ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΥΪΝΕΑΣ

Νεκρός στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ ο μετανάστης Μοχάμεντ Καμαρά από τη Γουϊνέα

Διαμαρτυρία-εκδήλωση μνήμης, Σάββατο 28 Φλεβάρη, Πλατεία Αμερικής 3μμ

Ο Μοχάμεντ Καμαρά, ετών 21, από την Γουϊνέα είναι άλλος ένας νεκρός πρόσφυγας στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία των κρατούμενων. Ήρθε στην Ελλάδα το 2012. Επιχείρησε να φύγει από τη Πάτρα αλλά κατέληξε για ένα οκτάμηνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου.

Σύμφωνα με τους φίλους του έκανε αίτηση για άσυλο στη Κατεχάκη και του δόθηκε απορριπτική απάντηση στα μέσα Γενάρη το 2015. Μετά συνελήφθη στην Πεύκη στις 7 Φλεβάρη και στις 9 Φλεβάρη μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς. Εκεί παραπονιόταν για την υγεία του. Μεταφέρθηκε στο Αμαλία Φλέμιγκ σε κωματώδη κατάσταση στις 20 Φλεβάρη όπου κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ήταν από τη προηγούμενη μέρα σε αυτή τη κατάσταση! 

Ακόμα μια φορά οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να εμφανιστούν στο Κερατσίνι. Πριν λίγες μέρες με αισχρό τρόπο βεβήλωσαν το μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ζωγραφίζοντας πάνω του μια σβάστικα. Η προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στις γειτονιές με τέτοιες πράξεις πρέπει να απαντηθούν από το αντιφασιστικό κίνημα άμεσα. Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα , για να βάλουμε φρένο στη προσπάθεια επανεμφάνισης των νεοναζί δολοφόνων αλλά και για να απαιτήσουμε ότι θα οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης των νεοναζί , όπως είχαμε στη τελευταία συνεδρίαση της Βουλής . Κλιμακώνουνε τη αντιφασιστική και αντιρατσιστική μας πάλη , για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής , να τους διώξουμε από κάθε γειτονιά μαζί με τα στηρίγματα τους στα εφοπλιστικά γραφεία την αστυνομία και τη δικαιοσύνη και για να τελειώνουμε με τα ρατσιστικά μέτρα που τόσο καιρό τους έστρωσαν το δρόμο. Για να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , να διαλυθεί η Frontex , να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Εβρο , για να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες και ιθαγένεια τα παιδιά τους. Απαντάμε με μαζική παρουσία αύριο στις 6.00 το απόγευμα στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και με μαζική συμμετοχή στη καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ στις γειτονιές μας για να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη.

ΚΕΕΡΦΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Την Τετάρτη 25 Φλεβάρη έγινε συνέλευση των επιτροπών της ΚΕΕΡΦΑ από Κερατσινι- Νίκαια-Κορυδαλλό. Συμμετείχαν 30 περίπου αγωνιστές από αυτές τις γειτονιές, μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές. Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από την Κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ (φίλοι και οικογένεια του Π. Φυσσα) καθώς επίσης και ένας σύντροφος από Σαλαμίνα. 

frp.jpg

frf.jpg

enp.jpg

enf.jpg

                                                                                     

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Νέες επιθέσεις φασιστών κατά Πακιστανών μεταναστών στα Καλύβια και στη Ρόδο

Την Κυριακή 22/2 στις 1.40μμ ο Ναβίτ Ασράφ δέχτηκε ρατσιστική επίθεση την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του και πήγαινε με ποδήλατο στο σπίτι του στο Λαγονήσι.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την πολιτική της νέας κυβέρνησης δημιουργούν ανησυχία. Αντί για ρήξη με τις ρατσιστικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που δημιούργησαν συνθήκες απαράδεκτες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και  έστρωσαν το δρόμο στους ναζί της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς θα  έχουμε συνέχεια.

Μετά τις αυτοκτονίες και τους θανάτους κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια  και την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα υπήρξε πάνδημη κατακραυγή για την ρατσιστική αθλιότητα. Υπήρξαν δηλώσεις υπουργών, όπως του Γ.Πανούση και της Τ. Χριστοδουλοπούλου με την εξαγγελία «Αμυγδαλέζα, τέλος». Και από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης υπήρξε η εξαγγελία για ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.

Σελίδα 1 από 54