Print this page
Friday, 26 June 2020 19:40

Η οργή των προσφύγων και των μεταναστών βγήκε στο Σύνταγμα ενάντια στη ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 27 Ιούνη το διήμερο δράσης

Written by
Rate this item
(0 votes)

foto 26JuneΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η οργή των προσφύγων και των μεταναστών βγήκε στο Σύνταγμα ενάντια στη ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης  
Ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 27 Ιούνη το διήμερο δράσης με εκδήλωση και συναυλία στο Ρουφ, Περαιώς 160
Συμμετοχή του Black lives matter από τις ΗΠΑ

Πάνω από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο οργής, που κάλεσαν στο Σύνταγμα, την Παρασκευή 26 Ιούνη,  επιτροπές προσφύγων από τα καμπ, κοινότητες μεταναστών, συνδικάτα  και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Συμμετείχαν εργαζόμενοι από νοσοκομεία, Δήμους και σχολεία, συνδέοντας τους αγώνες ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης στην παιδεία και την υγεία με τη σύγκρουση με το ρατσισμό.  
Συγκλονιστική ήταν παρουσία εκατοντάδων προσφύγων από τα καμπ του Ελαιώνα, της Μαλακάσας, του Σχιστού και της Κορίνθου, καθώς από τα σπίτια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, οικογένειες με μικρά παιδιά, που ο Μηταράκης τους πετάει στο δρόμο ενώ τους κόβει και το επίδομα τροφής.
Δυναμική ήταν η παρουσία εκατοντάδων νέων εργατών χωρίς χαρτιά από το Μπαγκλαντές, που είναι εργάτες σε βιοτεχνίες  ιματισμού και σε χωράφια και βροντοφώναξαν “θέλουμε χαρτιά” θυμίζοντας τις δυναμικές διαδηλώσεις στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας.
Εντυπωσιακή επίσης ήταν η συμμετοχή Αφρικανών, ιδιαίτερα από την Κοινότητα Καμερούν με το πανό Black Lives matter, Refugees lives matter. Οι ομιλίες της Μισέλ Αλαουάλ από το Καμερούν και του Τζοχόβα Κουαρσίε από τη Γκάνα συνέδεσαν το αγώνα με το κίνημα στην Αμερική: Είμαστε άνθρωποι, λευκοί και μαύροι, είμαστε εργάτες και ενωμένοι θα παλέψουμε το ρατσισμό, την ανισότητα και τη φτώχεια. Στη συνέχεια, αγωνιστικό τόνο έδωσαν ο Τζαβέντ Ασλάμ και ο Κουντούς, πρόεδροι των κοινοτήτων μεταντών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ενώ η παρουσία των Αλβανών μεταναστών τόνισε ότι η αντίσταση κρατάει από παλιά και συνεχίζεται.
Αιχμηρό το σύνθημα των διαδηλωτών “Όχι στις εξώσεις του Μηταράκη, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη” προσδιορίζοντας την μάχη που βρίσκεται μπροστά μας.
Η ΚΕΕΡΦΑ δίνει συνέχεια αύριο Σάββατο, 27 Ιούνη, 7μμ, στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 160, με την μεγάλη εκδήλωση από την Αμερική μέχρι την Ελλάδα, να ξηλώσουμε το ρατσισμό.”
Ομιλητές: Michael Brown, συνιδρυτής του Black lives matter, ΗΠΑ, Γιάννης Δελατόλας, Ενωμένοι Ενάντια στο Φασισμό Νέας Υόρκης, Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος, Αφροδίτη Φράγκου, ΛΟΑΤΚΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μαρία Χαρχαρίδου, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζόμενων Γεννηματά
 Θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο κίνημα Black Lives matter με τους Mc YINKA, Jerome Kaluta,  Pentium Africa, Idra Kayne.

Read 1848 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ