Wednesday, 11 November 2020 16:35

Το Πολυτεχνείο σταθμός για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, μετά την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής και την ήττα του Τραμπ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
 9 Νοεμβρίου
Το Πολυτεχνείο σταθμός για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, μετά την φυλάκιση της Χρυσής Αυγής και την ήττα του Τραμπ
Τρίτη 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 2μμ
Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και την νεολαία ενάντια σε μιά κυβέρνηση που θέλει να βάλει στη καραντίνα και το γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες , που διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία την ώρα που τα έχουμε ανάγκη για να σωθούν οι ζωές μας.
Οι πιο επικίνδυνοι ιοί είναι ο ρατσισμός και ο φασισμός, η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση είναι της ΝΔ που  άφησε ανεξέλεγκτο το κορονοϊό να σκορπάει το θάνατο.  
Πάει πολύ να έχουν το θράσος να ζητάνε και ματαίωση της πορείας του Πολυτεχνείου εκείνοι που ευθύνονται για τους νεκρούς του κορονοϊού που ανεβαίνουν καθημερινά. Οι αγώνες μας θα σώσουν ζωές είτε πρόκειται για πρόσφυγες που πνίγονται στα κλειστά σύνορα της Ευρώπης φρούριο είτε για κόσμο που κινδυνεύει εξ αιτίας του κορονοϊού και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης.
Φέτος διαδηλώνουμε στη πορεία τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μετά από μεγάλες νίκες του κινήματος. Έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε γιατί στείλαμε τους ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή! Χαιρόμαστε για την ήττα του Τραμπ στις ΗΠΑ, μια ήττα του ρατσισμού, του σεξισμού, της ισλαμοφοβίας, μια ήττα που την έκανε δυνατή η δυναμική εμφάνιση του κινήματος Black lives matter! O Mπάιντεν δεν πρόκειται να φέρει αλλαγές και για αυτό παντού κλιμακώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

 Και εδώ συνεχίζουμε για να επιβληθούν σκληρότερες ποινές στην έφεση των χρυσαυγιτών, όπως ζητάει η πολιτική αγωγή.  Όπως μετά την πτώση της χούντας δεν σταμάτησε ο αγώνας για την αποχουντοποίηση έτσι και τώρα δίνουμε συνέχεια στην αντιφασιστική νίκη της 7ης Οκτώβρη! Συνεχίζουμε για να ξηλώσουμε την ακροδεξιά των ναζί σε Δήμους και περιφέρειες , να βάλουμε φρένο στους Βελόπουλους αλλά και για να λογοδοτήσουν εκείνοι που τους κάλυπταν στο κρατικό μηχανισμό, στην Αστυνομία, την δικαιοσύνη!
Συνεχίζουμε για να ξηλώσουμε τον Χρυσοχοίδη που επιτέθηκε με μίσος στο πλήθος των αντιφασιστών διαδηλωτών στις 7 του Οκτώβρη την ώρα που άρχισαν να πανηγυρίζουν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Είναι η ίδια πολιτική που έστειλε την Αστυνομία να επιτεθεί στα Γραφεία του ΣΕΚ και σε αντιφασίστες διαδηλωτές στο Γαλάτσι.

Συνεχίζουμε για να την μετατρέψουμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε ήττα των ρατσιστικών πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ που πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο και στον Εβρο, φυλακίζουν και αποκλείουν  κατατρεγμένους πρόσφυγες σε Αμυγδαλέζες και Μόριες η Καρα Τεπέ.
Οι εξεγέρσεις και η αντίσταση απλώνεται στη μία χώρα μετά την άλλη! Στη Νιγηρία η νεολαία ξεσηκώθηκε ενάντια στις σφαγή διαδηλωτών στο Λάγκος και το Ιράκ συγκλονίζεται από μεγάλες διαδηλώσεις. Τα “Πολυτεχνεία” της γενιάς μας απλώνονται και οι πρόσφυγες που έρχονται εδώ κουβαλάνε αυτές τις εμπειρίες. Είναι καλοδεχούμενοι!
Είναι ώρα να απαιτήσουμε να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία ώστε να βρουν στέγη άστεγοι, πρόσφυγες και Ρομά. Να βρουν δουλειά οι άνεργοι εργαζόμενοι. Να μπει τέλος στο εξευτελισμό και την εξαθλίωση των προσφύγων στα  καμπ στο όνομα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που καταδιώκει τους πρόσφυγες στιγματίζοντας τον ως  “εισβολείς και πράκτορες του Ερντογάν”.
Να απαιτήσουμε άσυλο, χαρτιά και στέγη για όλους.
Να κλείσουν τα στρατόπεδα προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις, να μπει τέλος στον αποκλεισμό στα νησιά.
Να  σταματήσει η εξοντωτική πολιτική κατά των δικαιωμάτων των  μεταναστών, με τις καθυστερήσεις στην χορήγηση και ανανέωση αδειών και στη χορήγηση ιθαγένειας.   
Όλοι και όλες στην πορεία του Πολυτεχνείου, μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και του πρόσφυγες, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 2μμ!

Read 2021 times Last modified on Wednesday, 11 November 2020 16:43

Latest from ΚΕΕΡΦΑ