Print this page
Monday, 26 October 2020 16:02

Διάβημα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στο εξωτερικό με “μπλέ βεβαίωση”

Written by
Rate this item
(0 votes)

ble vevaiosiΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Διάβημα σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στο εξωτερικό με “μπλέ βεβαίωση”

Μετανάστες από το Πακιστάν συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, ενώ έγινε δεκτός σε συνάντηση ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” από τον πρέσβη κ.Ιωάννου. Επιδόθηκε το αίτημα της άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης με μπλε βεβαίωση και επίσης το αίτημα της συνέχισης ορισμού ραντεβού για άδεια διαμονής για εξαιρετικούς λόγους. Εδώ και ένα χρόνο έχει κλείσει αυτή η διαδικασία.
 Ο πρέσβης δήλωσε ότι είναι ενήμερος από την ελληνική πρεσβεία του Ισλαμαμπάντ για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απαγόρευση μετακίνησης με μπλε βεβαίωση. Επίσης δήλωσε ότι θα αναφέρει το ζήτημα στο Υπουργείο Μετανάστευσης για να δώσει λύση.

Θυμίζουμε ότι χιλιάδες μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές , η και άλλες χώρες της Αφρικής, οι οποίοι έχουν την λεγόμενη “μπλε βεβαίωση” ως νομιμοποιητικό έγγραφο αναμένοντας την έκδοση η την ανανέωση της άδειας διαμονής μετά το lockdown   βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολιτική που πρακτικά τους απαγορεύει να ταξιδεύουν. Φοβούνται αποκλεισμό στις χώρες που θέλουν να ταξιδέψουν.
Ακόμη χειρότερα όσοι ταξίδεψαν πριν από το lockdown έχουν εγκλωβιστεί για μήνες ολόκληρους και δεν μπορούν να επιστρέψουν με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα η η εργασία τους. Εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, έχουν κλειστά σπίτια όπου τα νοίκια και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται. Μένουν στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια αρκετοί.
Μετά την άρση του lockdown δεν κατανοούμε γιατί υπάρχει επιλεκτικός αποκλεισμός για τις μετακινήσεις μεταναστών εργατών όσων έχουν μπλε βεβαίωση ενω όσοι έχουν άδεια διαμονής μπορούν να ταξιδεύουν.
Καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να επιτρέψουν την μετακίνηση όσων κατέχουν μπλε βεβαίωση αμέσως.
Ήδη, κινητοποιήσεις γίνονται έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ενώ ανάλογη έγινε και στο Μπαγκαλαντές.

Read 1454 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ