Monday, 19 September 2016 15:46

Στοπ στις προκλήσεις των νεοναζί και της ακροδεξιάς στη Λέσβο Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ  ΛΕΣΒΟΥ
 
Να σταματήσουμε τις προκλήσεις των νεοναζί και της ακροδεξιάς στη Λέσβο
Η Λέσβος είναι και θα μείνει νησί αλληλεγγύης και όχι ρατσιστικού μίσους 
 
Φορώντας το μανδύα του “πατριώτη” επιχειρούν να βγουν από την απομόνωση οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και η ακροδεξιά στην Λέσβο. Τα γεγονότα δεν είναι τυχαία αλλά εντάσσονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια ακροδεξιών κύκλων να δημιουργήσουν συνθήκες πογκρόμ και να στρέψουν τους ντόπιους ενάντια στους πρόσφυγες.
 
Η ανθρωπιά και αλληλεγγύη που παρείχε το νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, σκύλιασε τους άδειους από συναισθήματα ανθρωπιάς  νεοναζιστές που προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριο τους στο νησί και να βγουν από την αφάνεια που τους έχει αναγκάσει η δίκη των δολοφόνων ναζί που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα.
 
Η μαύρη αντίδραση που αναπτύχθηκε στη Λέσβο, όπως και στη Χίο, το τελευταίο χρονικό διάστημα κορυφώθηκε με τα επεισόδια της υποστολής της σημαίας στη Λέσβο. Η ΕΛΑΣ μαζι με φασίστες επιτέθηκαν σε αλληλέγγυους που στήριζαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας προσφύγων με αίτημα να αναχωρήσουν από το νησί.
Η σημερινή πορεία στην περιφέρεια χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη από τους ακροδεξιούς για να επιτεθούν  σε αλληλέγγυες φοιτήτριες και να στείλουν μια απ’ αυτές στο νοσοκομείο. 
 
Υπεύθυνη για τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι η η κυβέρνηση με την υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.  Η αδιαφορία της για τον εγκλωβισμό τόσων ανθρώπων εγκλείστων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχει ανοίξει την όρεξη στη ακροδεξιά για να παίξει τα ίδια παιχνίδια που έπαιξε στον Άγιο Παντελεήμονα με τα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και η νεολαία δίνουμε μάχη για να σώσουμε τις δουλειές και τις συντάξεις μας  από τις περικοπές των μνημονίων και τα κλεισίματα επιχειρήσεων, οι Δεξιά και οι φασ΄σιτες στοχοποιούν τους πρόσφυγες για την αθλιότητα που φέρνουν τα μνημόνια. 
Δεν θα τους αφήσουμε να μας διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν για το ποιος φταίει για τη κρίση και την εξαθλίωση. 
 
Αυτές τις μέρες οι εργατικές διαδηλώσεις στην ΔΕΘ, των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών που ετοιμάζονται για 48ωρη απεργία στις 22-23 Σεπτέμβρη κόντρα στους εφοπλιστές φέρνουν στο προσκήνιο τη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την άθλια πολιτική των μνημονίων. Μαζί με τις χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους στα τρία χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουμε να δώσουμε τη μάχη να μην επιτρέψουμε στην δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής να ντύνεται με τον μανδύα του “πατριώτη” και να παριστάνει τους “αγανακτισμένους κατοίκους” οργανώνοντας πογκρόμ κατα των προσφύγων και επιθέσεις κατά των φοιτητών και των αλληλέγγυων.
 
Η Λέσβος έγινε παγκόσμιο σύμβολο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και δεν θα επιτρέψουμε σε μιά χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ να την μετατρέψουν σε ορμητήριο για ρατσιστικές επιθέσεις 
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές  πόλεις, ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, κανένα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο, στέγη, πρόσβασή στα σχολεία για όλους.
ΟΙ νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι ώρα να μπούνε στη φυλακή.
Καλούμε τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις κινήσεις αλληλεγγύης να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην φασιστική απειλή και τους προσφυγοφάγους της Χρυσής Αυγής και τους ισλαμόφοβους της ακροδεξιάς.
Να προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση στη Λέσβο για να τους βάλουμε φρένο.
 
Read 9686 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ