ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ

ap6ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΞΩ Η FRONTEX- ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Τις τελευταίες μέρες προσωρινό καταφύγιο έχουν βρει στο Πεδίο του Άρεως εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως Αφγανοί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες που έφυγαν από την χώρα τους για να γλιτώσουν από την καταστροφή του μακρόχρονου πολέμου.

Οι συνθήκες διαβίωσης στον πρόχειρο καταυλισμό που στήθηκε από το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια είναι απάνθρωπες και χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο μέσα σε συνθήκες καύσωνα. Σε μια μόνο μέρα επτά παιδιά ηλικίας 2-13 χρόνων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων.

ap6ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΞΩ Η FRONTEX- ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Τις τελευταίες μέρες προσωρινό καταφύγιο έχουν βρει στο Πεδίο του Άρεως εκατοντάδες πρόσφυγες κυρίως Αφγανοί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Πρόκειται για οικογένειες που έφυγαν από την χώρα τους για να γλιτώσουν από την καταστροφή του μακρόχρονου πολέμου.

Οι συνθήκες διαβίωσης στον πρόχειρο καταυλισμό που στήθηκε από το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια είναι απάνθρωπες και χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο μέσα σε συνθήκες καύσωνα. Σε μια μόνο μέρα επτά παιδιά ηλικίας 2-13 χρόνων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων.

Πλήθος κόσμου, ατομικά ή συλλογικά καταφθάνει καθημερινά στο Πεδίο του Άρεως για να βοηθήσει με ό, τι μέσο διαθέτει, προσφέροντας, νερό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό στους πρόσφυγες - σε αντίθεση με τη στάση των υπουργείων, της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων που εκτός από συσκέψεις επί του θέματος, ελάχιστα πράγματα έχουν κάνει στην πράξη. Είναι τουλάχιστον λυπηρό το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων να διατυμπανίζει ότι έδωσε 500 μπουκαλάκια νερό όταν οι πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως ξεπερνάνε τους 600

Στην τελευταία σύσκεψη των αρμόδιων υπουργείων και φορέων συζητήθηκε το ζήτημα της εύρεσης χώρου διαμονής. Την ίδια μέρα η υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσε συνέντευξη στο Κόκκινο όπου δήλωσε ότι ο χώρος που ερευνάται θα είναι «εκτός Αττικής».

Είναι απαράδεκτο να προτείνονται για τη μεταφορά των προσφύγων σημεία εκτός της Αττικής. Γιατί εκτός Αττικής; Χρειάζονται ειδικές ζώνες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες; Είναι γνωστό ότι στους δήμους της πρωτεύουσας υπάρχουν πλήθος κλειστά, εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και άδεια δημόσια κτίρια, που μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα των προσφύγων αντιμετωπίζοντάς τους σαν ισότιμους πολίτες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να χρησιμοποιηθούν. Όπως χρειάζεται πολιτική βούληση να κλείσει επιτέλους η Αμυγδαλέζα για την οποία η υπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν παραμένει, ομολογώντας ότι οι «κακές συνθήκες στην Αμυγδαλέζα εντοπίζονται στην αδυναμία σίτισης αυτού του πληθυσμού, διότι πράγματι υπάρχει μια εμπλοκή με το Γενικό Λογιστήριο». Την ίδια στιγμή που για τα υπουργείο Άμυνας και Ασφάλειας δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ, οι πρόσφυγες στην Αμυγδαλέζα μπορούν να φάνε τις σάρκες τους.  

Είναι απαράδεκτο το στήσιμο αυτών των πρόχειρων καταυλισμών και είναι αναγκαίο να βρεθούν πραγματικοί χώροι υποδοχής Τα υπουργεία Εσωτερικών και μετανάστευσης, η περιφέρεια, οι δήμοι έχουν την υποχρέωση αλλά και τη δυνατότητα να μισθώσουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όπως ακριβώς έγινε και τους Σύρους πρόσφυγες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ΤΩΡΑ προσφέροντας στέγαση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,

Να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.

Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν την καταστροφή.

 

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός τον Σεπτέμβρη-Στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αντιφασιστικό συλλαλητήριο Παρασκευή 18/9 στις 7μμ από Ομόνοια, πορεία στη Βουλή και συναυλία στο Σύνταγμα.

Στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 18/9, 7μμ από Ομόνοια, πορεία στη Βουλή και συναυλία στο Σύνταγμα και απευθύνει το κάλεσμα σε όλα συνδικάτα, τις κοινότητες των μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους για να κορυφώσουμε τη δράση μας . Ο Σεπτέμβρης ξεκινάει με τη νέα δίκη που έχει οριστεί για τις 8/9 και κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ στις 8πμ στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Θα συνεχίσουμε την μάχη για να αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση του Μιχαλολιάκου και της παρέας του και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν θέση ούτε στη Βουλή, ούτε στις γειτονιές, ούτε πουθενά. Η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Όσο και αν προσπαθούν να το παίξουν ένα νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει διαρκώς να δίνει την μάχη ότι δεν πρόκειται για κανένα κόμμα αλλά για μία εγκληματική οργάνωση και γι΄ αυτό απαιτούμε και την ισόβια καταδίκη τους.

Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!

.

Στις 28 Ιούλη 2015 συνεχίζεται η δίκη των Νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Είναι η τελευταία συνεδρία πριν από την διακοπή της δίκης για το καλοκαίρι. Η επανέναρξη της δίκης έχει ορισθεί για τις 7/9/2015.

Η συνεχής παρουσία και παρέμβαση του εργατικού κινήματος, των αντιφασιστικών κινήσεων και συλλογικοτήτων μέσα και έξω από τα δικαστήρια συνιστά μια μεγάλη συμβολή στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της νεοφασιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα η κλιμακούμενη αντιφασιστική δράση του κινήματος έχει τεράστια συμβολή στο να αποτραπεί η ευνοϊκή δικαστική αντιμετώπιση των Χρυσαυγιτών.

Τις τελευταίες μέρες οι Χρυσαυγίτες με αφορμή το τρίτο μνημόνιο που δέχθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο, να εμφανίσουν ένα αντιμνημονιακό προσωπείο με σκοπό να ξεγελάσουν και να εξαπατήσουν λαϊκές εργατικές μάζες ότι δήθεν είναι υπερασπιστές της πατρίδας, του λαού και των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα ήταν και είναι λακέδες και πιστά μαντρόσκυλα του εκμεταλλευτικού συστήματος, τάγματα εφόδου του μεγάλου κεφαλαίου και η άθλια δημαγωγία τους δεν πρόκειται να εξαπατήσει κανέναν.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει, να δυναμώσει τις πρωτοβουλίες του και την δράση του ώστε στις νέες συνθήκες να μην περάσει η νεοναζιστική δημαγωγία και προπαγάνδα στις εργατικές και λαϊκές συνοικίες και ευρύτερα στον λαό.

Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα δεν έχουν θέση στην κοινωνία και την πολιτική ζωή, πρέπει να απομονωθούν και να καταδικασθούν στην συνείδηση του λαού μας.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά να πάρουν μέρος στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 28/7/2015 έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

 ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Την Τρίτη, 28 Ιούλη, συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί, δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι η τελευταία συνεδρία πριν από τη διακοπή της δίκης για το καλοκαίρι. Η ημερομηνία επανέναρξης έχει οριστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η συνεχής  παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, μέσα και έξω από τα δικαστήρια, μπλόκαρε τις μεθοδεύσεις για αναβολή της δίκης και αποβολή της πολιτικής αγωγής από την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Πάνω από όλα, ματαίωσε τις ελπίδες των χρυσαυγιτών ότι θα δικάζονταν με ευνοϊκούς όρους, ώστε να πέσουν στα μαλακά και να βγει λάδι όλη η ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Επικοινωνία με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και τηλ στο 2103232871, 6932828964

                Σε κάλεσμα για Αντιφασιστική Συνάντηση στις 10-11 Οκτώβρη στην Αθήνα, με Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του φασισμού και του ρατσισμού στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ στην Αθήνα, κατέληξε η Ανοιχτή Σύσκεψη, που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ, στις 20 Ιούλη.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στις φλόγες το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στην Αμυγδαλέζα

Κρατούμενοι πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας ενημερώνουν την ΚΕΕΡΦΑ, με τηλεφωνικές επικοινωνίες, ότι τυλίχτηκαν στις φλόγες πολλά από τα κοντέινερ όπου κρατούνται.

Είναι η κορύφωση μιας διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες, όταν οι μετανάστες κατάγγειλαν ότι το φαγητό που τους δόθηκε μύριζε άσχημα. Προχώρησαν σε απεργία πείνας. Και τότε καταστράφηκαν κοντέινερ από φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα μετά από υπόδειξη κρατούμενων, που διατηρούν καλές σχέσεις με τους φύλακες της Αμυγδαλέζας. Οι συλληφθέντες δεν βρίσκονταν καν στις πτέρυγες, όπου ξέσπασαν οι φωτιές!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ώρα να κλείσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης –κολαστήρια. Να δώσει άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και ας μην πληρώσει τις δόσεις στους τοκογλύφους τραπεζίτες της ΕΚΤ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε Ανοιχτή σύσκεψη, τη Δευτέρα 20 Ιούλη, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας , Ακαδημίας 50.

Για την οργάνωση της Αντιφασιστικής Συνάντησης

10-11 Οκτώβρη 2015, Αθήνα, Γήπεδο Ρουφ, Πειραιώς και Π. Ράλλη

( Πανελλαδική συνέλευση και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση)

Μετά το ΟΧΙ, συνεχίζουμε για να μην περάσει το νέο μνημόνιο, για να τσακίσουμε τους ναζί και το ρατσισμό!

                Το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη ήταν μια ιστορική νίκη των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς λιτότητα, φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό.

Η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκε, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του κόσμου που πάλεψε και κέρδισε την πλειοψηφία, με 61,3%.

 

Το βίντεο ΚΕΕΡΦΑ ραδιοφωνική εκπομπή    6 Ιούλη 2015

https://www.youtube.com/watch?v=52ddLJEx8WY

Φιλοξενούμενος της εκπομπής ο Τάσος Βαμβακίδης
Παρεμβαίνουν στη συζήτηση για α) το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη 2015 β) δίκη της Χρυσής Αυγής γ) απεργία μεταναστών εργατών στο Μαραθώνα οι Ελένη Πορτάλιου αρχιτέκτονας, Βασίλης Κουκαλάνι ηθοποιός, Σταύρος Κασιμάτης δήμαρχος του Κορυδαλλού, Βασίλης Συλαϊδής ΔΣ σωματείου της Ιντρακόμ

Σελίδα 1 από 73