωί κάναμε συνέλευση στο εργοστάσιο.

H εργοδοσία της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ για άλλη μια φορά μας αφήνει απλήρωτους.  Μας είχε προσλάβει με τετράμηνη σύμβαση από την 1/9/2014-1/1/2015. Σε σαράντα εργαζόμενους  από εμάς χρωστάει δύο μήνες και επιπλέον τα δώρα μας.

Η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει απλήρωτο το προσωπικό. Το περασμένο Μάρτη άφησε απλήρωτους πενήντα εργαζόμενους για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών. Προσπαθεί να μας φέρει σε σύγκρουση, τους παλιούς με τους νέους κάθε φορά, για να είμαστε διασπασμένοι.

Ζητήσαμε στις 9 Δεκέμβρη να πληρωθούμε και ο κ.Λαζόπουλος μας απάντησε: «Δεν έχει ούτε δουλειά, ούτε λεφτά».

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση:

«Δεν έχει τέλος η προσπάθεια συγκάλυψης των εγκλημάτων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τους μηχανισμούς της ΕΛΑΣ. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης της επίθεσης τάγματος εφόδου στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη δείχνει ότι οι μεθοδεύσεις διάσωσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι αυτές που εμποδίζουν να ξεκινήσει καν η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης που φοράει μανδύα πολιτικού κόμματος. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποίησαν ακόμη και αυτοκίνητο της Βουλής για την συγκεκριμένη επίθεση του Βουλευτή Ι.Λαγού!

Καλούμε την αριστερά, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών να μην επιτρέψουν στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα να πέσουν στα μαλακά. Να οριστεί άμεσα η δίκη, χωρίς εκπτώσεις στις κατηγορίες. Δεν θα επιτρέψουμε στη καταρρέουσα συγκυβέρνηση να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή για να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου ως φόβητρο για την άνοδο της αριστεράς»

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Καραμπινάτο ξέπλυμα των νεοναζί! Στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο!

Γιατί δεν ξεκινάει η δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αναρωτιέται πολύς κόσμος. Η απάντηση είναι απλή: οι διωκτικοί μηχανισμοί κάνουν ο,τι μπορούν προκειμένου να καθυστερήσουν την απόδοση δικαιοσύνης σε βάρος των – όχι και τόσο πρώην – αγαπημένων παιδιών της ΕΛΑΣ. Δεν είναι όμως μόνο η καθυστέρηση. Οι διωκτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι ανοιχτές και να συγκαλύψουν την εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας. Κραυγαλέα περίπτωση συγκάλυψης αποτελεί η είδηση ότι η δικογραφία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη στις 10 Ιούλη 2013 από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την ηγεσία του Λαγού και του Μίχου στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

syrioisyntagma.jpg

Καλά Χριστούγεννα…με την αστυνομία στο Σύνταγμα και τους πρόσφυγες ανέστιους και πεινασμένους στους δρόμους…

Η αστυνομική επιχείρηση στο σκοτάδι για την απομάκρυνση των προσφύγων από το Σύνταγμα, αντί για την μεταφορά σε χώρους φιλοξενίας , δεν μπορεί να εμφανίζεται από τον κ. Συρίγο ως «υπεράσπιση των προσφύγων από τους διακινητές δουλεμπόρους ». Πρόσφυγες που δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στη «συμφωνία Σύρων προσφύγων-Συρίγου», στο κατάλογο των 603 αιτούντων άσυλο με διαδικασίες “ fasttrack”, έφτασαν να ζητάνε να ενταχθούν σε αυτή περνώντας θηλιές στο λαιμό τους και απειλώντας να αυτοπυρποληθούν.

Η καθιστική διαμαρτυρία των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα έφερε στο προσκήνιο την απαράδεκτη κατασταλτική αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την εγκατάλειψη τους στη τύχη τους (και στα νύχια των δουλεμπόρων) μετά από κάθε διάσωση στο Αιγαίο. Μόνο μετά από αυτή τη διαμαρτυρία αναγκάστηκε η κυβέρνηση αλλά και οι Δήμοι και οι περιφερειακές αρχές να κινηθούν.

Οι διακινητές των Σύρων προσφύγων που καρπώνονται χιλιάδες ευρώ είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής των κλειστών συνόρων, της FRONTEX και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των προσφύγων πολέμου για ελεύθερη μετακίνηση, στέγαση, σίτιση, εργασία. Αν η συγκυβέρνηση επιθυμεί να τους διαλύσει δεν έχει παρά να υποδεχτεί τους πρόσφυγες πολέμου, να σταματήσει να στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που τροφοδοτούν τα νέα κύματα προσφυγιάς, να δώσει άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Άλλωστε, χωρίς την «συνεργασία» και το λάδωμα κρατικών λειτουργών η διακίνηση δεν γίνεται . Γνωστό αυτό.

Και μια αναγκαία παρατήρηση για τον στολισμό στο Σύνταγμα και τη πόλη ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η καλύτερη αυθεντική «Φάτνη» ήταν η ίδια η παρουσία των προσφύγων στο Σύνταγμα.Γι αυτό και χιλιάδες κόσμου τους αγκάλιασαν. ΟΙ ρατσιστικές κραυγές των Πλεύρηδων και των Γεωργιάδηδων απευθύνονται στους ψηφοφόρους των νεοναζί και δεν ακουμπάνε το κόσμο που ξέρει πόσο ένοχοι είναι για την φτώχεια όλων σε αυτή τη χώρα. Τα λαμπιόνια και τα στολισμένα δένδρα στην Αθήνα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, απολυμένων, απλήρωτων, άστεγων δεν λένε τίποτα απολύτως. Ισα-ίσα, τους φέρνουν μεγαλύτερη θλίψη και απόγνωση, όταν διαπιστώνουν ότι λεφτά υπάρχουν για φιέστες ενώ δεν την βγάζουν πέρα.

Καλώ τον Δήμαρχο Αθήνας κ.Γ. Καμίνη να προχωρήσει στον ορισμό της ημέρας σύσκεψης των Δημάρχων και εκπροσώπων της περιφέρειας Αττικής για την εξασφάλιση χώρων φιλοξενίας.

Καλώ την κυρία Ρένα Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής να κάνει ένα θετικό βήμα σε αυτή τη κατεύθυνση άμεσα.

Ως εκλεγμένος μέλος της Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, καλώ τον πρόεδρο της , Δήμαρχο Ν.Ιωνίας κύριο Ηρακλή Γκότση να πάρει πρωτοβουλίες για το άνοιγμα χώρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση στήριξης των Σύρων θα συνεχιστεί και θα δώσουμε τη μάχη για νικήσει.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

Ώρα για Γενική Απεργία και καταλήψεις για να σώσουμε τις ζωές των απεργών πείνας, τις ζωές όλων μας!

Αμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών

 Αντί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να λύσει τα αιτήματα των απεργών πείνας, του Νίκου Ρωμανού και των Σύριων προσφύγων στα Σύνταγμα, βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Προτίμησε να κάνει μια επίδειξη αστυνομικού τσαμπουκά, τη μέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Κικίλιας, έφτασε να στείλει ασφαλίτες ως χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου, για να ανακαταλάβει το κτίριο της ΓΣΕΕ, όταν η ίδια η συνδικαλιστική οργάνωση δήλωσε την άρνηση της σε τέτοιες πρακτικές. Συνέχισαν με βασανισμούς συλληφθέντων, με φύτεμα μολότωφ σε τσάντες διαδηλωτών τους οποίους ξυλοκοπούσαν ΜΑΤατζήδες την ώρα της σύλληψης.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Νεκρός Σύριος πρόσφυγας που συμμετείχε στην κινητοποίηση στη Πλατεία Συντάγματος

Την ώρα που όλοι αγωνιούμε για την ζωή του Νίκου Ρωμανού, την οποία παίζει στα ζάρια ο Σαμαράς με τον Αθανασίου για χάρη της ακραίας επίδειξης δύναμης της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης, ένας Σύριος πρόσφυγας πέθανε χωρίς ποτέ να ολοκληρώσει το ταξίδι στην Ευρώπη.

antifadion4_1.png

ΚΡΙΣΗ - ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πνευματικό κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3)

Παρασκευή 5/12/14   ώρα 7.30μμ

Προβολή ταινίας και συζήτηση με τους

Ελένη Πορτάλιου   καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, Κ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ, πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη».

Πέτρος Κωνσταντίνου    Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»)

 

Φασιστική επίθεση δέχτηκε συνεργείο αφισοκόλλησης της εφημερίδας «εργατική αλληλεγγύη» την Παρασκευή 28/11, ώρα 6μμ, έξω από το 7ο ΓΕΛ, στην οδό Σπύρου Μερκούρη, στο Παγκράτι. Όταν ο τραμπούκος ζήτησε  να αφαιρεθούν οι αφίσες που μόλις είχαν κολληθεί έξω από το 7ο ΓΕΛ και εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση από την μεριά του συνεργείου της «ΕΑ» τότε άρχισε να βρίζει και να χτυπάει τον Νίκο Βούλτσο, μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ Παγκρατίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Το περιστατικό έλαβε τέλος χάρη την έγκαιρή παρέμβαση των περαστικών.

Σελίδα 1 από 50