Thursday, 01 April 2021 15:45

O θείος του Ιμπραήμ Εργκούν που έχασε τη ζωή του στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου στην Αθήνα για απόδοση δικαιοσύνης Συλλαλητήριο για να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου το Σάββατο 3 Απρίλη 2μμ στην Πλατεία Αμερικής

Written by
Rate this item
(1 Vote)

theios Ibrahem Ergoun smallΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

O θείος του Ιμπραήμ Εργκούν που έχασε τη ζωή του στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου  στην Αθήνα για απόδοση δικαιοσύνης
Συλλαλητήριο για να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου το Σάββατο 3 Απρίλη 2μμ στην Πλατεία Αμερικής

Με επίσκεψη του στα γραφεία της ΚΕΕΡΦΑ ο θείος του Ιμπραήμ Εργκούν δήλωσε ότι η οικογένεια του θύματος ζητάει να χυθεί άπλετο φως  για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του και ότι ορίζει ως δικηγόρο τον Δημήτρη Ζώτο για να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες δικαίωσης του.
Είχε μαζί του και το πιστοποιητικό θανάτου του Ιμπραήμ όπου αναφέρεται ως λόγος θανάτου ο εξής:  “ανοξυγυναιμία περίσφιξη της τραχηλικής χώρας δια βρόχου”.
Η αλήθεια είναι ότι την θηλιά στο λαιμό του Κούρδου πρόσφυγα Ιμπράημ Εργκούν στα 24 χρόνια του  την έβαλε η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Την έβαλε η εγκληματική πολιτική  του υπουργού Μετανάστευσης Μηταράκη που χειροκροτεί τον εαυτό του για την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων, με τα στρατόπεδα θανάτου να εγκλωβίζουν αθώους ανθρώπους και να δίνονται παρατάσεις κράτησης χωρίς καμία δικαιολογία ακόμη και πέραν των 18 μηνών, μέχρι και 36 μήνες. Την χαριστική βολή σε αυτό τον φόνο την έδωσε η παράταση της κράτησης πέραν των 16 μηνών.
Αυτή η   εγκληματική ρατσιστική πολιτική στέρησε το δικαίωμα στη ζωή από ένα νέο άνθρωπο που προσπαθούσε να ξεφύγει από τις δαγκάνες της καταστολής του τουρκικού κράτους και να πάει να δουλέψει με τον αδελφό του και τους συγγενείς τους ως οικοδόμος στη Γαλλία.
Ζήτησε εκ μέρους της οικογένειας να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη και να πέσει το τείχος της σιωπής για τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος των προσφύγων στα στρατόπεδα, όπως την δολοφονία του Μάκι Ντιαμπάτε στη Κω γιατί δεν τον έστειλαν στο νοσοκομείο ενώ χαροπάλευε.
Ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το βίντεο και η φωτογραφία της αυτοκτονίας ώστε να δει όλος ο κόσμος ότι στα στρατόπεδα δολοφονούνται άνθρωποι.
Το Σάββατο 3 Απρίλη στις 2μμ στην Πλατεία Αμερικής θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο καταγγελίας των δολοφονιών στα στρατόπεδα που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, την Κοινότητα Γουινέας, την Κοινότητα Καμερούν, την Κοινότητα Νιγηρίας , την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, συνδικάτα και κινήσεις αλληλεγγύης.  Η κινητοποίηση απαιτεί να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου, άσυλο, χαρτιά και σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι μεταναστών της κυβέρνησης.

Read 822 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ