Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Print this page
Thursday, 27 March 2014 15:08

Δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου ενάντια στην αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία κατά του Χαντίμ Χουσεΐν πατέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)


Αθήνα, 27 Μάρτη 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου ενάντια στην αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία κατά του Χαντίμ Χουσεΐν πατέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα 27χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν.

Αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στα δικαστήρια Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως στις 10 Απρίλη, 9πμ

Ο πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσείν, δήλωσε:

«Εμείς ήρθαμε μόνο για να έχουμε δικαιοσύνη για τη δολοφονία του γιου μας Σαχζάτ. Θέλουμε από εσάς για άλλη μια φορά να μας στηρίξετε στις 10 Απρίλη που είναι το δικαστήριο και μόνο αυτό θέλω να πω και τίποτε άλλο. Ευχαριστούμε».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένεια του Σεχζάτ Λουκμάν τόνισε:
«Αυτό που ενδιαφέρει την πολιτική αγωγή και την οικογένεια είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δολοφονημένο παιδί τους και τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τραβήξει την προσοχή μας, την προσοχή της οικογένειας, εκτός από το αίτημα της απόδοσης δικαιοσύνης.

Παρόλα αυτά πρέπει να σχολιάσουμε το γεγονός της έναρξης αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης από την εισαγγελία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήση πλαστού εγγράφου κατά του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, του Χαντίμ Χουσείν.  Προσκόμισαν μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους ένα χαρτί από το ληξιαρχείο στο Πακιστάν σε σχέση με την οικογενειακή τους κατάσταση. Η προκαταρκτική έχει να κάνει με την νομιμότητα του συγκεκριμένου εγγράφου και έχει να κάνει με το ληξιαρχείο στο Πακιστάν. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως μια προκαταρκτική εξέταση. Θέλω να συγχαρώ τον εισαγγελέα κ. Νούλη γιατί είναι πολύ φιλότιμος άνθρωπος. Χρειάζεται πραγματικά φιλότιμους εισαγγελείς σαν και αυτόν η ελληνική δικαιοσύνη με δεδομένο ότι υπήρχαν 32 δικογραφίες, που για την ακρίβεια δεν ήταν μόνο 32 αλλά πάνω από 130 δικογραφίες  θυμάτων ρατσιστικής και φασιστικής βίας, που ποτέ κανένας εισαγγελέας δεν κινήθηκε αυτεπαγγέλτως προκειμένου να τις συσχετίσει. Άρα αυτό το πράγμα από τη δική μας τη μεριά έχουμε να πούμε πως έχει να κάνει με επιλεκτική φιλοτιμία των εισαγγελικών αρχών και από αυτή την άποψη θα απαντήσουμε εκ μέρους των γονέων τα δέοντα που ανοίγει η συγκεκριμένη προκαταρκτική.

Από τη δική μας τη πλευρά δεν εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι ξεκίνησε μια τέτοιου τύπου ποινική δίωξη. Τα θύματα της ρατσιστική και φασιστικής βίας στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνθρωποι οι οποίοι διώκονται. Διώκονται ποινικά, αρχικά από τις κρατικές αρχές , δηλαδή πηγαίνουν , καταγγέλλουν το γεγονός της ρατσιστικής βίας και στη συνέχεια φυλακίζονται γιατί μπορεί να μην έχουν τα χαρτιά τους κλπ. Διώκονται όμως και από τους θύτες της ρατσιστικής βίας. Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό ότι οι θύτες σε τέτοιου είδους επιθέσεις μηνύουν τα θύματά τους για ψευδή καταμήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, πολλές φορές και για επίθεση, για αυτό το πράγμα που οι ίδιοι έχουν πράξει σε βάρος των μεταναστών.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα για την συγκεκριμένη μήνυση που την περιμέναμε ότι θα έρθει και στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν.  Ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν πέθανε. Και άρα λοιπόν αυτή η ποινική δίωξη τώρα θα πρέπει να στραφεί κατά των κληρονόμων. Αυτό είναι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το έχουμε δει και στο δικαστήριο όπου πλέον οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του Σαχζάτ Λουκμάν δηλώνουν αμυνόμενοι. Δηλώνουν δηλαδή ότι ο Σαχζάτ Λουκμάν είναι αυτός που τους επιτέθηκε και αυτοί αμυνόντουσαν. Το βλέπουμε τώρα και με την ενέργεια της εισαγγελίας να ξεκινήσει δίωξη εις βάρος των γονέων.
 Άλλος ένας λόγος που περιμέναμε την έναρξη μιας τέτοιας προκαταρκτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ποινική δίωξη είναι το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η παρουσία της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν είναι μια ενοχλητική παρουσία. Είναι μια υπενθύμιση της φασιστικής βίας και της συγκάλυψής της. Είναι μια υπενθύμιση ότι το θύμα της ρατσιστικής βίας έχει πρόσωπο, έχει όνομα και έχει οικογένεια. Που είναι κάτι που δεν το θέλουν σε καμιά περίπτωση οι διωκτικοί μηχανισμοί που έχουν κατά καιρούς ανεχτεί και συγκαλύψει, αν δεν έχουν οργανώσει, αυτού του είδους τη ρατσιστική βία.

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας αυτό που θέλω να μεταφέρω είναι πως αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις δεν αγγίζουν την οικογένεια. Η οικογένεια είναι στοχοπροσηλωμένη στο σκοπό για τον οποίο είναι εδώ. Δηλαδή να πάρει δικαιοσύνη για το παιδί της. Εμείς αυτό το οποίο έχουμε από τη δική μας πλευρά είναι αφενός να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή νομική κάλυψη αλλά και αφετέρου μια ασπίδα. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους αντιφασίστες, όλους τους δημοκράτες πολίτες, όλες τις συλλογικότητες να διατρανώσουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια. Να την δηλώσουν και έμπρακτα στις 10 Απρίλη έξω από τα δικαστήρια οπότε θα τοποθετηθεί ο εισαγγελέας και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την απόφαση για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και Υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» εξήγησε πως:
«Αυτές  τις μέρες στη Βουλή παίζεται μια φαρσοκωμωδία. Η κυβέρνηση μας έλεγε εδώ και ένα χρόνο πως θα φέρει στη Βουλή έναν αντιρατσιστικό νόμο όπου τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων θα μπορούν επιτέλους να φτάνουν στα αστυνομικά τμήματα οι υποθέσεις τους στα δικαστήρια χωρίς οι ίδιοι να απελαύνονται. Φτάσαμε στο σημείο όπου ο Σαμαράς και οι φίλοι του διεκδικούν ακόμα πιο μεγάλη συγκάλυψη  των ρατσιστικών εγκλημάτων με τη κατάθεση τροπολογίας στο άρθρο 19.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχουμε δίωξη του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσείν. Μια δίωξη σκάνδαλο που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής για το τι μεθοδεύσεις γίνονται ώστε να πέφτουν στα μαλακά οι ρατσιστές δολοφόνοι. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε αυτού του τύπου τις εξελίξεις. Στις 10 Απρίλη υπάρχει δίκη είναι η 6η συνεδρίαση και θα είμαστε όλοι εκεί. Καλούμε τους συμπαραστάτες της οικογένειας του Σεχζάτ Λουκμάν, του Χαντίμ Χουσείν και της Σουκράν Μπίμπι, να είναι όλοι εκεί στα δικαστήρια. Στις 9 το πρωίμ θα υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση. Ζητάμε από τα Συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να τοποθετηθούν ανοιχτά και να καταγγείλουν αυτού του τύπου τις μεθοδεύσεις. Το προκλητικό είναι πως πάνε να μας πουν πως δεν είναι γονείς. Ας κάνουν οι ίδιοι μια διαδικασία στην ελληνική πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ να ρωτήσουν αν ο Χαντίμ Χουσείν έχει γιο τον Σαχζάτ Λουκμάν, αν θέλουν δηλαδή να κάνουν οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες.

Πρόκειται για απαράδεκτη, γελοία, προκλητική και σκανδαλώδη παρέμβαση. Δεν σέβονται ούτε τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων. Όμως εδώ μπαίνουν και σημαντικότερα  ζητήματα αφού πλέον αυτό που μας λένε είναι ότι θα αντιμετωπίζουν τις απόπειρες των θυμάτων για δικαιοσύνη με τον ίδιο τρόπο;  Ας μας απαντήσουν και στο ερώτημα αν η θωράκιση την οποία προτείνει ο Σαμαράς και ο Δένδιας θα επιτρέψει για παράδειγμα στους αιγύπτιους ψαράδες που τους επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες στο Πέραμα, να έρθουν από την Αίγυπτο και να καταθέσουν. Με ποια διαδικασία θα έρθουν; Θα τους υποδεχτεί η ελληνική πολιτεία ή θα τους καταδιώκουν από την ώρα που θα μπουν στα σύνορα μέχρι τα δικαστήρια; Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η έκταση αυτή τη στιγμή της συγκάλυψης των ρατσιστικών επιθέσεων. Και γιατί από τη δική μας μεριά επιμέναμε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα και στους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών για να υπάρχει δικαιοσύνη στα θύματα.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 2629 times
ΚΕΕΡΦΑ

Latest from ΚΕΕΡΦΑ