Wednesday, 11 November 2020 17:16

Μπακογιάννης-Μηταράκης μαντρώνουν πρόσφυγες στον Ελαιώνα χειμωνιάτικα σε σκηνές αντί να ανοίξουν κλειστά ξενοδοχεία

Written by
Rate this item
(0 votes)

Κεερφα-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
10 Noεμβρίου
Μπακογιάννης-Μηταράκης μαντρώνουν πρόσφυγες στον Ελαιώνα χειμωνιάτικα σε σκηνές αντί να ανοίξουν κλειστά ξενοδοχεία
Κινητοποίηση προσφύγων στον Ελαιώνα σήμερα
Οι ίδιοι οι πρόσφυγες που οργάνωσαν κινητοποίηση σήμερα έστειλαν την παρακάτω ενημέρωση:
"Απεργία πείνας προσφύγων λόγω της δύσκολης κατάστασης στο στρατόπεδο Ελαιώνας.
Η απεργία ξεκίνησε το πρωί λόγω της δύσκολης κατάστασης στο στρατόπεδο και διήρκεσε μέχρι τη 1 μ.μ., αλλά τελείωσε με την παρέμβαση της αστυνομίας.
Αυτά τα προβλήματα αφορούν μόνο εκείνους των οποίων η αίτηση ασύλου έγινε δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση και που ζουν σε σκηνές.
Ανεπαρκές σκηνές γι αυτόν τον κρύο καιρό.
Στέρηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για παιδιά που ζουν σε σκηνές.
Έλλειψη υγιεινής κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορονοϊού.
Έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας, δεν έχουν καν ηλεκτρισμό για να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.
Έλλειψη σχεδίων για ένταξη στην κοινωνία."

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την μετακίνηση προσφύγων από αυτοσχέδιους χώρους διαμονής-παραπήγματα σε νέες σκηνές που τοποθετήθηκαν εντός του καμπ Ελαιώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε χρειάζεται να γίνει πλήρης διερεύνηση και έλεγχος για την ποιότητα των σκηνών αυτών καθώς δεν ανταποκρίνονται σε προδιαγραφές διαμονής σε χειμερινή περίοδο. Αμέσως μετά την μετακίνηση αυτή, άστεγοι πρόσφυγες έτρεξαν και μπήκαν στα άδεια παραπήγματα.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Μηταράκης εν μέσω πανδημίας, επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί την διαχείριση του προβλήματος των άστεγων προσφύγων. Πρόκειται για την πολιτική που πετάει έξω από  σπίτια και δομές οικογένειες προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο αλλά αδυνατούν να εξασφαλίσουν σπίτι και εργασία.
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει υιοθετήσει απόφαση με την οποία ζητά από το κράτος να εξασφαλίσει ξενοδοχεία για την διαμονή άστεγων, προσφύγων και Ρομά αλλά ο Δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης προχωρά σε επέκταση του Ελαιώνα με σκηνές.
Αντί να ανοίξουν τώρα κλειστά ξενοδοχεία δίνοντας δουλειά στους εργαζόμενους που πετάχτηκαν στην ανεργία με την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας, στοιβάζουν σε άθλια καμπ σε συνθήκες υπερσυνωστισμού χιλιάδες πρόσφυγες με τα παιδιά τους ενώ τα έχουν αποκλείσει από τα σχολεία.
Θα δώσουμε την απάντηση στην μεγάλη κινητοποίηση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, Πλατεία Κλαυθμώνος 2μμ με την κοινή παρουσία προσφύγων, μεταναστών, εργαζόμενων και νεολαίας

Read 2075 times Last modified on Wednesday, 11 November 2020 17:19

Latest from ΚΕΕΡΦΑ