Sunday, 29 March 2020 14:27

Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ: Το αντιρατσιστικό κίνημα στη περίοδο του κορονοϊού είναι πολύτιμο!

Written by
Rate this item
(0 votes)

lesvos paidi coronaΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ: Το αντιρατσιστικό κίνημα στη περίοδο του κορονοϊού είναι πολύτιμο!

Σε μια μεγάλη τηλεδιάσκεψη με πανελλαδική συμμετοχή προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 26 Μάρτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης η προσπάθεια να δοθεί συνέχεια στην διεθνή κινητοποίηση της 21ης Μάρτη με την επιλογή της ΚΕΕΡΦΑ να κρατήσει την κινητοποίηση ως πικετοφορία και διαδικτυακή εκδήλωση στο Σύνταγμα που προσέλκυσε πάνω από 18000 στη ζωντανή μετάδοση.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΕΡΦΑ από τοπικές κινήσεις από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλο, την Ξάνθη, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι στα καμπ, γιατροί.  
Η ΚΕΕΡΦΑ προχωρά σε πρωτοβουλίες για να μπει φρένο στη συνεχιζόμενη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης. Μια επίθεση  που πάει χέρι-χέρι με την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών στο όνομα μιας πολιτικής που δεν αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με την επαναφορά του κράτους πρόνοιας, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά με αστυνομικά μέτρα καραντίνας. Το μάντρωμα των προσφύγων και οι αποκλεισμοί στα καμπ είναι κίνδυνος για τους πρόσφυγες και για όλους.

Γι αυτό είναι κεντρική η καμπάνια για να εκκενωθούν τα καμπ απο τα νησιά μέχρι την ενδοχώρα και να πάνε οι πρόσφυγες σε σπίτια και επιταγμένα ξενοδοχεία στις πόλεις.
Σε αυτή τη κατεύθυνση συνδεόμαστε και συνεργαζόμαστε με άλλες πρωτοβουλίες που βάζουν στο επίκεντρο αυτό το αίτημα όπως των Γιατρών χωρίς Σύνορα, πρωτοβουλιών με υπογραφές στο διαδίκτυο, σωματείων εργαζομένων στο προσφυγικό κλπ.

Άμεσα ξεκινάμε καμπάνια με υπογραφές σε σχετικό κείμενο με στόχο να κινηθεί συλλογικά το αντιρατσιστικό κίνημα με παρουσία στις γειτονιές και σε εργασιακούς χώρους.


Θα υπάρξει παρέμβαση προς τη κυβέρνηση για να αναδειχτεί το αίτημα της εκκένωσης των καμπ.
Ταυτόχρονα μεταφράζουμε το κείμενο και προχωράμε σε καμπάνια μέσα στα καμπ σε συνεργασία με επιτροπές προσφύγων με τις οποίες κινηθήκαμε μαζί και συμμετείχαν στην κινητοποίηση στις 8 Μάρτη με πούλμαν και στην συνέχεια προετοιμάζαμε την συμμετοχή στις 21 Μάρτη που εμποδίστηκε από τις απαγορεύσεις της κυκλοφορίας.

Την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 5μμ θα γίνει εκδήλωση της  ΚΕΕΡΦΑ στο διαδίκτυο με Live απο τη σελίδα μας στο ΦΒ με συμμετοχή: Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, Θράσος Αβραάμ, δημοσιογράφος Λέσβος, Δέσποινα Σπανούδη,”κείμενο υπογραφών εκκενώστε τα καμπ”, Ζανέτα Λυσικάτου, γιατρός-Σωματείο εργαζόμενων νοσοκομείο Αγιος Σάββας, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, Τζοχόβα, επιτροπές προσφύγων απο τα καμπ.

Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών:
Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επίταξη ξενοδοχείων-σπιτιών για τους πρόσφυγες τώρα!

 Κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες!
Να μη γίνουν τα στρατόπεδα προσφύγων τόποι μαζικής εξόντωσης!
Άμεση στέγαση όλων με επιτάξεις ξενοδοχείων και εγκατάσταση σε σπίτια!

«Ο συνωστισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς προσφύγων
στα ελληνικά νησιά αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση της επιδημίας
του κορονοϊού» προειδοποιoύν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε πρόσφατη
ανακοίνωσή τους.

Κι όμως, η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια σε προσλήψεις  συνοριοφυλάκων για το κλείσιμο συνόρων στον Έβρο και απώθηση βαρκών στα νησιά,το μάντρωμα των προσφύγων με περιφράξεις
των καμπ και εταιρείες σεκιούριτι,μετατρέποντάς τα σε απροσπέλαστα γκέτο.
Την ίδια ώρα, δεν προχωράει σε προσλήψεις  γιατρών και νοσηλευτών για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, η μόνη ασπίδα προστασίας της μεγάλης πλειοψηφίας του φτωχόκοσμου από τον κορονοϊό.

Για τους αιτούντες άσυλο, τους/τις μετανάστες/στριες και τους/τις πρόσφυγες/ισσες από τα καμπ μέχρι τα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, δεν είναι δυνατή η τήρηση ούτε των ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ μέτρων πρόληψης, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, ο καλός αερισμός εσωτερικών χώρων, η αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και το συχνό καθάρισμα με αντισηπτικά και ειδικά προϊόντα
καθαρισμού.

Αντιθέτως, στα περισσότερα στρατόπεδα υπάρχουν ακόμα δεκάδες οικογένειες που ζουν σε σκηνές χωρίς να μπορούν να καταγραφούν σε προγράμματα στέγασης, κοινωνικής υποστήριξης και
περίθαλψης. Η απρόσκοπτη 24ωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, όπως συνιστά
το Υπουργείο Υγείας, είναι προφανώς ανέφικτη για ανθρώπους που είναι στοιβαγμένοι στα στρατόπεδα της ντροπής.
Είναι ακραίος ρατσισμός, ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το άμεσο χτίσιμο κλειστών
δομών, όπως στο Κλειδί των Σερρών και το στρατόπεδο Γερακίνη στη Μαλακάσα,
λειτουργεί αποτρεπτικά για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Λες και οι πρόσφυγες
ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημία.
Το αντίθετο, η δημιουργία κλειστών φυλακών θα σημάνει το άπλωμα νέων θανατοπαγίδων εξόντωσης προσφύγων, πλάι στη Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο και το Παρανέστι. Δεν θα το επιτρέψουμε!

Η δημόσια υγεία ΔΕΝ είναι ατομική ευθύνη και προπαντός ΔΕΝ είναι προνόμιο των λίγων. Για να σώσουμε τη Δημόσια Υγεία μας, για να βάλουμε τη ζωή ντόπιων και μεταναστών/τριών πάνω από τα κέρδη τους, απαιτούμε:
Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα της ντροπής και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες/ισσες (καταγεγραμμένοι ή μη) σε σπίτια και ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις, με ευθύνη δημόσιων και δημοτικών δομών φροντίδας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλες και όλους στα νοσοκομεία και όλες τις
κοινωνικές υπηρεσίες.

ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ:ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΠ: ΜΟΡΙΑ, ΜΑΛΑΚΑΣΑ, ΣΧΙΣΤΟ, ΔΙΑΒΑΤΑ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/kyvernisi_voyli_dimoi_eyropaiki_enosi__kleiste_ta_stratopeda_sygkentrosis_epitaxi_xenodoheionspition_gia_toys_prosfyges_tora/?fzgKydb&fbogname=Petros+C.&fbclid=IwAR15NsXkUjHq41QL2TAkIRh_jF-2DgXfUw59keZ010pod-m4T3f6XdoUMKU

Read 1624 times Last modified on Sunday, 29 March 2020 16:37

Latest from ΚΕΕΡΦΑ