Monday, 26 March 2012 08:34

25 ΜΑΡΤΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΧΤΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Written by
Rate this item
(0 votes)


Χαιρετίζουμε τη μαζική δυναμική  και αντιφασιστική του παρουσία  χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών σε όλη την Ελλάδα  στις σιδερόφραχτες παρελάσεις της 25ης  Μάρτη που οργάνωσε η απομονωμένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ούτε τα κάγκελα, ούτε τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, ούτε οι προληπτικές συλλήψεις σταμάτησαν τους εργαζόμενους και την νεολαία που μετέτρεψαν τις παρελάσεις από φιέστες υπέρ της συγκυβέρνησης σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.  
Η ΚΕΕΡΦΑ βρέθηκε στις διαδηλώσεις μαζί με τον κόσμο της αντίστασης, ΕΛΜΕ, σωματεία νοσοκομείων, δήμων, απολυμένων, λαϊκές συνελεύσεις, φοιτητικούς συλλόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα πανό και τις πικέτες  «Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής-Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».
Τις προηγούμενες μέρες η Αστυνομία και τα παπαγαλάκια της διέδιδαν ότι οι φασίστες και οι παρακρατικοί ετοιμάζονται τάχα να κάνουν τις παρελάσεις διαμαρτυρίες για να προλειάνουν έτσι το έδαφος της καταστολής των αγωνιστικών κομματιών που καλούσαν σε διαμαρτυρίες στις παρελάσεις. Δεν ήταν απλά ψέμα, αντίθετα είδαμε την συνεργασία ξανά των νεοναζί κατά των διαδηλωτών με προβοκάτσιες και επιθέσεις  όπως στα Χανιά, στη Ζάκυνθο και τα Γιαννιτσά.
Στα Χανιά οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που ζητάνε από την Αστυνομία να φυλάει το τοπικό παρακρατικό παράρτημα που άνοιξαν έστησαν καρτέρι μαζί με την Ασφάλεια στους διαδηλωτές που πήγαν να απαιτήσουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων της παρέλασης. Ένας  χρυσαυγίτης που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία μαζί τους απειλούσε δείχνοντας το όπλο του(!) «θα σας γεμίσω κουμπότρυπες». Με αυτό τον καθωσπρέπει τρόπο η Ασφάλεια Χανίων και οι νεοναζί προχώρησα στις προσαγωγέ δεκάδων αγωνιστών.
Στη Ζάκυνθο, άραγε με ποιανού φωστήρα των τοπικών αρχών επετράπη στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να καταθέσουν στεφάνι; Ποιος έδωσε εντολή στην Αστυνομία να τους προστατέψει; ΟΙ αντιφασίστες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζακύνθου δεν επέτρεψαν αν περάσει αυτή η πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των Ζακυνθινών.

ΒΙΝΤΕΟ   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ab4M84OxNkY

Στα Γιαννιτσά, η συμμορία της Χρυσής Αυγής έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο με συνθήματα απειλητικά σε τοίχο που το Μ.Γεροντίδη, μέλος του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστή εφοριακό: «Κομμούνια θα πεθάνετε, Γεροντίδη σε ψάχνουμε».
Στη Καλλιθέα η επιχείρηση της συγκυβέρνησης να σταματήσει τους αντιφασίστες και την ΕΛΜΕ έπεσε στο κενό με το Δήμαρχο Καλλιθέας Ασκούνη σε ρόλο συκοφάντη και λασπολόγου κατά της μεγάλης αντιφασιστικής εκδήλωσης στις 25 Μάρτη που κάλεσε η ΕΛΜΕ με αφορμή τις άγριες επιθέσεις των νεοναζί κατά μεταναστών και τις απειλές κατά εκπαιδευτικών. Ο Ασκούνης συνέχισε να συκοφαντεί παρά την επιτυχία της εκδήλωσης με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων της Καλλιθέας, μαθητών, εκπαιδευτικών εργαζόμενων.
Θα συνεχίσουμε, θα μας βρουν μπροστά τους σε μια προεκλογική περίοδο που επιδιώκουν να μας στερήσουν δημοκρατικές ελευθερίες, να ανοίξουν το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού με επιχειρήσεις σκούπα  και στρατόπεδα συγκέντρωσης ης Τρόικα Χρυσοχοίδη, Σαμαρά, Καμίνη για να αποπροσανατολίσουν την οργή.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Read 18980 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ