Print this page
Wednesday, 14 October 2015 14:59

52 μέρες διαρκούς κινητοποίησης έξω από την Πακιστανική πρεσβεία, παρά την τρομοκρατία Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

52 μέρες διαρκούς κινητοποίησης έξω από την Πακιστανική πρεσβεία, παρά την τρομοκρατία

Κινητοποίηση από τις 24 Αυγούστου έξω από τη πρεσβεία του Πακιστάν

Διαδήλωση διαμαρτυρίας, Κυριακή 18 Οκτώβρη 12μες, Λουκιανού και Καρνεάδου

Ούτε οι συλλήψεις, η καταδίκη και το πρόστιμο των 1338 ευρώ, ούτε η βία και οι τραμπουκισμοί των στελεχών της πρεσβείας του Πακιστάν, σε βάρος της Πακιστανικής Κοινότητας, που διεκδικεί αλύγιστα εδώ και 52 μέρες να φύγει ο πρέσβης και οι δύο Γραμματείς, δεν σταμάτησαν την κινητοποίηση.

Η Πακιστανική Κοινότητα έχει δημοσιοποιήσει δεκάδες επώνυμες καταγγελίες μεταναστών εργατών κατά του πρέσβη και των γραμματέων του, οι οποίοι συστηματικά απαιτούν μαύρο χρήμα για κάθε ανανέωση διαβατηρίου και πιστοποίηση εγγράφου.

 

Συγκλονιστική είναι η καταγγελία του Αμτζέτ Τζαβέντ. Κατηγορεί τον πρέσβη του Πακιστάν Σαίντ Αχμέτ Χάαν , ότι κράτησε τα διαβατήρια από αυτόν και την οικογένεια του, από τις 8πμ μέχρι τις 5μμ, εκβιάζοντας τον να υπογράψει μία δήλωση και μετά θα προχωρούσαν στην ανανέωση.

Πρώτον, να μην αναφέρουν τίποτα για δωροδοκία, για τα ποσά δηλαδή που έδωσαν οι ίδιοι παράτυπα. Δεύτερο, να υπογράψουν ότι δεν θα πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις. Τρίτο, να υπογράψουν ότι οι κινητοποιήσεις στρέφονται κατά του Πακιστάν!

Ο Αμτζέντ Τζαβέντ αρνήθηκε να υπογράψει λέγοντας ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα η συμμετοχή στις διαμαρτυρίες.

Στο Πακιστάν η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη διάσταση με κινητοποίηση τριών πολιτικών κομμάτων και μελών της Κοινότητας που βρίσκονται τώρα στο Ισλαμαμπάντ. Μετά τη συζήτηση που έγινε στη Γερουσία αναμένεται να υπάρξει συζήτηση και στη Βουλή. Κατέθεσε επίσης καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη στο Πακιστάν

Η Πακιστανική Κοινότητα πήρε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση στις 10-11 Οκτώβρη που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ.

Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και τη Βουλή των Ελλήνων να τοποθετηθούν για τις αθλιότητες του πρέσβη του Πακιστάν σε βάρος των μεταναστών εργατών που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Κανένας πρέσβης, κανένας διπλωμάτης, δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί ως μαφιόζος.

Read 17645 times
ΚΕΕΡΦΑ

Latest from ΚΕΕΡΦΑ