Monday, 29 June 2015 12:48

Άτολμη απόφαση για αποδοχή της πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση μόνο για τους δράστες αλλά όχι για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

H απόφαση του δικαστηρίου για την αποβολή των αντιφασιστών δικηγόρων, από την παράσταση της πολιτικής αγωγής στην εκδίκαση των ευθυνών της ηγεσίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής -η οποία διεύθυνε την εγκληματική οργάνωση και σχεδίαζε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις- βάζει εμπόδια στην αποκάλυψη τόσο της δράσης των ναζί όσο και των σχέσεων κάλυψης που είχαν από το κρατικό μηχανισμό, τα υπουργεία και τα εφοπλιστικά γραφεία.

Αποτελεί βήμα σε αντίθετη κατεύθυνση από τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και γι’ αυτό ήταν δικαιολογημένες οι άμεσες αντιδράσεις της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. Είναι μια μεθόδευση που αφήνει ανοικτή την προοπτική να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, να «καθαρίσουν» με την τιμωρία των κατώτερων ιεραρχικά, που εκτέλεσαν τις δολοφονικές επιθέσεις και να τη βγάλει καθαρή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο δεν τόλμησε να αναγνωρίσει αυτό, που ολόκληρη η κοινωνία βλέπει. Την απεχθή δράση μιας ναζιστικής οργάνωσης που δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς εγκλήματα, χωρίς δολοφονίες μεταναστών, αντιφασιστών και συνδικαλιστών.

 

Ο περιορισμός της πολιτικής αγωγής για παράσταση όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση μόνο για τους δράστες των επιμέρους εγκληματικών ενεργειών στις επιμέρους εγκληματικές ενέργειες είναι μια απόφαση που δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα όλων, όσων συγκλονίστηκαν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, από τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και σε βάρος εκατοντάδων μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, την αριστερά, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και τα δημοτικά συμβούλια να μην επιτρέψουν τις μεθοδεύσεις για να «ξεπλυθεί» η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να πλασαριστεί σαν «νόμιμο πολιτικό κόμμα».

Αυτές τις μέρες, που δίνουμε τη μάχη για να ψηφιστεί μαζικά το ΟΧΙ στην Συμφωνία των εκβιαστών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν αφήνουμε την παραμικρή χαραμάδα για να ξεπροβάλλει η ναζιστική προπαγάνδα, καλυμμένη με τον μανδύα του «αντιμνημονιακού» κόμματος.

Θα συνεχίσουμε την μάχη για να αποκαλυφθεί η ναζιστική δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι στη δίκη αλλά και θα κλιμακώσουμε τη δράση στους δρόμους και στις γειτονιές ξανά να μην βγουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τα τάγματα εφόδου.

Η δίκη συνεχίζεται στις 9 Ιούλη με την παρουσία όλων των μαρτύρων και την κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κίνησης Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος - Jailgoldendawn

«Το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής τόσο για τις επιμέρους εγκληματικές πράξεις (Φύσσας, Αιγύπτιοι, ΠΑΜΕ) όσο και για την εγκληματική οργάνωση, μόνον όμως κατά όσων κατηγορούνται και για τις δύο πράξεις. Αντίθετα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των βουλευτών/ηγετών της ΧΑ που κατηγορούνται μόνο για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η αντίφαση να αναγνωρίζεται πολιτική αγωγή για την εγκληματική οργάνωση κατά των εκτελεστικών οργάνων και των πυρηναρχών, όχι όμως και κατά των διευθυντών, θα ταλανίσει το δικαστήριο στην αποδεικτική διαδικασία: στην ουσία η έδρα κράτησε για τον εαυτό της τη δυνατότητα να ελέγχει την παρέμβαση της πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση, χωρίς να την αποκλείει.

Αν η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης θεωρεί ότι η απόφαση αυτή είναι αρκετή για να τη θωρακίσει από την παρέμβαση της πολιτικής αγωγής, αυταπατάται. Όποια και αν είναι η δικαστική απόφαση, η πολιτική αγωγή θα εξασφαλίσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκάλυψη του οργανωμένου και κεντρικά καθοδηγημένου χαρακτήρα των πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.»

Read 7558 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ