Thursday, 21 November 2013 12:19

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου κατά της δίωξης της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη από την Χρυσή Αυγή Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

  BINTEO ME TΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

http://www.youtube.com/watch?v=czi0aBPKXIM

 

 

Δηλώσεις από τη συνέντευξη τύπου κατά της δίωξης της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη» από την Χρυσή Αυγή

Τους ομιλητές παρουσίασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής  ΚΕΕΡΦΑ, ο οποίος έδωσε την τεράστια έκταση που έχει πάρει η καμπάνια στην Ελλάδα και διεθνώς.

Τριακόσιες σαράντα δύο υπογραφές πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, συνδικαλιστών, βουλευτών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων , αγωνιστών της αριστεράς έχουν ήδη μπει κάτω από σχετικό ψήφισμα. Επίσης σε γειτονιές, πλατείες και εργασιακούς χώρους έχουν υπογράψει πάνω από 5000. Η διεθνής υποστήριξη απλώνεται σε αρκετές χώρες. Ψηφίσματα  έχουν εκδώσει δεκάδες μαζικοί φορείς.

Στις 12 Δεκέμβρη, στα δικαστήρια Ευελπίδων θα γίνει κινητοποίηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους στις 9πμ. Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας καθώς και έξω από  ελληνικές πρεσβείες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 12 του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι εκεί και θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε. Όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά γιατί η ελευθερία του τύπου είναι η ίδια δημοκρατία.»

Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ:

«Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους μας της Εργατικής Αλληλεγγύης. Μία εφημερίδας με πολύχρονη συνέπεια στην υπεράσπιση των αιτημάτων του εργατικού λαϊκού και κοινωνικού κινήματος . Ο Στόχος της δίωξης είναι να βάλουν φίμωτρο στην Εργατική Αλληλεγγύη και να κατατρομοκρατήσουν τους συναδέλφους μας. Ο συνήθης ύποπτος, ο φασισμός, ο ναζισμός τα πρώτα χτυπήματα τα κάνει εναντίων του τύπου, θέλοντας να επιβάλλει τη λογοκρισία σε όλες τις φωνές που υπερασπίζονται το λαό, σε όλες τις φωνές που προβάλλουν την αλήθεια και αναζητούν μέσα από αντικειμενικές περιγραφές και αποκαλύψεις εκείνο που πρέπει να συντεταγμένη πολιτεία να κάνει.. Προχτές ακόμα ένας άλλος ομοϊδεάτης της Χρυσής αυγής έκανε μηνυτήρια αναφορά και δικάζεται ο Στρατής Μπαλάσκας με την ίδια περίπου αιτιολόγηση. Εμείς ως δημοσιογράφοι απευθυνόμαστε στη Χρυσή Αυγή και σε όλους τους άλλους που καταφεύγουν στην εύκολη λύση των αγωγών και των μηνύσεων ότι όλες αυτές οι προσπάθειες τους δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε ένα δημοσιογράφο αυτές οι προσπάθειες τρομοκράτηση θα αντιμετωπίζονται με τη συμπαράσταση ολόκληρου του λαού όπως εκφράστηκε με τις υπόγραφες που έχουν συγκεντρωθεί ήδη υπέρ των διωκόμενων συναδέλφων. Το κακό έχει παραγίνει εδώ και πολύ καιρό αυτή η βιομηχανία των αγωγών αποβλέπει αποκλειστικά στη φίμωση και στην επιβολή λογοκρισία. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την πραγματική μας αποστολή να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας στην προσπάθεια μας με ελευθερία, αντικειμενικότητα πλουραλισμό και πολυφωνία να αποκαλύπτουμε την αλήθεια πάνω στα προβλήματα του λαού μας αυτή τη στιγμή που ο λαός στενάζει. Έρχονται αυτή τη στιγμή οι ναζιστές οι Χρυσαυγίτες να φιμώσουν μια ελεύθερη φωνή δεν θα καταφέρουν τίποτα

Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος:

«Πρόκειται για μια δίκη φρονηματικού χαρακτήρα.. Είναι δίωξη την οποία τη συνηθίζει αυτός ο χώρος της Χρυσής αυγής, χρησιμοποιώντας το δικαστικό μηχανισμό ως μέσω τρομοκράτησης όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και κάθε αγωνιστή. Είναι γνωστό ότι η Εργατική Αλληλεγγύη είναι ια εφημερίδα που μαχητικά υποστηρίζει κάθε αγώνα του εργατικού κινήματος. Ο συγκεκριμένος που έκανε τη δίωξη, πήρε την πρωτοβουλία να στραφεί ενάντια σε μία κεντρική επιλογή με το νόμο για την ιθαγένεια. Αυτή η επιλογή βρήκε απέναντί της τον κριτικό λόγο. Γι αυτή διαμαρτύρεται και υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικό το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης. Ο Ανδριόπουλος έχει καταθέσει μήνυση για εσχάτη προδοσία και για παράβαση καθήκοντος σε 174 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ζητά την άρση της ασυλίας τους και την καταδίκη τους και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δεν είναι ενταγμένος πολιτικά. Όταν όλοι ξέρουμε ότι εκείνη την περίοδο το ΛΑΟΣ και η ΝΔ ήταν ταχθεί κατά του νόμου, είτε με δικαστικά μέσα είτε με την κατάργηση του νόμου αν έρθουν στην κυβέρνηση.

Ο Ανδριόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν είναι φασίστας αλλά υπογράφει για την αποφυλάκιση ενός άλλου φασίστα του Παπαγεωργίου όταν προφυλακίστηκε επειδή έκανε επίθεση κατά αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Πανόρμου. Ο ίδιος έχει εντάξει τον εαυτό του στο χώρο της ακροδεξιάς, εκφράζοντας έναν κατεξοχήν ρατσιστικό λόγο.

Ακόμα και τώρα μετά τις συλλήψεις τις Χρυσής Αυγής οι απειλές για τις δικαστικές τους διώξεις είναι παρούσες. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε αυτή η δίωξη να έχει σταματήσει στο προκαταρκτικό στάδιο. Η απαλλακτική απόφαση θα είναι μια νίκη του κινήματος γιατί οι ναζί δεν θα σταματήσουν να διώκουν κάθε δημοσιογράφο και κάθε αγωνιστή του κινήματος.»

Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση στους τρεις που διωκόμαστε. Είναι μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο την Εργατική Αλληλεγγύη. Είναι μια δίωξη πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα όλου του κόσμου. Όχι μόνο γιατί ο μηνυτής είναι ενταγμένος στο ναζιστικό χώρο αλλά γιατί διώκεται ο τύπος, αφού γίνεται επίκληση του τυποκτόνου νόμου. Κρέμεται η απειλή ενός προστίμου τουλάχιστον 30.000 ευρώ δηλαδή για μια μικρή εφημερίδα αυτό σημαίνει κλείσιμο. Είναι πρόκληση για τα αντιρατσιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Το θέμα της ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς έφθασε στη βουλή και υπήρξε αυτή η ρύθμιση που έδωσε περιορισμένα κάποιο τέτοιο δικαίωμα, ακριβώς γιατί η συντριπτική πλειοψηφία αισθάνεται ότι είναι σπαραχτικά άδικο τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο εδώ να μην έχουν το δικαίωμα να είναι έλληνες πολίτες. Η συγκυρία στην οποία έφτασε να οριστεί αυτή η δίκη πέφτει πάνω στις μέρες που η Χρυσή Αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. Τι παραπάνω εγκλήματα πρέπει να κάνουν οι Νεοναζί για να θεωρηθεί αυτονόητο ότι πρέπει να ερευνηθούνε οι σχέσεις του μηνυτή με τη Χρυσή Αυγή και τι ρόλο έχει παίξει στις επιθέσεις των νεοναζί ο συγκεκριμένος δικηγόρος. Και όχι να στέλνουν στο σκαμνί την Εργατική Αλληλεγγύη που υπερασπίζονται το αυτονόητο. Ελπίζω ότι στο ακροατήριο ότι αυτά τα πράγματα θα γίνουν κατανοητά και είμαστε αισιόδοξοι γιατί εκφράζεται χειροπιαστά η αλληλεγγύη όλου του κινήματος

Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος Εργατικής Αλληλεγγύης:

«Η Εργατική Αλληλεγγύη είχε αποκαλύψει πολύ πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και όλες τις διασυνδέσεις που είχε με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

Δεν πάψαμε ούτε μια στιγμή να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς και όλων των μεταναστών οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο των τελευταίων κυβερνήσεων. Από την πρώτη στιγμή όταν άνοιξε το θέμα της κατάθεσης του Νόμου 3838/2010 υπερασπιστήκαμε ήταν ότι δεν πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα της ιθαγένειας και της ψήφου στις δημοτικές εκλογές μόνο σε ένα απειροελάχιστο κομμάτι μεταναστών. Μετά την προσφυγή του μηνυτή μας στο Δ Τμήμα του ΣτΕ που έβγαλε άκυρο το Νόμο, ο νόμος πάγωσε, δεν υπήρχε καμία δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας πράγμα που ισχύει μέχρι και σήμερα. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι περίπου 200.000 παιδιά να μην έχουν ταυτότητα να μην έχουν ύπαρξη. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ιθαγένειας για όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερα μετά από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης από την Αργεντινή μέχρι τη Ν. Κορέα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βγούμε νικητές.

Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:

 «Βρίσκομαι εδώ για τρεις λόγους. Ο πρώτος γιατί ως άνθρωπος δεν έχω το δικαίωμα να γυρίσω την πλάτη στους συνανθρώπους μου είτε είναι μαύροι, κίτρινοι, Αλβανοί, Βούλγαροι ή Πακιστανοί. Ο δεύτερος γιατί δεν ανέχομαι τη στέρηση δικαιωμάτων κανενός πολίτη και κυρίως δεν ανέχομαι τη λογοκρισία και τη στέρηση του δικαιώματος της έκφρασης. Ο τρίτος είναι γιατί θεωρώ χρέος μου να σταθώ δίπλα στους συντρόφους που διώκονται και αν ενώσω τη φωνή μου με όλο τον κόσμο της εργασίας με όλους όσους έχουν υπογράψουν το κείμενο συμπαράστασης φωνάζοντας και εγώ κάτω τα χέρια από τους αντιφασίστες αγωνιστές. Κλείνω διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του ΣτΕ να βγάλει το νόμο 3838 αντισυνταγματικό. Και δηλώνω ότι ο καλύτερος τρόπος να αποτίσει κανείς φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Παύλο Φυσσα είναι να στηρίξει με πράξεις τους αντιφασίστες να γίνει ίδιος αντιφασίστας. Σαν συνδικαλιστική παράταξη ως το τέλος, ως τη δικαίωση θα είμαστε μαζί σας.»

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΕΜΜΙΣΘΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ) , Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης, αγωνιστής του εργατικού κινήματος) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές  του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.

Καταγγέλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς με τη «θεωρία των δυο άκρων».

Καλούμε όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην Εργατική Αλληλεγγύη.

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2013

 

Υπογράφουν:

Γιώργος Αγγελόπουλος, επίκ. καθηγητής Παν. Μακεδονίας Θεσ/νίκη,Νασίμ Αλάτρας, δημοσιογράφος, Παύλος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας,Ηλίας Αργυρόπουλος, ΔΣ ΠΟΕΠΤΥΜ,Αλέξανδρος Βάζος, εικαστικός, Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος ΟΕΝΓΕ,Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος,Ι φιγένεια Γανιάρη, γραμματέας Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας,Χρήστος Γεωργάλας, γιατρός, Στράτος Γεωργούλας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Παντελής Δεντάκης, ηθοποιός – σκηνοθέτης, Δημήτρης Δεσύλας, εκδότης ΠΡΙΝ & περιφ. σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Σωτήρης Δρούλιας, πρόεδρος συλλ. εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, Γιάννης Ελαφρός, δημοσιογράφος, Χρήστος Ευθυμίου, ΔΣ Συλλόγου εργαζομένων Δ. Αγ. Δημητρίου, Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, Απόστολος Κασιμέρης, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Καστρινάκης, αν. γραμματέας σωματείου “Λαρισαϊκός”, Κώστας Κεχαγιόγλου, γραμματέας ΠΟΘΑ, Παναγιώτης Κλειδόπουλος, αντιπρόεδρος Σωματείου “Πελοποννησιακού”, Περικλής Κοροβέσης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Σπύρος Κότσιας, οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος ΠΟΣ-ΟΣΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος ΟΛΜΕ, Γιάννης Κούβαρης, γραφίστας, Βασίλης Κουκαλάνι,ηθοποιός-σκηνοθέτης, Τάσος Κωστόπουλος, δημοσιογράφος, Στεφανος Ληναίος, ηθοποιός,Δημήτρης Λιβιεράτος, ιστορικός-συγγραφέας,Αννα Λιανοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας –Ρέντη, Μωυσής Λίτσης, δημοσιογράφος, Ηλίας Λοΐζος, ΔΣ Συλλόγου, Εργαζομένων Δ. Ηρακλείου, Γιάννης Μαΐστρος, καθηγητής ΕΜΠ, πρώην αντιπρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Γιώργος Μακρυνός, Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, Σπύρος Μαρκέτος, πανεπιστημιακός ΑΠΘ, Σταύρος Μαυρουδέας, αναπληρωτής καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Λήδα Μοσχονά, δημοσιογράφος, Φώτης Μπιχάκης, γραμματέας ΕΛΜΕ Χανίων, Μαρία Νικολακάκη, πανεπιστημιακός, Σταμάτης Νικολάου, γενικός γραμματέας ΟΛΜΕ, Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος ΠΟΕ ΟΤΑ, Παναγιώτης Παντέλης, αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος ΚΕΔΔΕ, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Επίκ. καθηγήτρια ΑΠΘ, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Μαρία Παπαδοπούλου, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αργυρούπολης, Προκόπης Παπαστράτης, καθηγητής Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κρυσταλία Πατούλη, δημοσιογράφος – σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων, Νικόλας Παπατριανταφύλλου, μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ, Κρίστη Πετροπούλου, πανεπιστημιακος, Τάκης Πολίτης, Αναπλ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, εκπαιδευτικός, Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, Χάρης Σαββόπουλος, Ιστορικός Τέχνης Αν. Καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννα Σακελλαρίου, ΔΣ ΠΟΕΠΤΥΜ, Στάβη Σαλουφάκου, μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, και μέλος ΔΣ ΕΚΑ, Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημήτρης Β. Σερεμέτης, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτης Σκοκέας, Μέλος Δ.Σ Συνδικάτου ΟΑΣΑ, Κώστας Σκορδούλης, πανεπιστημιακός, Παναγιώτης Σκουτέρης, ΔΣ ΕΠΗΕΑ, Κωνσταντίνος Σουρμελής, αντιπρόεδρος ΠΟΣ, Γεράσιμος Σπαθής, καθηγητής ΕΜΠ πρώην Αντιπρύτανης,Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ,Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος ΔΕ ΠΟΣΔΕΠ, Γιώτα Τουλούμη,αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ,Μάρκος Τσατσούλης, πρόεδρος συλλόγου,εργαζομένων Ελληνικής Τράπεζας, Παναγιώτης Τσελεπής, γραμματέας σωματείου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, Δημήτρης Τσέπας, μέλος ΕΣ συλλόγου εργαζομένων ΕΛ.ΣΤΑΤ,Θανάσης Τσιριγώτης, Εκπαιδευτικός Όμιλος, Πέτρος Φύτρος, γ. γραμματέας Ζ’ ΕΛΜΕ, μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ, Δημήτρης Ψαράς, δημοσιογράφος, συγγραφέας του βιβλίου "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής", Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Αλέξανδρος Χρύσης, πανεπιστημιακός Πάντειο, Γεωργία Αδαμίδου, πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού • Θόδωρος Αλεξίου, εκπαιδευτικός • Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχος Αγίου Δημητρίου • Παντελής Αυθίνος, ιδ. υπάλληλος • Μανώλης Αφολάνιο (MC Yinka), μουσικός • Παντελής Βαϊνάς, δάσκαλος • Αντωνία Βαφειάδου, αρχιτέκτονας, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου • Χρήστος Βαφειάδης, συνταξιούχος • Γιώργος Βλάχος, δικηγόρος • Χρήστος Βλάχος, αντιδήμαρχος Ελληνικού • Στέλιος Βραδής, άνεργος • Ειρήνη Γαϊτάνου, ΗΜΜΥ • Δημήτρης Γαρδικλής, γραμματέας σωματείου εργαζ.Ασκληπιείου Βούλας • Δημήτρης Γραβάνης, Συνταξιούχος, Σέρρες • Δημήτρης Γράψας, φυσικός • Πάνος Δαμέλος, ιδ. υπάλληλος, Κόρινθος • Σωτηρία Δάλλα, μέλος ΔΣ ΑΔΕΔΥ, ΕΕ ΠΟΕΔΗΝ • Βασίλης Δαραβέλιας, οδοντοτεχνίτης, Ναύπλιο • Αντώνης Δραγανίγος, μηχανικός • Σπύρος Δρίτσας, γιατρός • Φρόσω Ζαγοραίου, ηθοποιός- οργάνωση παραγωγής • Τίνα Ζορμπαλά, πανεπιστημιακός • Άρης Καϊκης, γιατρός • Γιώργος Καλαμπόκας, μηχανικός • Θανάσης Καραγεωργίου, αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Έβρου • Τάσος Κατιντσάρος, συνταξιούχος • Διομήδης Κατσανάκης, ιδ. υπάλληλος • Παναγιώτης Κεφαλληνός, γ.γ Ενωσης Τεχνικών Δήμου Αθήνας • Τάκης Κοροβέσης, αντιδήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης • Δημήτρης Κοσκινάς, άνεργος • Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Συλλόγου Ελληνων Αρχαιολόγων • Κώστας Κωστόπουλος, μέλος ΚΕΔΔΕ • Νίκος Κωστόπουλος, Μηχανικός Η/Υ • Γιάννης Μάντζαρης, ΗΜΜΥ • Κώστας Μάρκου, οδοντίατρος • Ιάσονας Μασούρας, φοιτητής • Ζέττα Μελαμπιανάκη, δασκάλα • Γιάννης Μπαλάσης, μαθηματικός • Άννα Μπαχτή, πρόεδρος Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής • Δημήτρης Μπλάνας, μηχανικός • Νίκος Μπιρσίμης, ιδ. υπάλληλος • Χρίστος Μπίστης • Νίκος Νικολαίδης, ταμίας Συλ. Εργαζ. Δήμου Νίκαιας –Ρέντη • Νίκος Ξηρουδάκης, πολιτικός μηχανικός • Άρης Παπαδοκωστόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου, Δημοτική Κίνηση Άλλος Δρόμος • Θάνος Παπαδόπουλος, άνεργος • Νίκος Παπακανάκης, αγρότης • Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, φυσικός • Πάνος Παπανικολάου, ΔΣ ΕΙΝΑΠ • Νίκος Παρασκευόπουλος, πολιτικός μηχανικός • Γιώργος Πετράκης, εργαζόμενος ΟΤΑ • Σωτηρία Προκόπη, πρόεδρος Συλ. Εργαζ. Κρατικού Νοσoκομείου Νίκαιας • Γιώργος Σουβαλιώσης, μαθηματικός • Άρης Σουγέλας, πρόεδρος σωματείου εργαζ. Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης • Νίκος Σουγέλας, αντιδήμαρχος Ελληνικού • Νίκος Σμπαρούνης, μηχανικός Αττικό Μετρό • Δημήτρης Σταματάκος, μηχανικός • Τάσος Ταστάνης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Γλυφάδας • Δέσποινα Τοσονίδου, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζ. Ασκληπιείου Βούλας • Δέσποινα Τουλουμτζίδου, αντιπρόεδρος Συλ. Εργαζ. Δήμου Νίκαιας –Ρέντη • Βασίλης Τουμπέλης, πρώην πρόεδρος ΟΣΝΙΕ • Νίκος Τράγκας, πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Νίκαιας –Ρέντη • Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος ΚΣ ΟΔΠΤΕ • Δημήτρης Τσίτκανος, εργάτης • Τάκης Τσίτσος, δικηγόρος • Δημήτρης Τσιχλάκης, γραμματέας Συλ. Εργαζ. Δήμου Νίκαιας –Ρέντη • Μουσταφά Τσολάκ, δημοσιογράφος, Κομοτηνή • Γιάννης Φελέκης • Κώστας Φουρίκος, μετ. φοιτητής • Μαρία Χλωρού, ΔΣ Σωματείου εργαζ. ΨΝΑ­

Χρήστος Αβραμίδης, αντιπρόεδρος συλλόγου μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ • Χρήστος Αηδόνης, μέλος ΔΣ Ιντρακόμ Πάτρας • Δημήτρης Αϊβατζίδης, δημοσιογράφος • Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων Λαϊκό νοσοκομείο • Μανόλης Αρίδας, μέλος ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης • Κορίνα Βασιλοπούλου, δημοσιογράφος, Εφημερίδα των Συντακτών • Βασίλης Βουτσάρος, δημοσιογράφος • Μανώλης Γασπαράτος, δημοσιογράφος • Τάσος Γιακουμής, γραμματέας ΕΙΝΑ • Κώστας Γιαννάκενας, Πρόεδρος ΕΙΝΑ • Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΥΕΤΕ • Αριστομένης Δημάκης, πανεπιστήμιο Αιγαίου • Τάσος Δεμοίρος, τεχνικός ΕΡΤ • Άλκιστης Διαμαντοπούλου, ΙΔΑΧ ΕΜΠ • Μαίρη Ευθυμιάτου, δημοσιογράφος • Ελένη Ζιμβρακάκη, πρόεδρος Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης • Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας • Λάμπης Θεοδωρόπουλος, ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας • Μάκης Καβουριάρης, πανεπιστημιακός • Αντώνης Καλής, πρόεδρος σωματείου ΑΒΕΞ • Κώστας Καναβούρης, δημοσιογράφος • Βασίλης Καμπαρόπουλος, δημοσιογράφος • Α. Καπερνάρος, δημοσιογράφος • Αντώνης Κασίτας, εικονολήπτης • Γιώργος Κατρούγκαλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου • Όλγα Κοσμοπούλου, ΓΣ ΟΕΝΓΕ • Αφροδίτη Κουκουτσάκη, συγγραφέας, πανεπιστημιακός • Γιάννης Κουλής, πανεπιστημιακός Πάντειος • Τάσος Κουράκης, βουλευτής • Μπάμπης Κουρουνδής, ΔΣ ΔΣΘ • Μαρία Κούσουλου, δημοσιογράφος • Γιάννης Κούτρας, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας • Μπάμπης Κόχλας, πρόεδρος Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας • Αλίκη Λαβράτου, πανεπιστημιακός Κρήτη • Μαρία Λίλα, δημοσιογράφος • Α. Μακρής, ΔΣ σωματείου εργαζομένων νοσοκομείο Λαϊκό • Στάθης Μάνος, εργαζόμενος ΕΡΤ • Σταμάτης Μαυροειδής, δημοσιογράφος • Χαρίτα Μήνη, φιλόλογος-συγγραφέας • Σταυρούλα Μουσούλη, ηθοποιός • Ειρήνη Μπαλίνη, μουσικός • Συλβί Μπουλύτ, “διαθέσιμη” ΕΡΤ • Ηρα Νικολετοπούλου, δημοσιογράφος • Μιχάλης Παπαγιάννης, εκδότης • Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφος • Ίκαρος Πετρόπουλος, πρόεδρος ΔΡΑΣΗΣ για την Κοινωνία τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής • Δημήτρης Πλειώνης, “Καράβι για τη Γάζα” • Χρήστος Πραμαντιώτης, δημοσιογράφος • Γιάννης Πρωτονοτάριος, καθηγητής ΕΜΠ • Γιάννης Ραχιώτης, μέλος ΔΣ ΔΣΑ, • Άλκης Ρήγος, Πανεπιστημιακός • Ελεάννα Ροζάκη, δημοσιογράφος • Λόλα Σκαλτσά, δημοσιογράφος • Αρετή Σκουνάκη, μέλος ΔΣ ΔΣΘ • Μιχάλης Τρεμόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην ευρωβουλευτής • Δημήτρης Τρίμμης, δημοσιογράφος • Αγγελική Τσόκογλου, αναπλ. καθ. ΕΚΠΑ • Μαρία Τσώλη, δημοσιογράφος

Θανάσης Αγαπητός, μέλος ΔΣ ΔΟΕ, Μπάμπης Αγρολάμπος, δημοσιογράφος Εφημερίδα των Συντακτων, Γιάννα Αθανασίου, δημοσιογράφος, Αθανάσιος Αλεγκάκης, IΔΑΧ Ιατρικής Ηρακλείου, Μιχάλης Αλεξάκης, ηχολήπτης, Τάσος Αναστασιάδης, δημοσιογράφος, Θεοδόσης Βαφειάδης, δικαστής, Ορέστης Βελμανός, δημοσιογράφος, Ευάγγελος Βλαχαντώνης, δικηγόρος, Οδυσσέας Γιακουράκης, ζωγράφος, Πετρούλα Γιάννακα, Διοικητική Υπάλληλος ΕΜΠ, Ελένη Γιοκάρη, σκηνοθέτης, Αφροδίτη Γκογκόγλου, δημοσιογράφος, Παρασκευάς Γκούμας, ΔΣ σωματείου συνταξιούχων ΟΑΣΑ, Στάθης Γκότσης, πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου ΥΠΠΟ, Σπύρος Γραμμένος, μουσικός, Νίνα Δαβή, κοινωνική ανθρωπολόγος, Καίτη Δαλιάνη, ΔΣ συλλόγου διοικητικών Γεωπονικής, Κλεάνθης Δανόπουλος, σκηνοθέτης, Διονύσης Δελαπόρτας, δικηγόρος, Βασίλης Δημόπουλος, δικηγόρος, Έλενα Διαμαντοπούλου, δημοσιογράφος, Δήμητρα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός, Ειρήνη Δρακούλη, δικηγόρος, Δανάη Ελευσινιωτάκη, σκηνογράφος, Ταξιάρχης Ευσταθίου, Δ.Σ. εργαζομένων δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Θανάσης Ζαπαντής, ΔΣ σωματείο εργαζ. Νοσοκ. Αγ Όλγα, Σταυρούλα Ζέρβα, δικηγόρος, Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια Αιμοδοσίας Π.Π.Ν.Ι., Νίκος Ζήκος, περιφ. Σύμβουλος Ηπείρου, Γιώργος Ζώης, δικηγόρος, Φώτης Θωμαΐδης, ηθοποιός, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, σκηνοθέτης, Ντόριαν Ιντρίζι, μουσικός, Γιάννης Καλαϊτζής, γελοιογράφος, Γρηγόρης Καλομοίρης, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Αντώνης Καλτσούνης, καθηγητης ΕΜΠ, Νίκος Κανελλόπουλος, φωτογράφος, Βάσια Καραμπελιά, ιστορικός τέχνης, Ευάγγελος Καραπάνος, ΔΣ ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, Νέλλη Κατσαμά, ΕΡΑ Ηρακλείου, Αναστασία Κατσιναβάκη, ηθοποιός, Αθηνά Κεφαλά, ηθοποιός, Κώστας Κεχαγιόγλου, γ.γ. ΠΟΘΑ, Μαριλένα Κοντογιάννη, ΔΣ ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, Δημήτρης Κορναράκης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χανίων, Σωτήρης Κολοκοτρώνης, δικηγόρος, Κώστας Κουντούλης, αντιπρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΣΑ, Άννα Κούκκου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χημικό Ιωαννίνων, Χρήστος Κουρνιώτης, πρόεδρος ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, Ζεφυρίου, Φυλής, Δώρα Κούρου, δημοσιογράφος, Ν. Κούρτη, δικηγόρος, Νίκος Κούτκιας, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Probank, Κατερίνα Κουτροκόη, ηθοποιός, Βάλια Κυριαζή, δημοσιογράφος, Βασίλης Κυριάκης, ΔΣ συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Όλγα, Δ. Λαβράνης, μουσικός, Γιάννα Λαθήρα, ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Λαθήρας, αντιπρόεδρος Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Λαμπρούτσου, δικηγόρος, Ιωάννα Λαχανά, δικηγόρος, Απόλλων Λιακόπουλος, δημοσιογράφος, Γιάννης Μαρούτας, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Δήμου Φυλής, Κατερίνα Μαούτσου, ηθοποιός, Καίτη Ματθαίου, δικηγόρος, Ζωή Μαρία Μήλιου, δικηγόρος, Στεφανία Μιμάρα, φωτογράφος, Μαρία Μοσχοβίτη, δικηγόρος, Εύα Μπεη, ζωγράφος, Χαρίλαος Μπόσινας, ηθοποιός, Ανδριάνα Μπίνη, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Στέλιος Μποριατζής, δημοσιογράφος, Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος, Κ. Νικολοπούλου, συγγραφέας, Μανώλης Νουκάκης, πανεπιστήμιο Κρήτης, Κερασία Ντανάση, γεν. συμβούλιο ΠΟΕ ΟΤΑ, Ειρήνη Πανούση, δικηγόρος, Μιχάλης Παπαδάκης, γλύπτης, Γιάννης Παπαδημητρίου, περιφ. Σύμβουλος Ηπείρου Α.Υ.ΡΙ.Ο., Δικηγόρος, Μάκης Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός, Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Νίκος Παπαδόπουλος, ΔΣ σωματείου εργαζ. Δήμου Ν. Ιωνίας, Λευτέρης Παπαθανάσης, ΔΣ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Αδαμαντία Παπαπαναγιωτάκη, δικηγόρος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, Θωμάς Παπανικολάου, φωτογράφος, Βασίλης Παπαυγέρης, άνεργος ΕΡΤ, Μαρία Παρέπη, δικηγόρος, Μιχάλης Παυλίδης, καθηγητής Βιολογικού Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αθανάσιος Ποϊριαζής, ταμίας σωματείου συνταξιούχων ΟΑΣΑ, Απόστολος Πελεκάνος, ηθοποιός, Κώστας Πενταγιώτης, δικηγόρος, Αντώνης Πέττας, πρόεδρος Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Νεκτάριος Πετράκης, προεδρος Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χανίων και πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Ειρήνη Προμπονά, δημοσιογράφος, Ντίνα Ρέντη, ηθοποιός, Ζ. Ροδίτης, δημοσιογράφος, Χρήστος Σαββάκης, πρώην πρόεδρος ΟΣΠΑ, Γιάννης Σιδηράς, μουσικός, Σωτήρης Σιώκος, τραπεζικός, Βασίλης Σκαρμούτσος, χορογράφος, Νώντας Σκαρπέλης, κινηματογραφιστής, Ν. Σκιούλη, μουσικός, Σταύρος Σταυρίδης, Αν. καθηγητής ΕΜΠ, Μάνος Στεφανάκης, ηθοποιός, Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος, Παρασκευή Συμπεθέρου, αρθρογράφος, Βούλα Συνδριβέλη, αντιπρόσωπος στο Ε.Κ. Ιωαννίνων, Κωνσταντίνα Τζιώρτζη, δικηγόρος, Σταύρος Τζιορτζιώτης, ΔΣ ΟΛΜΕ, Παναγιώτης Τζόκας, ΕΡΑ Γιάννενα, Λουκάς Τζόκας, δημοσιογράφος, Γιάννης Τόλιος, οικονομολόγος, Νίκος Τουλιάτος, μουσικός, Μιμή Τουφεξή, δημοσιογράφος, Β. Τραχανά, πανεπιστημιακός, Μιχάλης Τριανταφύλλου, μουσικός, Μ. Τσάμπρα, δημοσιογράφος, Ολυμπία Τσαπάρη, πρόεδρος Συλλόγου Δ.Υ.Π.Ι., Περικλής Τσέκερης, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, Αγνή Τσεκούρα, δικηγόρος, Βασίλης Τσιράκης, συγγραφέας, Χρήστος Φασόης, σκηνοθέτης ΕΡΤ, Γιώργος Φραγκιουδάκης, Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου, Ζωή Φυσέκη, ΓΓ Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Λαμίας, Κώστας Φωτεινάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής, Νίνα Χαριτάτου, πανεπιστημιακός, Μαργαρίτα Χαΐδη, ΔΣ σωματείο εργαζ. Νοσοκ. Αγ Όλγα, Λάκης Χαλκιάς, τραγουδιστής, Εύα Χατζαπαυλή, ΕΡΑ Γιάννενα, Τάσος Χατζηγεωργίου, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Στ. Χριστακάκης, δικηγόρος, Χριστόφορος Χριστογιάννης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Θ.Χ.Π. Νεομάρτυς Γεωργίου Ιωαννίνων, Maxime Gyselinor, φωτογράφος, γαλλικό πρακτορείο, Geraldine Lafont, φωτογράφος, Maite Pettier, υπεύθυνη φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γαλλία

 

Το κείμενο στα αγγλικά:

SOLIDARITY WITH GREEK SOCIALIST NEWSPAPER PROSECUTED BY ADVISER TO GOLDEN DAWN MP

 

The weekly paper Workers’ Solidarity faces prosecution in court on 12 December as a result of its antiracist and antifascist stand. Katerina Thoidou, journalist, Tasos Anastasiades, publisher, and Panos Garganas, editor, are to stand trial accused of “defamation” by a lawyer, Ioannis Andriopoulos who is a salaried assistant to a Golden Dawn member of parliament.

 

At a time when the criminal activities of the neonazis of Golden Dawn are under official investigation, it is an outrage that antifascists should be taken to court. This court case should have been dismissed and an investigation opened on the connections of Andriopoulos with the neonazi murderers.

 

We denounce the ongoing attempts to target the left through the “theory of two extremes”. This is the context of this trial.

 

We call on all organizations of the labour and popular movements as well as democratic public opinion to declare their solidarity for the three accused and for Workers’ Solidarity.

 

Send signatures to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Signatories include:

Colin Barker (Manchester Metropolitan University)

Max van Lingen, Chief editor of De Socialist (The Netherlands)

Internationale Socialisten (The Netherlands)

Steve Bambrough (London, England)

Christine Buchholz, MP DIE LINKE, Germany

Νick Evans, Nick Evans (UCU member) Oxford University

Mark Matcott, Australian Education Union Victoria, Australia

Nick Riemer, refugee-rights activist and National Tertiary Education Union member Sydney, Australia

Ian Rintoul, Solidarity, Australia

Jeff Sparrow, editor, Overland literary journal, Australia

Sam Salvidge, Industry Campaigner United Voice National Office ,Australia

Alex Callinicos, King’s College London

Melissa Slee, NTEU President, RMIT University, Melbourneπ

David Glanz, NTEU branch committee member, RMIT University

Sarah Marshall, NTEU branch committee member, RMIT Universityμ

Liam Ward, NTEU branch committee member, RMIT University

Motsomi Marobela, International Socialists Botswana

Rachel Broady, Communications Officer, Manchester and Salford Branch of the National Union of Journalists in the UK

Sara Vilà, member of the Catalan parliament for Iniciativa Verds-EUiA

Lluis Rabell, president of the Barcelona Federation of Neighbours’ Associations (FAVB).

Carlos Schwartz, journalist of the Spanish press

María Elena Gonaldi

Barbara Capinska Socialist Solidarity, Czech Republic

Néstor Correa, former-president of Asociación Gremial Docente de la

Universidad de Buenos Aires.

(AGD-UBA)/ Union Secretary for Conadu Histórica

Argentina. Presently: Press secretary AGD-UBA

Marcelo Langieri, Programa UBA XXII, Facultad de Ciencias Sociales

Colin Barker (Manchester Metropolitan University)

Max van Lingen, Chief editor of De Socialist (The Netherlands)Internationale Socialisten (The Netherlands)

Steve Bambrough (London, England)

Christine Buchholz, MP DIE LINKE, Germany

Νick Evans, Nick Evans (UCU member) Oxford University

Mark Matcott, Australian Education Union Victoria, Australia

Nick Riemer, refugee-rights activist and National Tertiary Education Union member Sydney, Australia

Ian Rintoul, Solidarity, Australia

Jeff Sparrow, editor, Overland literary journal, Australia

Sam Salvidge, Industry Campaigner United Voice National Office ,Australia

Melissa Slee, NTEU President, RMIT University, Melbourneπ

David Glanz, NTEU branch committee member, RMIT University

Sarah Marshall, NTEU branch committee member, RMIT Universityμ

Liam Ward, NTEU branch committee member, RMIT University

Motsomi Marobela, International Socialists Botswana

Rachel Broady, Communications Officer, Manchester and Salford Branch of the National Union of Journalists in the UK

Sara Vilà, member of the Catalan parliament for Iniciativa Verds-EUiA

Lluis Rabell, president of the Barcelona Federation of Neighbours’ Associations (FAVB)

Carlos Schwartz, journalist of the Spanish press

María Elena Gonaldi

Barbara Capinska Socialist Solidarity, Czech Republic

Néstor Correa, former-president of Asociación Gremial Docente de la Universidad de Buenos Aires.(AGD-UBA)/ Union Secretary for Conadu HistóricaArgentina. Presently: Press secretary AGD-UBA

Marcelo Langieri, Programa UBA XXII, Facultad de Ciencias Sociales

Lee, Sang-Kyu, member of the National Assembly, The Unified Progressive Party(UPP)

Oh, Byong-Yoon, member of the National Assembly, The Unified Progressive Party(UPP)

Kim, Sun-Dong, member of the National Assembly, The Unified Progressive Party(UPP)

Kim, Mi-Hyui, member of the National Assembly, The Unified Progressive Party(UPP)

Kim, Jae-Yoen, member of the National Assembly, The Unified Progressive Party(UPP)

Shin, Seung-Cheol, president of Korean Confederation of Trade Union(KCTU)

Lee, Sang-Jin, vice-president of Korean Confederation of Trade Union(KCTU)

Dan, Byong-Ho, former president Korean Confederation of Trade Union(KCTU) and now a member of Guidance committee of KCTU, former member of the National Assembly

Lee, Shu-Ho, former president of Korean Confederation of Trade Union(KCTU) and now a member of Guidance committee of KCTU

Kim, Jung-Hoon, president of Korean Teachers & Education Workers’ Union(KTU)

Kim, Joong-Nam, president of Korean Government Employees’ Union(KGEU)

Jang, Beak-Ghi, president of Korean University Workers’ Union(KUWU)

Yoo, Ji-Hyun, president of Korean Health & Medical Workers’ Union(KHMU)

Park, Jo-Soo, president of Federation of Korean Finance & Service Workers’ Union

Kwon, Young-Ghil, former member of the National Assembly, former president of Korean Confederation of Trade Union(KCTU), former president of Democratic Labor Party

Lee, Yong-Ghil, president of Labor Party

Park, Seok-Un, president of Korea Alliance of Progressive Movements(KAPM)

 

Αποφάσεις στήριξης έχουν λάβει ακόμα:

 

Ψηφίσματα Φορέων

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νίκαιας Ρέντη

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιλίου

 

Σωματεία

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ)

Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ)

Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

ΠΟΣΠΕΡΤ

ΠΟΕΜ

ΕΙΝΑΠ

Σύλλογος Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αττικό

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Σάββας

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Γεννηματάς

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

B' ΕΛΜΕ Αθήνας

Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου – Φυλής

Δ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΕΛΜΕ Χανίων

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Αριστοτέλης”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος"

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Χανίων

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου

Σωματείο Εργαζόμενων Ιντρακόμ

Σωματείο Εργαζομένων Ν. Σκαραμαγκά “Η Τρίαινα”

Σύλλογος Εργαζομένων Ελληνικής Τάπεζας

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων RoyalOlympic

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου Κρήτης

Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Χανίων

Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Παν/μιου Ρεθύμνου

 

Σύλλογοι Φοιτητών

Χημικό Αθήνας

Αρχιτεκτονική Αθήνας

Τουρκικών Σπουδών Αθήνας

Μεταλλειολόγων Αθήνας

Νομική Κομοτηνής

Φιλοσοφική Ρεθύμνου

Κοινωνιολογία Ρεθύμνου

Βιολογικό Ηρακλείου

Ιατρική Ηρακλείου

Φυσικό Ηρακλείου

Επιστήμης Υπολογιστών Ηρακλείου

Αρχιτεκτονική Βόλου

Ιατρική Αλεξανδρούπολης

Read 13717 times