Thursday, 18 February 2021 10:56

Η απόδοση πολιτικού ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ είναι νίκη όλων των μεταναστών

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
Η απόδοση πολιτικού ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ είναι νίκη όλων των μεταναστών
15 Φεβρουαρίου

Μετά από πάνω από 25 χρόνια στην Ελλάδα ο Τζαβέντ Ασλάμ κατάφερε επιτέλους να πάρει πολιτικό άσυλο. Για να εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση – όσο αυτονόητη κι αν φαίνεται - χρειάστηκε σκληρός αγώνας και ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που βρέθηκε δίπλα στον Τζαβέντ όλα αυτά τα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο αίτημα για άσυλο του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας η «Ενότητα», απορρίφθηκε και χρειάστηκε να καταφύγει στον δεύτερο βαθμό όπου τελικά δικαιώθηκε.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ που όλα αυτά τα χρόνια μάχεται για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα, και που τόσο έχει κυνηγηθεί από την πακιστανική κυβέρνηση και την πακιστανική πρεσβεία, είχε στο πλευρό του σε αυτήν την μάχη το σύνολο των δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων, τη στήριξη των συνδικάτων, και τη συμπαράσταση ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Η καμπάνια για να αποδοθεί πολιτικό άσυλο στον Τζαβέντ συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές καθορίζοντας έτσι την απόφαση.

Πρόκειται για νίκη του αντιρατσιστικού κινήματος που δεν άφησε ένα από τα πλέον πολύτιμα μέλη του να απελαθεί στο Πακιστάν όπου κινδύνευε η ζωή του λόγω της πλούσιας δράσης του. Πρόκειται επίσης και για μια νίκη απέναντι στην πακιστανική πρεσβεία που έχει προσπαθήσει πολλές φορές να φιμώσει τον Τζαβέντ, χωρίς αποτέλεσμα. Το 2005 όταν ο Τζαβέντ Ασλάμ κατήγγειλε τις απαγωγές των Πακιστανών από το κέντρο της Αθήνας η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και η πακιστανική πρεσβεία στην προσπάθειά τους να διαψεύσουν  τα γεγονότα, έφτασαν να σύρουν πάνω από μία φορά τον Τζαβέντ στα δικαστήρια με κατηγορίες που κάθε φορά καταρρίπτονταν.
Όλα αυτά τα χρόνια ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να ξεσηκωθούν μετανάστες εργάτες κόντρα στα καθεστώτα Μανωλάδας που είναι διάσπαρτα στην Ελλάδα, πάλεψε για ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών, στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών στην Μάνδρα, πρωταγωνίστησε στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, βρέθηκε μάρτυρας στη δίκης της Χρυσής Αυγής.
Η χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τζαβέντ ανοίγει τον δρόμο για να διεκδικήσουμε πολιτικό άσυλο για όλους τους πρόσφυγες σε μια περίοδο που η ΝΔ ουσιαστικά θέλει να το καταργήσει. Μαζί με τον Τζαβέντ, την πακιστανική κοινότητα και όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχουμε να δώσουμε την μάχη για άσυλο και χαρτιά, για ίσα δικαιώματα, για να κλείσουμε τα κολαστήρια τύπου Παρανέστι. Στις 20 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο και ο Τζαβέντ θα είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή για να τελειώνουμε με τον ρατσισμό και την φασιστική απειλή.

Read 1751 times Last modified on Thursday, 18 February 2021 11:00

Latest from ΚΕΕΡΦΑ