Thursday, 07 February 2013 08:55

Όχι στη αντιδραστική, άκαρδη και ρατσιστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καρατομεί το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Όχι στη αντιδραστική, άκαρδη και ρατσιστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καρατομεί το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια με ανοιχτά άκαρδες, αντιδραστικές και ρατσιστικές δήθεν «αιτιολογήσεις»  μαζί με την απόφαση του να κρίνει συνταγματικό(!) το Μνημόνιο δείχνει πόσο ευθυγραμμίζονται οι  θεσμοί της κυρίαρχης  τάξης με την πολιτική ατζέντα των κυβερνήσεων της λιτότητας και του ρατσισμού για χάρη των μεγαλοκαρχαριών του πλούτου. Ένας θεσμός άλλωστε που δεν υπόκειται στη κρίση του  λαού, δεν εκλέγεται αλλά συντηρείται ως μία κάστα με ιδιαίτερα προνόμια που τα προσδιορίζει η ίδια.
Έβαλαν τώρα στο  στόχαστρο τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν, σπούδασαν και μεγάλωσαν σε αυτή τη χώρα, δεν γνώρισαν άλλη και στα δεκαοχτώ τους θα είναι «παράνομοι» μετανάστες προς απέλαση!

Η επίθεση στο δικαίωμα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών πάει χέρι με τις ρατσιστικές πολιτικές των επιχειρήσεων σκούπα, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX, των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και της απροκάλυπτης συνεργασίας της ΕΛΑΣ. Η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα από συμμορία της Χρυσής Αυγής και ο θάνατος του Μπαμπακάρ Ντιάε στο Θησείο σε καταδίωξη της Δημοτικής Αστυνομίας δείχνουν το πιο φρικιαστικό πρόσωπο των πολιτικών των ρατσισμού.
Την ίδια ώρα υπονομεύεται ανοιχτά η πολιτική της νομιμοποίησης των μεταναστών με μαζικές απολύσεις, μεταθέσεις και συρρίκνωση των υπηρεσιών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους Δήμους.

 

 

Αυτά τα μέτρα συμπληρώνουν το Μνημόνιο, τις απολύσεις και τις περικοπές στην παιδεία , την Υγεία, τους Δήμους, τις επιτάξεις των ναυτεργατών και των εργατών του ΜΕΤΡΟ και χρειάζεται να τα στείλουμε στο καλάθι των αχρήστων με μαζικούς μαχητικούς αγώνες.
Είναι ώρα να εμποδίσουμε το Σαμαρά να φέρει στη Βουλή ένα νέο ρατσιστικό έκτρωμα και να στήσει ένα μαύρο μέτωπο σε συνεργασία με το Καμένο και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Το ΣτΕ δεν μπορεί να επιβάλει νομοθετικές αλλαγές με βάση ρατσιστικά ιδεολογήματα και αντιδραστικές προκαταλήψεις. Αντίθετα ζητάμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων για όλους. Αραγε, μέχρι πότε η ΔΗΜΑΡ θα ανέχεται τις ανοικτά ρατσιστικές κατασταλτικές και αντιδραστικές επιλογές του Σαμαρά και δεν αποφασίζει να εγκαταλείψει τη συγκυβέρνηση της καταστροφής;

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλα οι χιλιάδες των διαδηλωτών που πλημμύρισαν την Ομόνοια και το Σύνταγμα στις 19 Γενάρη στην κινητοποίηση «Αθήνα-πόλη αντιφασιστική». Στηρίζουμε τους αγώνες για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές στην παιδεία και την υγεία, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, τα μέτρα του Μνημονίου που σκορπάνε τη φτώχεια και τους συνδέουμε με το κοινό αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Δεν θα τους αφήσουμε να δολοφονούν, να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών και του συστήματος τους !
Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία και ένα σχολείο που σέβεται όλους χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος του δέρματος,  θρησκείας.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Συλλόγους εργαζομένων σε αυτές,  τη ΚΕΔΕ, τη ΓΣΕΕ, τη ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα τις αριστεράς καταδικάσουν το αντιδραστικό κατήφορο του ΣτΕ και αν μην επιτρέψουν ένα νέο πραξικόπημα στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θυμίζει εποχές χούντας.
Καλούμε εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να προχωρήσουν σε ενημερωτικές δραστηριότητες μέσα στα σχολεία στις 21 Μάρτη, μέρα  κατά των ρατσιστικών διακρίσεων του ΟΗΕ σε συνεργασία με τους γονείς και τους αρμόδιους φορείς των Δήμων όπως τα Συμβούλια Ένταξης μεταναστών.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
21 ΜΑΡΤΗ, ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΗ, ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2, 6ΜΜ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ,ΑΜΦ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50
Σας καλούμε να συμμετέχετε με εκπροσώπους της κίνησης, του συλλόγου, του σωματείου, του φορέα η της συλλογικότητας σας. Στείλτε τη συμμετοχή σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Tηλ.2103232871, 6932828964

Read 3290 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ