Print this page
Tuesday, 30 October 2012 19:50

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ του 46ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ του 46ου ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι και η νεολαία ετοιμάζονται να δώσουν τη μεγάλη μάχη για να σταματήσουν την επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικα με το νέο Μνημόνιο-σφαγείο. Ετοιμάζονται για απεργίες διαρκείας και καταλήψεις για τσακίσουν τις περικοπές στους μισθούς, τις μαζικές απολύσεις, τα νέα άγρια χαράτσια, το ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων με τις συγχωνεύσεις.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει την καταστολή, τη λογοκρισία, το ρατσισμό και συνεργάζεται με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Δεν μπορεί όμως να σταματήσει το ξεδίπλωμα των αγώνων.
Στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη, εργαζόμενοι και μαθητές είπαν το δικό τους ηχηρό ΟΧΙ στα Μνημόνια και τους νεοναζί, που κρύφτηκαν στις τρύπες τους την ώρα που το αντιφασιστικό κίνημα έκανε παντού την εμφάνιση του μαζί με τα συνδικάτα, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών.
Αυτό το μήνυμα έχουν πάρει χιλιάδες εργαζόμενοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές και προχωράνε να οργανώσουν απεργίες και καταλήψεις. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Στο 46ο όμως η διευθύντρια προσπαθεί να επιβάλει τη τρομοκρατία που της παραγγέλνουν να επιβάλει  τα αφεντικά που την διόρισαν από το Υπουργείο Παιδείας των Τροϊκανών για να εμποδίσει τους μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις και να κρατήσει το σχολείο μακριά από τις απεργίες. 
Αφού κάλυψε το φιλοναζιστή καθηγητή Θανάση Βασιλογιάννη που απείλησε τους μαθητές με το μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής τώρα έρχεται να αποβάλει μαθητές μέλη του 15μελούς γιατί τόλμησαν να συνεδριάσουν χωρίς να την ενημερώσουν και χωρίς την άδεια της(!) για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις! «Τόλμησαν» μάλιστα να ζητήσουν να τιμωρηθεί ο φασίστας καθηγητής, να λυθεί το κτιριακό ζήτημα του σχολείου και αρνήθηκαν τις υποδείξεις για ντύσιμο και εμφάνιση(σορτσάκια και βαμένα μαλλιά)με βάση άραγε ποια πρότυπα; Σιγά-σιγά θα θυμηθούν το κούρεμα και τη στολή που φόραγαν οι μαθητές στη χούντα όπως πάνε.
Το σχολείο δεν είναι φέουδο δικό της για να απειλεί τους αγωνιστές της γειτονιάς που συμπαραστέκονται στους αντιφασίστες μαθητές ότι θα καλέσει την Αστυνομία όταν έρχονται για ενημέρωση και διακίνηση ιδεών. Να της θυμίσουμε ότι στα Εξάρχεια οι μπάτσοι δολοφόνησαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και η ίδια με τη στάση της τους ανοίγει ξανά την πόρτα.
Αν η κ Τσέλιου γουστάρει τις πολιτικές της συγκυβέρνησης και τα βασανιστήρια του Δένδια σε βάρος των αντιφασιστών, οι μαθητές, οι γονείς και ο εργαζόμενος κόσμος στη γειτονιά που αντιδρά στις φασιστικές προκλήσεις δεν έχει λόγο να της κάνει τη χάρη.
Μια διευθύντρια μαντρόσκυλο δεν έχει θέση ούτε στο 46ο, ούτε πουθενά! Καλούμε την Β ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν απερίφραστα τις αυταρχικές και φιλοφασιστικές παρεμβάσεις σε βάρος των μαθητών που έφτασε να πιέζει να υπογράψουν κείμενο καταγγελία των συμπαραστατών.
Ώρα για δράση για να σώσουμε τη δημόσια παιδεία από τη καταστροφή και τις περικοπές! Κλείνουμε όλα τα σχολεία με απεργία και καταλήψεις, συμμετέχουμε μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια!

Ανοιχτή Συνέλευση για το 46ο σχολείο
για να οργανώσουμε την κινητοποίηση ενάντια στους νεοναζί και τα μνημόνια
Πέμπτη 1 Νοέμβρη, 7μμ, Παιδαγωγικό, ΜΑΝΧ,
2ος όροφος, Χ.Τρικούπη και Ναβαρίνου.

Read 11279 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ