Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 763
Monday, 20 July 2020 15:14

ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ, Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 23 Ιουλίου, 12μεσ,ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20

Written by
Rate this item
(0 votes)

poster synentefxi javied aslamΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ, Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 23 Ιουλίου, 12μεσ,ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”

Δώστε άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ
Δώστε χαρτιά σε όλους τους μετανάστες

Μετά από 25(!) χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο  Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει άσυλο στην Ελλάδα.
Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία , στην εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την εργασία.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ, το 2005 δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση και την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα, όταν στήριξε την καταγγελία 28 Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι έπεσαν θύματα απαγωγών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ήταν η περίοδος που οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι σύμμαχοι τους εξαπέλυσαν το λεγόμενο “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”,  με τις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και το Γκουαντάναμο να συμβολίζει την πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστεία κατέγραψε την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων του Τζαβέντ Ασλάμ με αναφορά της το 2007.
Ακριβώς για αυτή του την σθεναρή στάση στοχοποιήθηκε από τις Πακιστανικές αρχές και την πρεσβεία στην Αθήνα. Επιδίωξαν την απέλαση του στο Πακιστάν εφευρίσκοντας ανύπαρκτες κατηγορίες και ενεργοποιώντας διεθνές ένταλμα σύλληψης. Του αφαίρεσαν από τότε το διαβατήριο ενώ έβαλαν σε μαύρη λίστα δεκάδες μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”. Εκείνη η απόπειρα απέτυχε, ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατηθεί για 18 μέρες  απελευθερώθηκε και τέλος ο Άρειος Πάγος τον αθώωσε βάζοντας φρένο στην προσπάθεια απέλασης του.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής δράσης υπερασπίζοντας τους μετανάστες από τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής  που κορυφώθηκαν με την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν με την παρουσία των γονιών του στην Αθήνα ήταν η πρώτη καταδίκη με αναγνώριση των ρατσιστικών κινήτρων.


Ήταν στο πλευρό των θυμάτων της φασιστικής και ρατσιστικής βίας διαρκώς, καταγγέλλοντας  τα πογκρόμ, τους εμπρησμούς, και  τα μαχαιρώματα αλλά και την αστυνομική βαρβαρότητα και συγκάλυψη των επιθέσεων των φασιστών. Ήταν μάρτυρας στην δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Την ίδια  περίοδο ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα έκανε συναντήσεις με τον αρχηγό της υπόδικης Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο! Μετά από αυτήν την συνάντηση προσήχθη αρκετές φορές στην Αστυνομία με την προσπάθεια ενεργοποίησης του διεθνούς εντάλματος και απέλασης του, ιδιαίτερα το 2018 και 2019.  
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητα αντιτάχθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωση όπως στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο  ενώ κινητοποίησαν χιλιάδες μετανάστες κατά των επιχειρήσεων σκούπα του Ξένιου Δία τον Αύγουστο του 2012.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητας βρέθηκαν στο πλευρό των κατατρεγμένων εργατών ενάντια στην ρατσιστική εργοδοτική τρομοκρατία, από τους εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας , την Σκάλα Λακωνίας, την Θήβα τον Μαραθώνα μέχρι τα εργοστάσια Ανακύκλωσης ΑΕ στον Ασπρόπυργο και Κ.Γεωργίου στον Αυλώνα.
Ο Τζαβέντ Ασλάμ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” έχουν την στήριξη εκατοντάδων φορέων, συνδικάτων, δημοκρατικών και αριστερών κομμάτων,κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών. Ηταν στην Μάνδρα μετά την μεγάλη πλημμύρα με τα φτυάρια βοηθώντας να καθαρίσουν σπίτια , ήταν στο Μάτι βοηθώντας τους πυρόπληκτους.. Η  λειτουργία του σχολείου της στο 144ο  δημοτικό Αθήνας χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και στηρίχτηκε τελικά και από τον Δήμο Αθήνας.
Μετά από μια τέτοια διαδρομή είναι αδιανόητο την ώρα που η πακιστανική πρεσβεία εξακολουθεί να πιέζει τις ελληνικές αρχές να παίζονται παιχνίδια με το μέλλον του. Είναι λοιπόν αναγκαίο να ληφθεί υπόψιν ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ βρίσκεται υπό απειλή στο Πακιστάν, όπου ακόμη και το διεθνές ένταλμα έχει καταπέσει αποδεικνύοντας ότι η στοχοποίηση του και η επιχείρηση αποπροσανατολισμού απέτυχε. Το μόνο που απέμεινε είναι η εκδικητική πολιτική  της Πακιστανικής πρεσβείας που επιδιώκει την χειραγώγηση της πακιστανικής Κοινότητας. Χρειάστηκαν άλλωστε μήνες έντονων κινητοποιήσεων έξω από την πόρτα της πρεσβείας για να μπει τέλος στην διαφθορά των στελεχών και τις δωροδοκίες ενώ ακόμη και πρέσβεις απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Υπενθυμίζουμε ότι η Πακιστανική πρεσβεία το 2019 απευθύνθηκαν στο πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ.Βίτσα  ασκώντας μεγάλες πιέσεις για να απελαθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Η απόδοση ασύλου δεν αφορά μια προσωπική  δικαίωση του Τζαβέντ Ασλάμ αλλά αναγνώριση ότι βρίσκεται υπό απειλή για την διαρκή του δράση.
Η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος ‘Η Ενότητα”  βρίσκεται και τώρα μπροστά στον αγώνα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για να έχουν σπίτια όλοι και για να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες. Είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό με δυναμική συμμετοχή στους εργατικούς αγώνες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά και αριστερά κόμματα, τις κινήσεις υπεράσπισης δημοκρατικών ελευθεριών , την Διεθνή Αμνηστεία να στηρίξουν το αίτημα για την απόδοση ασύλου στον Τζαβέντ Ασλάμ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
Σχετικά ενημερωτικά κείμενα:

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/248427_amesa-asylo-gia-ton-tzabent-aslam

https://www.efsyn.gr/node/251912

https://ergatiki.gr/article.php?id=22390


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/antirac2018/public_html/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Read 835 times Last modified on Monday, 20 July 2020 15:16

Latest from ΚΕΕΡΦΑ