Print this page
Tuesday, 23 June 2020 10:59

ΟΡΓΗ! Ξεριζώνουν ξανά οικογένειες προσφύγων από το καμπ Ελευσίνας με μωρά και παιδιά σε σχολεία

Written by
Rate this item
(0 votes)

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΟΡΓΗ! Ξεριζώνουν ξανά οικογένειες προσφύγων από το καμπ Ελευσίνας με μωρά και παιδιά σε σχολεία

Λίγο πριν αρχίσει να πετάει τις οικογένειες προς έξωση στο δρόμο, το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου αποφάσισε αιφνιδιαστικά τη μεταφορά των 153 προσφύγων, παιδιών και βρεφών, που διαμένουν στο καμπ της Ελευσίνας σε άλλες δομές της ενδοχώρας, από την Εύβοια μέχρι τα Γρεβενά και τις Σέρρες! Λίγες ώρες αργότερα την πάγωσε. Για πόσο όμως; Τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους;
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, όλες οι οικογένειες της δομής πρέπει να τα μαζέψουν άρον-άρον και σε δυο μέρες να αδειάσουν τη γωνιά, να φορτώσουν τα παιδιά τους σε λεωφορεία και να χάσουν ξανά σχολεία, γειτονιά, τους γιατρούς τους και τους δικηγόρους τους. Το καμπ θα αδειάσει, και θα ξαναγεμίσει ως transit κέντρο που θα διαμένουν πριν την αναχώρησή τους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Θέλει χυδαίο θράσος και ένα κυνικά ρατσιστικό μυαλό για να ξαποστείλει κανείς οικογένειες με παιδιά και βρέφη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ξεριζώνοντας τους ξανά από τη ζωή που είχαν αρχίσει να χτίζουν στην τοπική κοινότητα. Την ώρα που το Υπουργείο ανακοίνωνε αυτή τη φρίκη, εργαζόμενοι στη δομή κανόνιζαν την καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά του καμπ (που αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού), ενώ άλλα παιδιά επέστρεφαν από τα σχολεία τους, στα οποία φοιτούν τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς!
Άλλα 50 άτομα περίπου που είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δεν είναι καν στις λίστες μεταφοράς, καθώς αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπό έξωση έχουν γίνει ήδη αόρατοι. Σε δυο μέρες θα βρίσκονται στο δρόμο, γιατί έτσι ξέρει η Νέα Δημοκρατία να «λύνει» το «πρόβλημα» της προσφυγιάς.
Ο Μητσοτάκης και το ρατσιστικό του επιτελείο προσπαθούν να γυρίσουν μια ζοφερή σελίδα στις μεταναστευτικές πολιτικές. Γι αυτούς οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φοιτούν στα σχολεία είναι ανεπιθύμητοι και οι ζωές τους δεν μετράνε! Για μας όμως οι ζωές των προσφύγων μετράνε!
Να μην τους αφήσουμε! Να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 26 και 27 Ιούνη!
Όλοι και όλες στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια!
Παρασκευή 26/6 στο Σύνταγμα 7μμ και Σάββατο 27/6, 7μμ στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρούφ, Πειραιώς 160, εκδήλωση και συναυλία Black Lives matter, Refugee lives matter!
Άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες και όλες τις προσφύγισσες!
KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΥΓ. Η φωτογραφία από τη βράβευση των παιδιών σε εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, την 3η Έκθεση Πολιτισμού με τίτλο “Παλιές πατρίδες και νέες”, στο χώρο της παλιάς Ελαιουργικής στην Ελευσίνα.

Read 1678 times

Latest from ΚΕΕΡΦΑ